Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Ainars Zvirgzdiņš: "Ja būšu vajadzīgs Latvijai, palīdzēšu!"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Ainars Zvirgzdiņš: "Ja būšu vajadzīgs Latvijai, palīdzēšu!"
Ainars Zvirgzdiņš spēlē pret Serbiju
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"Mums vajadzēja tikt tālāk. Notikumu attīstība liecināja, ka varējām izcīnīt augstu vietu. Priekšlaicīga izstāšanās bija visu apstākļu sakritība pusgadu ilgā laika posmā," piektdien, 3. jūlijā, telefonsarunā ar Sportacentrs.com teica Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš.

Latvijas basketbolistes Eiropas čempionātā pirmo reizi uzvarēja Lielbritāniju un Krieviju, taču ar bilanci 2-2 kļuva par vienīgo komandu, kura nespēja pārvarēt grupas turnīra barjeru. Konkurente Serbija izcēlās ar trīs sasniegumiem – pirmo reizi iekļuva finālā, pirmo reizi izcīnīja medaļas un pirmo reizi triumfēja finālturnīrā.

Zvirgzdiņš norāda, ka izstāšanās iemesli nav meklējami tikai četrās jūnija dienās. “Pirms treniņnometnes palikām bez četrām svarīgām spēlētājām, kuras palīdzēja kvalificēties finālturnīram. Cita pēc citas no kandidātu loka izstājās Baiba Eglīte, Zane Tamane, Kate Krēsliņa un Elīna Babkina. Trīs no viņām spēj apspēlēt pretinieces viens pret vienu.”

Aizsardze Baiba Eglīte decembrī otro reizi karjerā pārrāva ceļgala priekšējās krusteniskās saites, savukārt pēc Latvijas čempionāta beigām tādu pašu savainojumu atkārtoti guva Kate Krēsliņa. Zane Tamane sezonu izlaida personisku iemeslu dēļ, bet Elīna Babkina pirmo reizi cīnījās par iekļūšanu WNBA kluba “Los Angeles Sparks” sastāvā.

"Horvātija nebija vienīgā, kura pirms finālturnīra palika bez svarīgām spēlētājām," teica Zvirgzdiņš. “Mums notika līdzīgi. Ņemot vērā, ka meistarīgu spēlētāju loks ir ierobežots, tas nospēlēja zināmu lomu. Tālākos plānus ietekmēja notikumi spēlē pret Serbiju. Anete Jēkabsone-Žogota guva savainojumu un atguvās trīs dienas vēlāk, bet Anete Šteinberga ātri saņēma piecas piezīmes.”

Cikls un trenera līgums ir noslēdzies, taču darbs nebeidzas. Pērn Zvirgzdiņš strādāja ar “Jūrmala/Fēnikss” basketbolistiem (līdz maija vidum), sieviešu valstsvienību (maijs-jūnijs), vīriešu valstsvienību (jūlijs-augusts), bet vasaras beigās pievienojās Beļģijas čempionvienībai “Castors Braine”.

2015. gadā trenera darba modelis ir līdzīgs. Martā Zvirgzdiņš ar “Castors Braine” sasniedza Eiropas kausa finālu, aprīlī izcīnīja Beļģijas kausu, uzvarēja Beļģijas čempionātā un nopelnīja ceļazīmi uz Eirolīgā. Maijā un jūnijā treneris strādāja ar sieviešu izlasi, no jūlija vidus līdz septembra vidum strādās vīriešu valstsvienībā, bet turpinājumā pilnībā pievērsīsies darbam Valmierā.

"Piedāvājuma turpināt trenēt sieviešu valstsvienību man nav, taču neizslēdzu nevienu iespēju," teica Zvirgzdiņš. "Ņemot vērā Eiropas čempionāta jauno kvalifikācijas sistēmu, darbs ar sieviešu izlasi ir iespējams. Ja būšu nepieciešams Latvijai, palīdzēšu."

Treneris norāda, ka jaunā izspēles sistēma aizņem mazāk laika. “Darbam sieviešu valstsvienībā nepieciešamas desmit dienas rudenī (16.-25. novembris), desmit dienas ziemā (2016. gada 15.-25. februāris) un desmit dienas 2016. gada rudenī. Vīriešiem jaunā sistēma stāsies spēkā pēc diviem gadiem, tādējādi pienākumu pārklāšanās nenotiks.”

Ja basketbola klubs "Valmiera" startētu Eirokausos, Zvirgzdiņa teorētiskās iespējas strādāt ar sieviešu izlasi saruktu līdz minimumam, taču šis nav tas gadījums. "Ja LBS nodrošinās nepieciešamo sagatavošanos, palīgus un iestrādes, viss ir iespējams. Jaunajā izspēles kārtībā daudz izšķirs komandu taktiskā sagatavotība, bet taktika ir Latvijas stiprā puse."

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra izloze notiks 4. jūlijā. Par 15 ceļazīmēm uz finālturnīru Čehijā sacentīsies 33 komandas.

     [+] [-]

, 2015-07-03 19:25, pirms 9 gadiem
SARAUJ, Cap!

  -3 [+] [-]

, 2015-07-03 19:29, pirms 9 gadiem
Domāju, ka nevajag lai turpina, tīri trenera nespējas pēc tika zaudēta spēle Horvātijai.

  -2 [+] [-]

, 2015-07-03 19:41, pirms 9 gadiem
Kur es biju 2012 gadā? Kāpēc es necīnījos? Kāpēc nepierādīju, ka šī ir mana komanda?
Šī komanda ir labākā, kāda man ir bijusi, IR un būs(citas labākas nebūs). Šī ir tā komanda, kuru es gribu(un varu) aizvest līdz medaļām, tas ir reāli. Man ir Eiropas līmeņa spēlētājas visās pozīcijās. Es viņas zinu jau 8 gadus. Es zinu, ka ne visām basketbola lielvalstu komandām patreiz ir labākie laiki, bet mums, šis ir mūsu laiks. Es mācēšu visas sapulcināt kopā un, tad, katrai individuāli izskaidrot, kāpēc šeit ir katra no 11 pārējām. Man nebūs “līderes”, es mācēšu “atvēsināt” tā saucamās “karstgalves”, es mācēšu “sasparot” tās, kurām dūša ir papēžos. Mums ir atbalstītāji, un ne tie dumjākie, bet dedzīgākie gan. Un es nedarīšu TO, ko es nedrīkstu darīt. Vai! Pamodos!
Ziniet, cilvēki, kādreiz savos sapņos, iejūtas citu cilvēku lomā. Es Jums atvainojos!

  +2 [+] [-]

, 2015-07-03 20:06, pirms 9 gadiem
Pie jaunā kalendāra un grafika, vajag Zvirgzdiņu atstāt par treneri...šaubas man ir par fiz.sagat.treneri...meitenes pirmās 2 dienas bija bedrē, pirms turnīra bedrē nonāca Krastiņa, kuru nepaņēma uz turnīru..Jēkabsone izglābās no pārslodzes, jo sākuma posmu noslimoja...tikai Šteinberga šķiet ir monstrs, kurai tās slodzes palīdzēja, bet noraka Putniņu un pārējās meiteneds..
p.s.
Es protams esmu profāns un nepretendēju uz patiesību, bet tā tas izskatījās no malas..

     [+] [-]

, 2015-07-03 22:04, pirms 9 gadiem
Ja šis augstprātīgais treneris nespēj atrast kopēju valodu ar Tamani...Babkinu un savdabīgi veic atlasi no pārējām spēlētājām---tad jāsaka atklāti TUKŠA VIETA.
Cerēja ar Jēkabsoni un Baško iebraukt finālā bet piemirsa ka arī citās valstīs prot spēlēt basketbolu!
Tagadējais paziņojums ka ir gatavs turpināt darboties izlasē izklausās pēc vājprātīga cilvēka murgiem!
Krievijā savulaik parādīja kur šim trenerim vieta un žēl ka Latvijā to nezin un turpina sapņot par visvareno(nulli)Zvirgzdiņu.
Basketbola varu turošie piemirst ka piemēram Vētra kotējas Eiropas līmenī....

  +1 [+] [-]

, 2015-07-03 22:38, pirms 9 gadiem
zvirgzdiņ talak no tevis

  -1 [+] [-]

, 2015-07-03 22:47, pirms 9 gadiem
kur paliea tas meitenes kas aizveda lidz Eiropas čempionatam PUTNIŅA, UN VEL PAREJAS , KA ARI Niedola. moceklis zvirgzdiņ tu esi

  +2 [+] [-]

, 2015-07-04 00:44, pirms 9 gadiem
Šogad bez Tamanes nebija aršana..

     [+] [-]

, 2015-07-04 07:50, pirms 9 gadiem
Vēl jo projām Niedolu piemin. Ja viņa spēlētu kā nr4, ko darīja klubā, tad viņai priekšā būtu Šteinnerga un Putniņa, kad bija garie centri (Meļņika un Vītola, tā pozīcija jau bija pilna
Un varbūt kādu sieviešu treneri aizmirsu, bet Zvirgzdiņš manuprāt ir labākais pieejamais kadrs no latviešiem. Un ja jau viņu šādi noliekat, tad tikai nesākat atkal slavēt ja klubu sezona izdosies lieliska, kātas ir bijis iepriekš

  -2 [+] [-]

, 2015-07-04 08:23, pirms 9 gadiem
LA Clippers rakstīja: Vēl jo projām Niedolu piemin. Ja viņa spēlētu kā nr4, ko darīja klubā, tad viņai priekšā būtu Šteinnerga un Putniņa, kad bija garie centri (Meļņika un Vītola, tā pozīcija jau bija pilna
Un varbūt kādu sieviešu treneri aizmirsu, bet Zvirgzdiņš manuprāt ir labākais pieejamais kadrs no latviešiem. Un ja jau viņu šādi noliekat, tad tikai nesākat atkal slavēt ja klubu sezona izdosies lieliska, kātas ir bijis iepriekš
Slikti pārzini sieviešu basketbolu! Painteresējies,palasi avīzes un tad jau ieraudzīsi ka pat lieliskos Eiropas klubos strādā mūsu treneri!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-07-04 09:17, pirms 9 gadiem
Ja kāds runājot par Eiropā strādājošiem treneriem, domā nodevēju vetrovu, tad lai trenētu Latvijas izlasi viņam publiski - vislabāk LTV Sporta studijā, ir jāatvainojas faniem par 1992.gada Barcelonas olimpiādi ! ...gan jau fani piedos, jo neviens nav bez grēka, un tad varēs atkal saukties par Vētru un trenēt Latvijas izlases ...arī vīru kaut kad nākotnē
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-07-04 14:28, pirms 9 gadiem
Zirdziņš Latvijas izlasi degradēja,viņam nav ētikas ,bet ir nepieklājiga krievu brēkšana . Ar tādu atkal izgāšanās...Jēkabsone uztur viņa reitingu,Baško nav līderis,Niedolu ignorē.Babkina nespēlēs, Krastiņu nenovērtē un komandu vadīt nrmāk.