Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Nerips: "Nopietnākās pretinieces bija zviedrietes"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Nerips: "Nopietnākās pretinieces bija zviedrietes"
Aigars Nerips, Latvijas U-16 kadešu valstsvienības galvenais treneris
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Latvijas U-16 valstsvienības basketbolistes vēl pirms spēles ar Igauniju nodrošinājušas uzvaru Baltijas Jūras kausa izcīņā. Iespaidos par turnīru dalās komandas galvenais treneris Aigars Nerips.

Latvietes Tallinā notiekošajā turnīrā ar 65:61 pārspēja Somiju, svētdien ar rezultātu 60:48 uzvarēja Zviedriju un pirmdienas rītā ar 80:51 sagrāva Lietuvu.

„Pirmais secinājums, vizuāli esam augumos paīsi, jūtams centru trūkums, tāpēc treniņos aizsardzībā strādājām pie labas atbloķēšanas, lai kompensētu trūkumus cīņā zem groziem,” teica Nerips.

„Otrkārt, koncentrējāmies agresīvai aizsardzībai un ātrai kontakta spēlei, izmantojām aizsardzības (sistēmu) maiņas. Nopietnākās pretinieces bija zviedrietes, kurām bija laba centra spēlētāja Zahui. Viņu bija grūti nosegt, taču ar komandas spēkiem izcīnījām uzvaru. Arī lietuvietēm bija divas garas centra spēlētājas, no kurām viena savus punktus iemeta, tomēr ar ātru spēli lauzām cīņas gaitu un viņas neizturēja mūsu tempu.”

Lietuva turnīrā piedalās pirmo gadu, tiesa, atsūtot tikai savas U-16 kadetes. „Lietuvieši turnīru novērtēja atzinīgi, pārbaudes spēļu iespēju nav nemaz tik daudz,” atzina Latvijas U-16 valstsvienības galvenais treneris, kuram Tallinā palīdzēja „DU/Swedbank” komandas vadītājs Nikolajs Romaņenko. „Par nopietnāko sāncensi Baltijas kausā vairākās vecuma grupās kļuvusi Zviedrija, kas jau pēdējos 10-15 gadus īsteno basketbola attīstības programmu un savās izlasēs plaši iesaista ārpuszviedru izcelsmes spēlētājus.”

U-16 izlases tālākie gatavošanās plāni Eiropas čempionātam tiks precizēti vēlāk.

Slēpts komentārs: Māris_Grigalis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-01-05 14:44, pirms 16 gadiem
Grigalis tagad biksēs krāmē..