Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

ASV izlasē Pasaules kausa septembra kvalifikācijas spēlēs septiņi NBA spēlētāji

Andrejs Siliņš

ASV izlasē Pasaules kausa septembra kvalifikācijas spēlēs septiņi NBA spēlētāji
Džordans Kraufords
Foto: AFP / Scanpix

ASV basketbola izlases galvenais treneris Džefs Van Gandijs uz Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlēm septembrī uzaicinājis kandidēt 14 spēlētājus, bet puse no viņiem pārstāv Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubus.

Van Gandijam, gluži tāpat kā kvalifikācijā spēlējošajiem spēlētājiem, savs darbs jāpaveic tikai kvalifikācijas turnīrā. Nav šaubu, ka Pasaules kausa izcīņā amerikāņi sapulcinās zvaigžņotu sastāvu, bet jau šobrīd oficiāli zināms, ka no Van Gandija komandas vadību pārņems Gregs Popovičs.

Tomēr arī Van Gandijam, spēlējot bez valsts vadošajiem basketbolistiem, līdzšinējā kvalifikācijas turnīrā klājies labi. ASV izlase pirmajā kārtā pieveica Kubu un Puertoriko, taču ar Meksiku uzvaras dalīja uz pusēm - mājās izcīnīja panākumu, viesos piedzīvoja zaudējumu.

Otrajā kārtā amerikāņi ir vienā grupā ar Argentīnu, Puertoriko, Urugvaju, Panamu un Meksiku. 14. septembrī mājās amerikāņi tiksies ar Urugvaju, bet 17. septembrī izbraukumā spēlēs pret Panamu.

Uz šīm spēlēm Van Gandijs uzaicinājis kandidēt 14 spēlētājus, bet pusei no viņiem aktuāli ir NBA klubu pieraksti. Pagājušogad draftētais aizsargs Deriks Vaits pārstāv "Spurs", lai gan pagājušajā sezonā 24 mačus aizvadīja arī Attīstības līgā. Aizsargs Treviss Raiss parakstījis negarantēto līgumu ar "Bucks", pagājušogad draftētais aizsargs Frenks Meisons debijas sezonā NBA vidēji "Kings" rindās spēlēja 19 minūtes un guva 7,9 punktus.

Spēka uzbrucējs Aizeja Hikss otro sezonu spēlēs ar divvirzienu līgumu, ko basketbolistam iedeva "Knicks". Pirms diviem gadiem draftētais spēka uzbrucējs Henrijs Elensons pārstāv "Pistons". Pagājušogad draftētis uzbrucējs Dveins Beikons aizvadīja 53 mačus "Hornets" sastāvā.

Visplašākais rezumē ir 29 gadus vecajam aizsargam Džordanam Kraufordam, kurš NBA spēlējis sešas sezonas, vidēji gūstot 12,2 punktus. Tāpat Kraufords divas sezonas spēlējis Ķīnā.

  +3 [+] [-]

, 2018-09-04 01:30, pirms 6 gadiem
Vai tiešām tik grūti bija ielikt pilnu ASV sastāvu?

https://www.usab.com/news-events/ne...

     [+] [-]

, 2018-09-04 06:23, pirms 6 gadiem
Šiem NBA spēlētājiem nav problēmas pārstāvēt ASV izlasi, turpretī citu valstu spēlētājiem ar NBA pierakstu nez kāpēc ir!

     [+] [-]

, 2018-09-04 06:29, pirms 6 gadiem
Ar šiem minētajiem nba spēletajiem maz rekinās klubi.tapec ļauj spēlet izlasē-spēļu prakses pēc.un amerikai nba spēletaji ir ka biezs.spāņiem.nespēle neviens no nba,jo spaņi kau ir garantejuši vietu pasaules kausā.latvija var paemest bertānam dāvim varbut.bet tur jau viss ir popoviča rokās.