Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Vrankovičs: "Nav viegli samierināties ar šādu zaudējumu"

Vrankovičs: "Nav viegli samierināties ar šādu zaudējumu"
Marko Popovičs(ar bumbu) nespēja glābt Horvātiju no zaudējuma Foto:AFP/Scanpix

Pasaules basketbola čempionātā Turcijā šovakar pirmajā astotdaļfināla spēlē Serbija drāmā ar 73:72 (19:27, 15:9, 20:14, 19:22) pārspēja Horvātiju, nodrošinot vietu nākamajā kārtā. Pēc mača domās dalījās abu komandu pārstāvji.

Horvātu stratēģis Josips Vrankovičs pateicās spēlētājiem par parādīto raksturu, taču neslēpa – šāds klupiens ir īpaši sāpīgs. "Lepojos ar saviem basketbolistiem. Demonstrējām tiešām augsta līmeņa basketbolu. Šogad mēs komandu stipri mainījām, tajā iekļāvām sešus jaunus spēlētājus. Tomēr dažreiz ir nepieciešama veiksme un pieredze. Ieguldījām jaunā komandā, cerēdami, ka nākotnē tas attaisnosies. Kā redzējām šovakar – šaubīties nav jēgas," tā Vrankovičs.

"Kad ieradāmies šeit, pateicu, ka vēlamies iesoļot nākamajā kārtā. Mērķi izpildījām. Tāpat kā otru mērķi – spēlēt labu basketbolu. Aizvadījām tikai vienu sliktu maču. Protams, nevaram priecāties pēc šāda zaudējuma, taču spēlējām no sirds. Nekādu pretenziju nevienam nav," runu nobeidza treneris.

Krietni labākā noskaņojumā bija Dušans Ivkovičs: "Divcīņa bija īpaši sarežģīta. Vajadzēja spēlēt līdz pat pēdējai sekundei, lai pieveiktu tik labu komandu, kāda ir Horvātija. Mērķi sasniedzām un ar to savus audzēkņus arī apsveicu. Lai nu kā, priecāties ir pāragri – priekšā vēl tāls ceļš ejams. Gatavosimies nākamajai spēlei un centīsimies nodemonstrēt vēl labāku basketbolu.”

Ar asarām acīs laukumu atstāja rezultatīvākais Horvātijas spēlētājs, saspēles vadītājs Marko Popovičs. Emocionālais aizsargs, kura rēķinā 21 punkts, apgalvoja: ”Pietrūka pavisam nedaudz. Parādījām raksturu, tomēr... Ir sāpīgi samierināties ar šādu neveiksmi, taču tāds ir basketbols. Atlikušajās spēlēs jutīšu līdzi lietuviešiem.”

Izmantotie resursi:
Krepšinio naujienos, nba, lkl | Krepsinis.net
European Basketball Main Page - EUROBASKET

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-09-05 10:41, pirms 14 gadiem
Wow Popovičs jutīs līdzi lietuviešiem!? Un nevis slovēņiem, serbiem vai krieviem? Nu labi viņš ir spēlējis Žalgirī, bet vienalga tas pārsteidza.. lai nu kā welcome to Lithuania fans club!