Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Latvijas ratiņbasketbola izlase izcīna trešo vietu Eiropas čempionāta B divīzijā

Agris Suveizda

Latvijas ratiņbasketbola izlase izcīna trešo vietu Eiropas čempionāta B divīzijā
Latvijas ratiņbasketbola izlase. Foto: basket.lv

LETA. Latvijas vīriešu ratiņbasketbola izlase sestdien izcīnīja trešo vietu Eiropas čempionāta (EČ) B divīzijas turnīrā. Spēlē par bronzu Latvijas izlase ar rezultātu 68:50 (20:12, 16:16, 18:10, 14:12) uzvarēja Lietuvu.

Ar 18 punktiem, sešām atlēkušajām bumbām un piecām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Raimunds Beginskis, 16+5+9 šajos statistikas rādītājos iekrāja Kārlis Gabranovs, 12 punktus guva Kaspars Turks, bet deviņi punkti un deviņas atlēkušās bumbas bija Elvim Urgam.

Jaunā galvenā trenera irāņu speciālista Alirezas Ahmadi vadībā latvieši apakšgrupā ar 63:48 uzveica Lietuvu, ar 63:53 pārspēja Grieķiju un ar 65:35 guva virsroku pār Čehiju. Cīņā par atgriešanos elites divīzijā spraigā galotnē ar 72:74 tika zaudēts mājiniecei Bosnijai un Hercegovinai.

Pirms gada Latvija debitēja A divīzijā, ieņemot 12. vietu un atgriežoties B divīzijā. Gatavojoties turnīram, Latvijas izlase Šveicē pārbaudes spēlē ar 55:54 pieveica Portugāli. Eiropas čempionāts Sarajevā notiek no 29. jūlija līdz 3. augustam.

Latvijas izlasē Eiropas meistarsacīkstēs startēs šādi basketbolisti: Raimunds Beginskis, Kārlis Gabranovs, Kaspars Turks, Agris Lasmans, Ansis Bērziņš, Dmitrijs Rukavišņikovs, Ralfs Bundziņš, Gatis Veinbergs un Elvis Urga.

Izmantotie resursi:
LETA