Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Visockis-Rubenis: "Filipīnas spēlē trīsstūrveida uzbrukumu"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Visockis-Rubenis: "Filipīnas spēlē trīsstūrveida uzbrukumu"
Artūrs Visockis-Rubenis un Jānis Gailītis.Foto: LBS

LETA. Latvijas vīriešu basketbola izlasei pret jebkuru pretinieku ir jāspēj saglabāt savs spēles stils, sarunā ar žurnālistiem norādīja Latvijas valstsvienības trenera asistents Artūrs Visockis-Rubenis.

Trešdien Latvijas basketbolisti "Arēnā Rīga" plkst.19 aizvadīs otro Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra spēli, kurā tiksies ar Filipīnām.

"Divi pilnīgi dažādi stili, un tas ir interesantākais šāda veida turnīros. Vienu dienu pretinieks ir ļoti strukturēta komanda, kā vakardien bija Gruzija, bet Filipīnas spēlē trīsstūrveida uzbrukumu, kas ir tas, kā spēlēja Fila Džeksona vadībā Čikāgas "Bulls". Tas ir mums neierasts stils - daudz kustības bez bumbas, bet ir arī [Džastins] Braunlī, kurš var paņemt spēli uz sevi," norādīja treneris.

"Viņi pagājušajā gadā daudz spēlēja caur [Džordanu] Klārksonu, bet šogad tā ir vairāk komandas spēle un, ja kaut kas nesanāk, tad ir Braunlī, kurš ir meistarīgāks un var paņemt spēli uz sevi," turpināja treneris.

Pagājušajā gadā pirms Pasaules kausa finālturnīra Latvijas basketbolisti pārbaudes spēlē tikās ar Puertoriko un Visockis-Rubenis izcēla, ka Puertoriko arī uzbrukumā spēlēja līdzi Filipīnām.

"Viņus arī nedaudz paskatījāmies, arī Somija spēlē līdzīgi, bet viņi neizmantoja tik daudz trīsstūri, ļoti daudz spēlēja bez bumbas, ar ieraušanos un blokiem bez bumbas. Paņēmām no viņiem elementus kā apspēlēt," teica treneris.

Viņš izcēla, norādīja, ka Latvijas basketbolistiem, mainoties pretinieku spēles stiliem, ir jāspēj saglabāt sava komandas identitāte un jāliek pretiniekiem pielāgoties Latvijai.

"Mums neatkarīgi no pretinieka ir jānotur mūsu stils - kustīgums uzbrukumā, izmantojot mūsu mobilos garos, caur kuriem spēlējot atbrīvojas arī rokas mazajiem spēlētājiem, ātrās pārejas. Ļoti svarīgi ir jaukt āra viņiem ritmu ar mūsu spiedienu. Nevaram arī pārspīlēt, jo viņi ir pieraduši, ka nevar kaut ko saņemt, ieskrien soda laukumā un soda aizsardzībā. Galvenais ir kontrolēt spēli no aizsardzības," stāstīja Visockis-Rubenis.

Otrdien Latvijas izlase sāka kvalifikācijas turnīru sāka ar pārliecinošu uzvaru, pārspējot Gruziju ar rezultātu 83:55.

"Vakar bija tiešām solīda spēle un puiši atnāca ļoti noskaņojušies un motivēti. Iedevām toni visam turnīram un tagad tas ir jānotur. Turnīrs ir īss, tikai četras spēles un tu nedrīksti nevienā brīdī paklupt, visu laiku jāiet uz priekšu," piebilda treneris.

Saistītie raksti

# Gruzijas izlase: divi NBA vīri, jauns treneris un naturalizētais no ''Maccabi''
# Melnkalnes izlase: ar zvaigzni Vučeviču un traumu dēļ gados jaunu sastāvu
# Filipīnu izlase: līderu iztrūkums un OS kvalifikācija kā gatavošanās Āzijas kausam
# Brazīlijas izlase: divu spēlētāju izmaiņa no PK un jauns galvenais treneris
# Kamerūnas izlase: NBA zvaigžņu atteikumi un latviešiem pazīstams līderis

     [+] [-]

, 2024-07-03 18:06, pirms 2 dienām
Spēlet jau var,bet vai sanāks izpildīt! Tā ir laba taktika,viss arī atkarīgs cik talantīga komanda... Fils Džeksons ari izmantoja līdzīgu taiktiku,vai pat tādu pašu un izcīnija titulus...

     [+] [-]

, 2024-07-03 21:54, pirms 2 dienām
Un kādu figūru spēlējam mēs?
Trapeces apaļo kvadrātu???

     [+] [-]

, 2024-07-04 12:31, aizvakar
shwab rakstīja: Un kādu figūru spēlējam mēs?
Trapeces apaļo kvadrātu???
Mēs spēlējam puļīšanas tipa uzbrukumu...