Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Strautiņš: "Filipīnieši maz driblē, grib ar piespēlēm atrast brīvos metienus"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Strautiņš: "Filipīnieši maz driblē, grib ar piespēlēm atrast brīvos metienus"
Artūrs Strautiņš. Foto: FIBA

Latvijas vīriešu basketbola izlases uzdevums mačā ar Filipīnām būs aizsardzībā apgrūtināt pretinieku darbošanos uzbrukumā ar bumbu, sarunā ar aģentūru LETA teica Latvijas basketbolists Artūrs Strautiņš.

Trešdien Latvijas basketbolisti "Arēnā Rīga" plkst.19 aizvadīs otro Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra spēli, kurā tiksies ar Filipīnām.

"Filipīnieši noteikti spēlēs ātri. Mums arī treneri rādīja video, ka viņi spēlē maz driblē un vairāk grib ar piespēlēm atrast brīvos metienus. Tas būs mūsu uzdevums - apturēt viņus un izdarīt spiedienu uz bumbu, lai nevar tik viegli kustēties uzbrukumā," skaidroja Strautiņš.

"Jāspēlē ar enerģiju un kā jau teicu, jāapgrūtina viņu piespēles, lai, ja kāds pretiniekiem paliek brīvs, tad nevarētu tik viegli atrast brīvās piespēles un metienus. Tas ir mūsu uzdevums," piebilda basketbolists.

Otrdien Latvijas basketbolisti sāka Parīzes olimpisko spēļu kvalifikāciju ar pārliecinošu uzvaru, apspēlējot Gruziju ar 83:55. Strautiņš atklāja, ka aizvadītais mačs uzreiz tika atstāts aiz muguras un uzreiz vajadzēja pievērsties nākamajiem pretiniekiem.

"Vairāk skatījāmies FIlipīnas un pat neskatījāmies savas kļūdas, vakardienas spēle ir aizmirsta. Esam visi formā un viss ir kārtībā, bijām gatavojušies divām spēlēm tik īsā laikā," norādīja Latvijas izlases spēlētājs.

Saistītie raksti

# Gruzijas izlase: divi NBA vīri, jauns treneris un naturalizētais no ''Maccabi''
# Melnkalnes izlase: ar zvaigzni Vučeviču un traumu dēļ gados jaunu sastāvu
# Filipīnu izlase: līderu iztrūkums un OS kvalifikācija kā gatavošanās Āzijas kausam
# Brazīlijas izlase: divu spēlētāju izmaiņa no PK un jauns galvenais treneris
# Kamerūnas izlase: NBA zvaigžņu atteikumi un latviešiem pazīstams līderis