Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Grants Hils nomainīs Kolandželo ASV izlases direktora amatā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Grants Hils nomainīs Kolandželo ASV izlases direktora amatā
Grants Hils.(no labās) Foto: AP/Scanpix

ASV basketbola izlase paziņojusi, ka pēc Tokijas olimpiskajām spēlēm tās direktora amatā 80 gadus veco Džeriju Kolandželo nomainīs Grants Hils, kurš pēc karjeras beigām strādāja kā basketbola analītiķis TNT.

Grants Hils ASV basketbola izlases direktora amatā nomainīs 80 gadus veco Džeriju Kolandželo, kas bija līdz šim pirmais, kas ieņēma šo amatu kopš 2005. gada. Tokijas olimpiskās spēles kļūs par pēdējo turnīru ar Kolandželo kā izlases direktoru. Šāds amats tika izveidots pēc 2004. gada neveiksmes Atēnu olimpiskajās spēlēs, kad ASV izcīnīja bronzas medaļas. Kolandželo laikā ASV bilance ir 97 uzvaras un četri zaudējumi.

Grants Hils 1996. gada olimpiskajās spēlēs kopā ar ASV izlasi izcīnīja zelta medaļas. Pēc karjeras beigām Hils bija pievērsies basketbola analītiķa profesijai. ''Šī ir lieliska iespēja un arī liels izaicinājums. Jo vairāk domāju par šo amatu, jo ieintriģētāks kļuvu, un nolēmu, ka ir jāpieņem šis piedāvājums. Plānoju vairākas sarunas ar Džeriju, lai iegūtu pēc iespējas vairāk no viņa pieredzes, ko varētu izmantot savā darbā,'' pēc lēmuma paziņošanas citēts Hils.

Grants Hils savas basketbola karjeras laikā nospēlēja 19 sezonas NBA, septiņas reizes iekļūstot Visu zvaigžņu spēlē. 2018. gadā Hils iekļuva Slavas zālē. Karjeras laikā Hils spēlēja tādās komandās kā Detroitas ''Pistons'', Orlando ''Magic'', Fīniksas ''Suns'' un Losandželosas ''Lakers''. 1026 spēļu laikā Hils vidēji spēlē guva 16.7 punktus, izcīnīja sešas atlēkušās bumbas un atdeva 4.1 rezultatīvu piespēli.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/olympics/story...

     [+] [-]

, 2021-04-03 21:44, pirms 3 gadiem
Grants Hils dzer Sprite

     [+] [-]

, 2021-04-03 22:04, pirms 3 gadiem
studentss rakstīja: Grants Hils dzer Sprite
Praktiski tik daudz atceros Grant Hill 😅

     [+] [-]

, 2021-04-04 08:25, pirms 3 gadiem
Dzer un dzers mūžam!😂