Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3026, Did:0, useCase: 3

Teksta tiešraide: Latvija - Melnkalne 58:61 (spēle galā)

Emils Ozerinskis

Latvijas sieviešu basketbola izlase Eiropas čempionātā Telavivā aizvada pēdējo grupu turnīra spēli, tiekoties ar Melnkalnes basketbolistēm. Situācija A apakšgrupā izveidojusies ļoti interesanta, kas var Latvijas komandu no grupas izlaist gan kā pirmo, gan neveiksmīgu rezultātu gadījumā aizsūtīt arī mājās. Teksta tiešraidē spēlei līdzi sekos portāls Sportacentrs.com.

40' Latvijas līdzjutējiem nāksies turēt īkšķus par Grieķijas basketbolistēm. Neesot sasniegtai piezīmju normai, Latvijas basketbolistes notērē ārkārtīgi daudz laika aizsardzībai un neuzsit sodu. Laksa teju pārtver bumbu, taču cīņā uz parketa veiksme ir Melnkalnes pusē. Makas metiens grozā netiek ieskaitīts. Latvijai paliek pēdējās divas sekundes, lai trāpītu rezultātu izlīdzinošo trejaci. Laksa izskrien labā pozīcijā, lai pēc bumbas saņemšanas varētu raidīt to grozā, taču piespēle seko Šteinbergai, kurai neizdodas uzreiz satvert bumbu un nākas raidīt sarežģītu metienu. Rezultāts 58:61, kas liek nervozi gaidīt vakara spēles iznākumu, kurā nepieciešama Grieķijas uzvara pār Spāniju.

40' Latvijas izlasei svarīgā uzbrukumā neizdodas atrast parocīgu trīs punktu metienu. Uzbrukuma laikam ejot uz beigām no pustālās zonas metienu uzņemās Vilka, tomēr bumba neatrod ceļu cauri stīpai. Bumba melnkalnietēm un situācija kļūst ļoti sarežģīta, jo neizdodas uzsist ātru sodu.

40' Pēdējās minūtes sākumā Šteinberga raida grozā metienu pēc pagrieziena. Trīs punktu starpbība!

39' Šteinberga piekāpj tuvāk grozam un palaiž grozā "putniņu". Laksa raida grozā trīs punktu metienu - starpība tikai trīs punkti - 56:59.

38' Laksa pazaudē bumbu, nonākot uz parketa dēļiem. Melnkalnietes izmanto skaitlisko pārsvaru, atrodot zem groza Maku un gūstot divus vienkāršus punktus. Latvija iedzinējos ar 51:59.

37' Kitija Laksa paveic četru punktu gājienu, atgriežot izredzes cīņā par panākumu - 51:57.

37' Tehniskais brāķis Gulbei, nostaigājot trīs minūtes pirms spēles beigu signāla. Maka turpina ārdīties zem Latvijas groziem, sasniedzot statistiku 20+20.

36' Septiņu punktu atstatums. Anete Šteinberga nav ar mieru samierināties, gūstot punktus no pustālās distances. Melnkalnei gan krīt grozā trīs punktu metiens, rezultātam kļūstot pagalam nelabvēlīgam 47:55.

35' Strautmane ar asu gājienu uz groza apakšu savelk aizsardzību un izmet bumbu uz āru brīvam Laksas trejacim, taču bumba nodevīgi lec ārā no groza. Melnkalne savu tālmetienu realizē, rezultātam kļūstot 45:50.

34' Latvijas vienībai ļoti slikti klājas zem sava groza, dāvinot pretiniecēm vienu atlēkušo bumbu uzbrukumā pēc otras. Veiksmīgā kārtā Balkānu komandas spēlētājas nepārvērš savas iespējas gūtos punktos.

33' Paula Strautmane saņem iespēju brīvam trīs punktu metienam, rezultatīvi raidot bumbu cauri groza stīpai. Rezultāts samazināts līdz viena metiena atstatumam - 45:47.

32' Gulbe ar veiklu palecienu tiek līdz groza apakšai, taču metiena brīdī sabīstas no Makas garajām rokām, trāpot bumbu pa stīpas apakšējo malu.

31' Sākušās izšķirošās desmit minūtes! Uzbrukumā līderes lomu uzņems Šteinberga, no pustālās distances panākot 42:45.

30' Grūta trešā ceturtdaļa beidzas pie rezultāta 40:45. Pēdējā Latvijas uzbrukumā Anete Šteinberga izprovocē pārkāpumu, no soda metiena līnijas trāpot abus brīvmetienus.

29' Cēsu duets noformē ātro uzbrukumu. Pēc Pulveres piespēles Pilābere izlaužas līdz groza apakšai un gūst divus punktus, taču pretinieces atbild ar tālmetienu. Rezultāts kļūst nepateiciīgs 38:43.

28' Latvijas komandas uzliktā zonas aizsardzība pretinieces nemulsina. Bumba ātri tiek izspēlēta līdz brīvam stūra tālmetienam un Latvija nonākusi iedzinējos ar četriem punktiem.

27' Minūtes pārtraukumā runāšanu uzņemās Šteinberga, kura pēc atgriešanās laukumā raida grozā pustālo metienu - 36:37.

27' Maka turpina terorizēt latvietes zem groza. Tiekot pie bumbas groza tuvumā, amerikāniete ar pagriezienu apspēlē Laksu un liek Vētram sapurināt savu komandu minūtes pārtraukumā.

26' Latvijas komanda netiek galā ar Natašu Maku, kura ar fizisku spēli uzvirza melnkalnietes minimālā vadībā par spīti sodam pret sevi. Latvija iedzinējos ar 34:35.

25' Pulvere paliek ar augumā raženāku pretspēlētāju groza tuvumā, spējot noturēt savu pretinieci, noskanot Melnkalnes uzbrukuma laika beigām.

24' Latvijas izlases gauso otrā puslaika sākumu melnkalnietes izmanto sava deficīta sadeldēšanai līdz minimumam. Rezultāts 34:33.

23' No soda metiena līnijas Lekoviča raida grozā divus sodiņus. Lavijas izlasei četru punktu pārsvars (34:30).

21' Sācies otrais puslaiks. Vētra laukumā sūta savus sakumsastāva spēkus - Jākabsoni, Vilku, Laksu, Gulbi un Šteinbergu. Maka slinki dodas pretī Laksai, ļaujot Latvijas izlases snaiperei gūt otrā puslaika pirmos punktus.

20' Pirmais puslaiks noslēdzas ar rezultātu 30:24. Otrās ceturtdaļas pēdējā minūtē Latvijas izlase izspēlē sadarbību līdz rezultatīvam Anetes Šteinbergas tālmetienam. Vētram paliek iespēja sagatavot uzbrukumu pēdējām četrāms sekundēm, norunājot sadarbību minūtes pārtraukumā. Iecerētā sadarbība tiek izspēlēta, taču Šteinberga nonāk nedaudz par dziļu zem groza un pēdējo puslaika metienu nerealizē.

19' Pēc galaauta izspēles Laksa tiek pie labas divu punktu metiena iespējas, bet bumba nodevīgi lec atpakaļ laukumā. Sekojošajā uzbrukumā no trīs punktu zonas Laksa nekļūdās, liekot Škerovičai ņemt otro Melnkalnes minūti. Rezultāts 27:24.

17' Pie laukuma gala līnijas, atrodoties gandrīz aiz vairoga, Šteinberga gūst divus punktus, panākot atkal +1.

16' Vadības groži tiek izlaisti, Makai tiekot līdz brīvam metienam no groza apakšas un pēcāk realizējot arī pustālo metienu. Latvija iedzinējos ar 22:23.

15' Melnkalnes centra spēlētāja Nataša Maka jau sakrājusi desmit atlēkušās bumbas zem groziem. Kovačoviča pārsteidz Latvijas aizsardzību ar tālmetienu, rezultāta starpība samazinājusies līdz minimumam - 20:19.

14' Pulvere izņem bumbu no pretinieces rokām un ievada ātro uzbrukumu. Gulbe pēc pagrieziena zem groza izprovocē piezīmi un no soda līnijas sasniedz rezultātu 18:14. Šteinberga notērē uzbrukuma laiku un līdz ar signālu panāk +6.

13' Melnkalnietes pietuvojas līdz viena metiena tiesai. Treneris Vētra sauc savas spēlētājas aprunāties - 16:14.

11' Melnkalnes potenciālā līdere Maka nespēj cīņā zem groza apspēlēt Latvijas basketbolistes. Laksas trejacis nolēkā pa stīpu, bet pirmajā otrās ceturtdaļas minūtē rezultāts nemainās.

10' Pēc pirmās ceturtdaļas rezultāts 16:12. Vilka pirmā ceturkšņa izskaņā met stūra trejaci pa īsu, neizmantojot labu iespēju iedzīt nagliņu pirmās desmitminūtes beigās.

8' Gulbe noformē trīs punktu gājienu, liekot pretiniecēm doties minūtes apspriedē. Gulbe sajutusi spēles garšu un pēc Pulveries piespēles panāk rezultātu 16:7.

7' Pretinieču centra spēlētāja Maka izaicina Ievu Pulveri mest tālo metienu. Latvijas aizsardze apdomājas un raida bumbu cauri groza tīkliņam. Nākamajā uzbrukumā precīza no tālienes ir arī Vilka - rezultāts Latvijai jau par labu 11:6.

6' Spēle rit lēnā tempā, Melnkalnes komandai bremzējot cīņas gaitu. Ātros uzbrukumus Guntara Vētras komandai izveidot nav izdevies. Pēc Mujovičas realizētajiem soda metieniem Latvijas dāmas nonākušas iedzinējos ar 5:6.

3' Jovanoviča no pustālās distances raida bumbu grozā pēc atsitiena no vairoga. Viņa līdz šim ir vienīgā punktu guvēja Balkānu komandai. Vilka labi aizlaužas līdz groza apakšai, bet metiens noveļas no stīpas - 3:4.

2' Spēles pirmos punktus gūst Melnkalnes spēka uzbrucēja Jovanoviča, realizējot metienu no tuvas distances. Latvijas atbilde seko ar Kitijas Laksas precīzu trejaci, izskrienot pēc aizsega. Rezultāts 3:2 par labu latvietēm.

1' Spēle sākusies! Pirmo aizsardzību nadzīgi nospēlē Ilze Jākabsone, pārtverot bumbu. Latvijas izlases pirmais uzbrukums nav precīzs, Katei Vilkai nerealizējot brīvu tālo metienu no laukuma stūra.

Sākumsastāvs:
Latvija: Jākabsone, Vilka, Laksa, Gulbe, Šteinberga.
Melnkalne: Nujoviča, Živkoviča, Bigoviča Jonaviča, Maka

Sākuma piecinieks Latvijas izlasei ir ierastais.

12:12 Abu valstu himnas ir atskaņotas. Basketbolistes gatavas doties cīņā!

12:00 Līdz spēles sākumam 15 minūtes.

Pirmsspēles apraksts: Diena pēc sabata - Latvijai svarīga cīņa pret Melnkalni

Viss jau ir izrēķināts: Latvijai trīs kvalificēšanās scenāriji pirms svētdienas spēlēm

Eiropas čempionāta A apakšgrupa

VKomandaU-Z+/-
1.Spānija1-1+17
2.Grieķija1-1+3
3.Latvija1-1-4
4.Melnkalne1-1-16
1 2 3 93 komentāri

  +1 [+] [-]

, 2023-06-18 12:17, pirms 11 mēnešiem
Muns ir jauns spēlētājs Jēkabsons sākumsastāvā, lūdzu izlabojiet.

  +1 [+] [-]

, 2023-06-18 12:21, pirms 11 mēnešiem
Par uzvaru!....ar zaudējumu nav nekādu cerību tikt tālāk!

     [+] [-]

, 2023-06-18 12:24, pirms 11 mēnešiem
Lieks?

     [+] [-]

, 2023-06-18 12:24, pirms 11 mēnešiem
Links?

  -1 [+] [-]

, 2023-06-18 12:25, pirms 11 mēnešiem
Atkal zem groza nevar iemest

     [+] [-]

, 2023-06-18 12:25, pirms 11 mēnešiem
sākums =šausmas...

  -1 [+] [-]

, 2023-06-18 12:26, pirms 11 mēnešiem
Katastrofāla metienu precizitāte - viens precīzs metiens 6 minūtēs...

  +1 [+] [-]

, 2023-06-18 12:28, pirms 11 mēnešiem
Baigi jūtami pietrūkst Babkina...Žēl, ka neizdomāja nospēlēt šo čempi.

  -1 [+] [-]

, 2023-06-18 12:28, pirms 11 mēnešiem
A viņas tiešām ir profesionālas basketbolistes? 🙄

     [+] [-]

, 2023-06-18 12:30, pirms 11 mēnešiem
Streetman rakstīja: Baigi jūtami pietrūkst Babkina...Žēl, ka neizdomāja nospēlēt šo čempi.
....žēl, ka pirms iepriekšējā čempja nenaturalizējam Pediju, kura tagad uguņo WNBA...

  +1 [+] [-]

, 2023-06-18 12:30, pirms 11 mēnešiem
rezultāts aug kā u-16 čempjos...

  -2 [+] [-]

, 2023-06-18 12:31, pirms 11 mēnešiem
dakots rakstīja: ....žēl, ka pirms iepriekšējā čempja nenaturalizējam Pediju, kura tagad uguņo WNBA...
Lai uguņo, PALDIES DIEVAM KA NENETURILAZĒJĀM!!!

  +1 [+] [-]

, 2023-06-18 12:32, pirms 11 mēnešiem
Par atlēcošajām normāli kapājas ! Tas beigu beigas arī var izšķirt spēles likteni

     [+] [-]

, 2023-06-18 12:33, pirms 11 mēnešiem
zaxx rakstīja: Lai uguņo, PALDIES DIEVAM KA NENETURILAZĒJĀM!!!
Piekrītu pilnīgi ! Nekādus melnos ceru ka nekad Latvijas izlasēs neredzēšu, ja vien viņi nebūs dzimusi Latvijā

     [+] [-]

, 2023-06-18 12:36, pirms 11 mēnešiem
Kapēc lidz galam nespēlējā bet plivināja bezjēdzīgu trejaci...

     [+] [-]

, 2023-06-18 12:36, pirms 11 mēnešiem
Nekādas kombenes, nekādas pārliecības par metienu, visas kaut kur bezjēgā skarida ... Agrāk tomēr cik atceros tad bija tas sieviešu basis kvalitatīvaks tomēr

     [+] [-]

, 2023-06-18 12:40, pirms 11 mēnešiem
Grozi ar kaut kādi ļoti specifiski šķiet kas met laukā visu kas nav ideāli uzmests

  -1 [+] [-]

, 2023-06-18 12:43, pirms 11 mēnešiem
Kamdēļ Jākobsonei vispār nedod iespēju Vetrovs ?!

     [+] [-]

, 2023-06-18 12:43, pirms 11 mēnešiem
White SUPREMACY rakstīja: Piekrītu pilnīgi ! Nekādus melnos ceru ka nekad Latvijas izlasēs neredzēšu, ja vien viņi nebūs dzimusi Latvijā
Tu izskaties pēc rasista un tavi izteicieni nav labāki par krievu pret ukraiņiem..

     [+] [-]

, 2023-06-18 12:45, pirms 11 mēnešiem
Vai tā baidās no vienas melnās ka pat perfektā ātrajā uzbrukumā, vairākumā esot mīž iet uz grozapakšu ?!

     [+] [-]

, 2023-06-18 12:45, pirms 11 mēnešiem
profesionals basketbols

     [+] [-]

, 2023-06-18 12:49, pirms 11 mēnešiem
jeepis59 rakstīja: Tu izskaties pēc rasista un tavi izteicieni nav labāki par krievu pret ukraiņiem..
Nesalīdzini pirkstu ar Pi%pi ... Kur katrs piedzimis, tur lai arī pārstāv savu valsti. Man nav nekas pret mellajiem kuri dzimuši Latvijā un runā latviski. Tikai tādi ir uz vienas rokas pirkstiem uzskaitāmi

     [+] [-]

, 2023-06-18 12:49, pirms 11 mēnešiem
Izskatās ka Šteinbergai atvērās beidzot ...

     [+] [-]

, 2023-06-18 12:52, pirms 11 mēnešiem
šausmas velk uz gararezultātu 48:44 apmēram

     [+] [-]

, 2023-06-18 12:53, pirms 11 mēnešiem
White SUPREMACY rakstīja: Izskatās ka Šteinbergai atvērās beidzot ...
Man arī prieks, ka Grieķijas precizitāte 10% no spēles ir uzlabota uz 20%!!!
Komandas līdere guvusi jau 4 punktus!!!

     [+] [-]

, 2023-06-18 12:53, pirms 11 mēnešiem
Nu Laksai arī jāmet vismaz katrs otrais truļņiks ja gribam uzvarēt šodien

     [+] [-]

, 2023-06-18 12:54, pirms 11 mēnešiem
zaxx rakstīja: šausmas velk uz gararezultātu 48:44 apmēram
Sieviešu basītis , tas nu tads mūsdienās ir

     [+] [-]

, 2023-06-18 12:55, pirms 11 mēnešiem
Domāju un ceru ka tomēr vairāk par 60 Latvija iemetīs visas spēles laikā un tas pietiks uzvarai

     [+] [-]

, 2023-06-18 12:57, pirms 11 mēnešiem
Cik tur to fanu mūsējo tribīnēs bez funkcionāriem ķipa Vējoņa un Ciprusa ? Kādi 20-30 varētu salasīt tur ?

     [+] [-]

, 2023-06-18 12:59, pirms 11 mēnešiem
Kā pa viļņiem.Šteinberga nevelk,komanda buksē.

     [+] [-]

, 2023-06-18 13:03, pirms 11 mēnešiem
3pts metienu % ir ok, 2ps gan vajadzētu krietni uzlabot...

     [+] [-]

, 2023-06-18 13:04, pirms 11 mēnešiem
alguns rakstīja: Kā pa viļņiem.Šteinberga nevelk,komanda buksē.
Bez Šteinbergas vēl ir jāatrodas kaut minimums vēl vienai vilcējai, savādāk tur nekas labs nebūs

     [+] [-]

, 2023-06-18 13:08, pirms 11 mēnešiem
White SUPREMACY rakstīja: Bez Šteinbergas vēl ir jāatrodas kaut minimums vēl vienai vilcējai, savādāk tur nekas labs nebūs
Viņa jau ir,tikai viņa met reti,toties precīzi atšķirībā no Šteinbergas.Gribētos ,lai atverās beidzot vēl kāda basketboliste,lai šeit nebūtu nervi jābojā

     [+] [-]

, 2023-06-18 13:18, pirms 11 mēnešiem
Lūdzu ielieciet linku

     [+] [-]

, 2023-06-18 13:20, pirms 11 mēnešiem
Atkal 3/4 un pretinieces ir atvērušās, kamēr pašām nesanāk nekas... laikam jau nekas vairāk par 4. vietu grupā nespīd, ja pat pret vājo Melnkalni (kā te dažs atļāvās viņas nodēvēt) nespējam noturēt pārsvaru...
1 2 3 93 komentāri