Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2880, Did:0, useCase: 3

Pačulija noslēdz karjeru Gruzijas valstsvienībā

Krišs Upenieks

Pačulija noslēdz karjeru Gruzijas valstsvienībā
Zaza Pačulija
Foto: AFP/Scanpix

Gruzijas basketbola izlases lielākā zvaigzne Zaza Pačulija pēc valstsvienības neiekļūšanas Eiropas čempionāta finālturnīra izslēgšanas spēlēs paziņojis, ka noslēdz savu karjeru izlasē.

''Man bija lieliski 17 gadi, pārstāvot savu valsti. Atceros vairākus lieliskus brīžus, uzvaras. Sākām trešajā divīzijā un tagad esam sarūgtināti, ka neiekļūstam izslēgšanas spēlēs finālturnīrā. Esam auguši gan spēlētāji individuāli, gan visa valsts kopumā. Esmu lepns par to, ka man ir ko atstāt jaunajiem basketbolistiem. Šī bija lieliska vasara, lai gan tā nebeidzās, kā gribējām,'' par karjeras noslēgšanu Gruzijas izlasē paziņojis Pačulija.

211 centimetrus garo Pačuliju 2003. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā otrajā kārtā ar kopējo 42. numuru izvēlējās Orlando ''Magic'', un gruzīns izveidojies veiksmīgu karjeru NBA. Karjeras laikā NBA Pačulija pārstāvēji Orlando ''Magic'', Milvokī ''Bucks'', Atlantas ''Hawks'', Dalasas ''Mavericks'' un Goldensteitas ''Warriors'', ar ko pagājušajā sezonā kļuva par NBA čempionu.

Gruzijas valstsvienība pirms Eiropas čempionāta iespaidīgi spēlēja pārbaudes spēlēs, kad Zaza vēl cīnījās ar savainojumu. Finālturnīrā kāroto rezultātu sasniegt neizdevās, neskatoties uz uzvaru pirmajā spēlē pret Lietuvu. Ar 2-3 bilanci savā grupā gruzīni beigās palika aiz ''play-off'' strīpas.

Izmantotie resursi:
Zaza Pachulia retires from Georgia's National Team

  +5 [+] [-]

, 2017-09-07 11:44, pirms 7 gadiem
Žēl nedaudz gruzīņus, cīnijās kā lauvas līdz pēdejam, arī vakar pret itāļiem pavisam maz trūka lai uzvarētu, bet nu paši ar sūdus savārīja zaudejot Ukrainai.

  +1 [+] [-]

, 2017-09-07 12:20, pirms 7 gadiem
Gruzīniem šogad bija, tagad vai nekad,,. Uz nākamo ćempi pamat5 būs aiz 30. Jauniešus arī neredz.

     [+] [-]

, 2017-09-07 12:34, pirms 7 gadiem
Bija labi un cerīgi Zazam, bet Ukraina kāju izlika priekšā.