Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Darjušs Lavrinovičs pievienojas Siliņa "Reggio Emilia"

Agris Suveizda

Darjušs Lavrinovičs pievienojas Siliņa "Reggio Emilia"
Darjušs Lavrinovičs
Foto: AP/Scanpix

Latvijas basketbolista Ojāra Siliņa pārstāvētais klubs "Reggio Emilia" savā mājaslapā paziņojis, ka ir panācis vienošanos ar 34 gadus veco lietuvieti Darjušu Lavrinoviču. Vienošanās panākta uz diviem gadiem ar iespēju pēc pirmās sezonas pārtraukt sadarbību.

Par Lavrinoviča un Redžo Emīlijas sarunām tika vēstīts jau ilgāku laiku, bet pēdējā brīdī finansiāli izdevīgāku piedāvājumu izteica Krasnodaras "Lokomotiv Kuban". Tomēr Darjušs nolēma piekrist itāliešu piedāvājumam.

"Esmu tiešām priecīgs spēlēt "Reggio Emilia" komandā," kluba mājaslapā citēts Darjušs Lavrinovičs. "Runāju ar treneru štāba un vadības pārstājiem, kuri atstāja ļoti labu iespaidu. Turklāt Donāts Slaņina un Rimants Kaukēns pārliecināja, ka tā man būs pareizā izvēle. Mans mērķis kopš paša karjeras sākuma ir bijis censties uzvarēt katrā spēlē, un mēģināšu šo mentalitāti ienest arī komandā, lai kopā ar pārējiem turpinātu šo uzvaru ceļu, pa kuru "Reggio Emilia" gājusi pēdējās sezonās."

"Darjušs atbilst tieši tāda spēlētāja prototipam, kādu jau sen vēlējāmies iegūt savā komandā," teica kluba sporta direktors Alesandro Frozīni. "Pirmkārt, viņam ir lieliska basketbola izpratne, pieredze un harima, un viņš ar savu augumu būs bīstams gan zem groza, gan no perimetra. Viņš ir sportists ar augsta līmeņa spēļu pieredzi, kas ļaus augt mūsu jaunajiem spēlētājiem un palīdzēt komandai turpināt progresēt."

212 centimetrus garais un 108 kilogramus smagais Lavrinovičs basketbolista karjeru sāka Lietuvā, pārstāvot "Alytus" un Kauņas "Žalgiri", bet kopš 2006. gada viņš lielākoties spēlējis ārzemēs. Lavrinoviča CV ir tādi klubi kā Kazaņas "Unics", Maskavas "Dynamo", Madrides "Real", Stambulas "Fenerbahce Ulker" un Maskavas CSKA, bet 2012. gada vasarā viņš atgriezās "Žalgirī". Iepriekšējo sezonu Lavrinovičs pavadīja Ainara Bagatska trenētajā Kijevas "Budivelnyk".

Lavrinovičs būs jau otrais lietuvietis un trešais baltietis Redžo Emīlijas komandā - bez Siliņa komandu otro sezonu pārstāvēs arī cits Lietuvas izlasē jau karjeru beigušais veterāns Rimants Kaukēns. Tāpat "Reggio Emilia" vienībā turpinās spēlēt Itālijas izlases spēlētāji Andrea Činčarīni un Rikardo Červi, bet šovasar klubam pievienojās Itālijas izlases spēka uzbrucējs Ahile Polonara. Tāpat klubam pievienojies Itālijā jau ilgstoši spēlējošais amerikānis Dreiks Dīners, kurš pagājušajā sezonā "Dinamo Sassari" vienības rindās kļuva par A sērijas rezultatīvāko spēlētāju un regulārās sezonas MVP.

Kā zināms, "Reggio Emilia" jaunajā sezonā startēs arī ULEB Eiropas kausā, uz ko ceļazīmi ieguva pēc FIBA Izaicinājuma kausa čempiontitula izcīnīšanas.

Izmantotie resursi:
Sito Ufficiale della Pallacanestro Reggiana -...

     [+] [-]

, 2014-07-31 15:58, pirms 10 gadiem
Viens no labākajiem pirkumiem, ko Reggio varēja iespēt. Brīnums.
Arī Darius nebrauc uz Spāniju vai Krieviju..

     [+] [-]

, 2014-07-31 20:08, pirms 10 gadiem
Harima? Vai tomer harizma?

     [+] [-]

, 2014-07-31 22:12, pirms 10 gadiem
Solīda komanda novākta.