Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Butauts: "Spēlētājus zaudējumā nevainošu"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Butauts: "Spēlētājus zaudējumā nevainošu"
Dī Brauns un Ramūns Butauts
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

"Zinājām visas pretinieku sistēmas, taču mums nekas neizdevās. Pārsteidza vienīgi Haifas komandas precizitāte no trīspunktu metienu līnijas," pēc pirmās neveiksmes Eiropas kausa izcīņas G grupā, atzīstot Izraēlas čempionu "Maccabi Haifa" pārākumu, teica basketbola kluba "VEF Rīga" galvenais treneris Ramūns Butauts.

Morans Rots, "Maccabi Haifa" saspēles vadītājs

"Šī ir pirmā reize, kad jaunā sastāvā spēlējam Eiropas kausā. Uzvarot ar 21 punkta starpību, esam uzlabojuši pozīcijas cīņā par vietu nākamajā kārtā. Komanda ir labi saspēlējusies – par to liecina fakts, ka daudzi spēlētāji guva 10 vai vairāk punktus. Mēs labi dalāmies ar bumbu, izdarām daudz piespēļu, domāju, ka tā ir labas komandas pazīme. Pērn spēlēju “Maccabi Tel Aviv”. Lai gan mans spēles laiks bija mazs, iemācījos daudz. Cilvēki, kuri mani pazīst, zina, ka esmu mentāli stiprs. Nezaudēju formu un esmu priecīgs pievienoties Denija Franko komandai. Viņš ir jauns un veiksmīgs treneris, ceru, ka šosezon paveiksim daudz labu lietu."

Denijs Franko, "Maccabi Haifa" galvenais treneris

"Manuprāt, uzvara ar 21 punkta starpību neatspoguļo spēku samērus. VEF ir ļoti labi metēji, tāpēc lielu uzmanību pievērsām trīspunktu metienu līnijas aizsardzībai. Pretinieki tāpat tika pie metieniem, taču padarījām tos grūtākus. Vairākiem VEF spēlētājiem bija slikta diena. Esam jaunpienācēji Eiropas kausā, taču komandas īpašnieks Džefs Rozens vēlas izveidot “Maccabi Haifa” par starptautiski pazīstamu komandu. Rīgā spērām labu soli pareizajā virzienā.

Priecē spēlētāju sniegums – dalīšanās ar bumbu, laba lēmumu pieņemšana. Lai gūtu vairāk uzvaru, atlicis kļūt stabilākiem. Šērvuds Brauns mūs atstāja spēlētāju limita maiņas dēļ. Noteikumos tika ieviesti jauni ierobežojumi un, ņemot vērā, ka viņa pozīcijā mums ir gan Smits, gan talantīgi izraēliešu spēlētāji, nācās šķirties.

Nevaru teikt, ka šosezon mums būtu labāks sastāvs nekā pērn, kad kļuvām par Izraēlas čempioniem. Uzvarētāju mēraukla vienmēr būs viņu labākais sasniegums un uzvara pēdējā spēlē, bet šobrīd to vēl neesam izdarījuši. Mūs vienmēr salīdzīinās ar svarīgāko uzvaru, savukārt spēlētājus vērtēs pēc snieguma pēdējā spēlē. Varu būt lepns par saviem spēlētājiem, piemēram, Rendls spēlēja ar paaugstinātu temperatūru, upurējoties komandas labā."

Jānis Bērziņš, "VEF Rīga" spēlētājs

"Neizpildījām trenera uzdevumus aizsardzībā un iekritām aizsardzības pārejās (transition defense). Tādi ir galvenie zaudējuma iemesli. Pēc vasaras spēlēm man bija fiziskās formas “bedre”. Maskavā pret CSKA redzēju, cik daudz man jāizdara, lai varētu spēlēt šajā līmenī. Man tiek dotas iespējas, jāiet soli pa solim un, daudz strādājot, varēšu nopelnīt spēles minūtes."

Ramūns Butauts, "VEF Rīga" galvenais treneris

"Pretinieki šodien bija galvas tiesu parāki. Attaisnoties nav iespējams, zaudējām visos spēles komponentos. Zinājām visas pretinieku sistēmas, taču mums nekas neizdevās. Pārsteidza vienīgi Haifas komandas precizitāte no trīspunktu metienu līnijas, jo pretinieki neizceļas ar snaiperiem. Neesam tik slikta komanda, lai zaudētu ar 20 punktu starpību. Vājais sniegums man pašam kļuva par pārsteigumu. Jānorij rūgtā tablete un jātiek atpakaļ. Lai gan iebildumi ir par visu, vainu uz spēlētājiem nenovelšu. Es ticu saviem spēlētājiem un komandai.

Gatim Jahovičam no pagājušās piektdienas ir augsta temperatūra un nav zināms, kad viņš varēs atgriezties sastāvā. Mums vairākas dienas pietrūka arī Kenans Bajramovičs, taču nedēļas pauzei nav nekāda sakara ar snieguma kritumu. Pietrūka dzirksteles. Piemēram, pērn atsitāmies un uzvarējām jau zaudētās spēlēs. Emocionālo spēles pavedienu pagaidām neesam atraduši. Jācenšas izvairīties no līdzīgiem kritumiem un jānoliek VEF vilciens atpakaļ uz sliedēm."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-10-30 22:39, pirms 10 gadiem
Pirms sezonas Butaut, komanda ir jānoliek uz sliedēm, bet tu to nekad neesi varējis. Pirms sezonas!
Līdzjutējiem(basketa, ne VEF) iesaku VEf komandas spēlēs uzdziedāt:
Ramunas Butautas
Nemok treneroti,
Važoj Lietuvoj!

Tas īpaši labs būtu Butauta paņemtajos minūtes pārtraukumos.
Viņš sapratīs, un būs amizanti, kad plikpauris leks no biksēm ārā.

  -1 [+] [-]

, 2013-10-30 23:01, pirms 10 gadiem
Veči ta kā uz eirolīgu taisijās, vai es kautko te jaucu?
Butaut, atkāpies!

  +1 [+] [-]

, 2013-10-30 23:06, pirms 10 gadiem
Tā sastāva komplektācija, ko veic Butauts................kaut kas it kā ir , kaut kas galīgā podā. Nebūs rezultātu ar šo treneri/GM.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-10-30 23:23, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: Ne jau treneris vainīgs, tā pa lielam tikai ar Lavalu reizi aizgāja. Visa būtiba ir tajā, ka vef vajag kādu lielu sponsoru, lai varētu labākus spēlētājus iegādāties utt. Āremniekus pirka tāpēc, ka nebijas kas vietā spēlē, piemēram, ko liktu Delininkaiša vietā? Geku? Tad aizietu vispār lieli zāģi un vietējie klubi ar tik lēti savus spēlētājus nedotu
Vēl jo vairāk, ja nav naudas, kāda tad ir tā kluba vīzija? Vinnēt LBL? LBL viņi arī ar Geku vinnēs.

  +3 [+] [-]

, 2013-10-30 23:42, pirms 10 gadiem
kad beidzot kāds pajautās kāpēc Strēlnieks nespēlē? Aizsardzības līderis brīžos, kad bija laukumā, un neskaitāmu spēļu laušana pēc viņa uznākšanas.. Tik ar to man viņš palika atmiņā, kas domājams ir pietiekošs iemesls lai neturētu uz soliņa, arī savus punktus var iemest, ja vaig..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-10-31 00:40, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: Kluba vīzija patlaban ir būt par stabilu eirokausa top 8 klubu + vtb klāt, jo teiksim atklāti, ka nauda ir tik cik viņa ir, diemžēl. Lai gan, man šķiet, ka tiks veiktas iekš vef korekcijas un sezona uzlabosies! Un tiek kas saka kaut ko pa leģiem, tad es atbildēšu to, ka ja grib vietējos sktīties, tad ir lbl, personīgi es Valmierai līdzi jūtu, bet gribas arī augstāku līmeni un tur jau Vef ir!!!
Nu, tad tā vīzija un sastāvs neiet kopā.
Labs treneris - Valmieras, Neptunas, Tartu Rock līmenim.
Strēlnieks, A. Bērziņš. Iļjins - neslikti LBL līmeņa spēlētāji.
Viespēlētāji - Bajramovičs, varbūt Delinikaitis pārējie labi LBL čempionu kausam (vismaz pagaidām tā izskatās).
Jahovič, Janičenoks, "K. Bērziņs"- ap šiem varētu veidot komandu tikai tā Bērziņa nav.
Talantīgi jaunie kuru iespēlēšana ar vīziju neiet kopā.

Kaut kas tajā komandā nav riktīgi, vīzija, treneris, vadība vai arī viss kopā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-10-31 10:12, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: Kluba vīzija patlaban ir būt par stabilu eirokausa top 8 klubu + vtb klāt, jo teiksim atklāti, ka nauda ir tik cik viņa ir, diemžēl.
pašreizējā kluba politika šo vīziju sasniegt neļaus. jo Eirokausā vienmēr atradīsies padsmit komandas, kuras var atļauties par mūsējiem labākus nēģerus.

vienīgais variants kļūt par Eirokausu top/Eirolīgas komandu ir audzināt vietējo spēlētāju kodolu ar ilgtermiņa līgumiem. un klāt nopirkt pāris tiešām labus leģionārus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja