Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Smitam par spēli pret VEF - nedēļas MVP Eirokausā

Andrejs Siliņš

Smitam par spēli pret VEF - nedēļas MVP Eirokausā
Donte Smits (pa labi) izcīna kārtējo atlēkušo bumbu pie VEF groza
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Bez lieliem pārsteigumiem nosaukts aizvadītās spēļu kārtas vērtīgākais spēlētājs jeb MVP ULEB Eiropas kausa izcīņā. Par to kļuvis Haifas "Maccabi" aizsargs Donte Smits, kurš spēlē pret Rīgas VEF izcēlās ar "triple-double" - 18 punkti, 16 atlēkušās bumbas un desmit rezultatīvas piespēles.

Bez 18 punktiem, 16 bumbām un desmit piespēlēm Smits paspēja 38 ar pusi minūšu laikā arī izprovocēt sešas piezīmes, pārtvert divas bumbas un pieckārt kļūdīties, sakrājot efektivitātes indeksu +41. Smits trāpīja septiņus no astoņiem izdarītajiem divpunktu metieniem, kā arī iemeta četrus no sešiem soda metieniem.

Smits sasniedza piekto "triple-double" Eiropas kausa vēsturē, otrais viesu komandas spēlētāja izpildījumā un pirmais pēdējo sešu gadu laikā. Iepriekš ar šādu sniegumu bija izcēlušies bulgārs Todors Stojkovs ("Lukoil Academic" sastāvā), izraēlietis Meirs Tapiro ("Hapoel Migdal"), bosnietis Elvirs Ovčina ("Ostend") un franzūcis Paskāls Perjē-Davids ("Benetton Fribourg"). No šiem četriem karjeru turpina vien Tapiro.

Rezultatīvākais aizvadītajā spēļu kārtā bija Dragans Zekovičs, kurš "CSU Asesoft Ploiesti" labā guva 25 punktus. Smits ar 16 bumbām bija labākais cīņā zem groziem, bet Itālijas izlases amerikāņu aizsargs Treviss Dīners bija labākais piespēlētājs, sekmējot "Dinamo Banco di Sardegna Sassari" uzvaru ar 13 rezultatīvām piespēlēm.