Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Brāļi Maci apstrīd Eirolīgas uzlikto mūža aizliegumu un gatavojas tiesāties

Jānis Celmiņš

Brāļi Maci apstrīd Eirolīgas uzlikto mūža aizliegumu un gatavojas tiesāties
Brāļi Normunds un Nauris Maci
Foto: no personiskā arhīva

Kauņas “Žalgiris” fani, Normunds un Nauris Maci ir nolēmuši pieprasīt atcelt Eirolīgas lēmumu, ar kuru abiem brāļiem piešķirts mūža aizliegums apmeklēt visus pasākumus jebkurā arēnā, ko tieši organizē „Euroleague Properties S.A.”, tajā skaitā Eirolīgas, kā arī Eiropas kausa izcīņas spēles.

Šā gada martā Eirolīga uzsāka disciplinārlietu par disciplināro noteikumu neievērošanu pēc Top 16 spēles starp Kauņas “Žalgiris” un “Real Madrid”.

Kā minēts, Eirolīga nolēma uzlikt aizliegumu brāļiem Maciem, pamatojot šo lēmumu ar apgalvojumu, ka brāļi izrādījuši agresiju pret “Real Madrid” spēlētāju un personu no komandas personāla. Turklāt, Eirolīga uzsvēra savu gatavību sadarboties ar ieinteresētajām pusēm arī no starptautiskā basketbola, lai aizliegtu Normundam un Naurim Maciem apmeklēt jebkādus basketbola pasākumus, tajā skaitā klubu un nacionālo komandu spēles.

Brāļi Maci apgalvo, ka viņiem piešķirtais sods ir uzlikts, rupji neievērojot taisnīgas tiesas pamatprincipus un nav proporcionāls viņu nodarītajam pārkāpumam. Šokējošs ir fakts, ka brāļi netika informēti par pret viņiem uzsākto tiesvedību.

Eirolīga pirmstiesas procesa laikā nav sniegusi informāciju un informējusi brāļus Macus par pret viņiem vērsto apsūdzību saturu, kā arī nav norādījusi uz pierādījumiem, kas pamato šīs apsūdzības, kā arī pārkāpto noteikumu interpretāciju, kas varētu sniegt brāļiem iespēju aizstāvēties un izvērtēt tieši, kuras viņu darbības ir uzskatāmas par Eirolīgas noteikumu pārkāpumiem.

Kā apstiprina video ieraksts, kā arī Lietuvas tiesas spriedums, Normunds Macius nemaz nav piedalījies darbībās, kas traucē sabiedrisko kārtību un vēl jo vairāk – nekad nav sitis ne “Real Madrid” spēlētājam Rūdijam Fernandesam, ne arī kādai personai no šīs komandas personāla. Šo iemeslu dēļ pret Normundu Macu vērstās Eirolīgas sankcijas ir klajā pretrunā ar attiecīgās tiesas atzinumu.

Neskatoties uz augstākminēto, Eirolīga ir plaši izplatījusi vispārīgus apgalvojumus par abu brāļu rīcību un publicējusi oficiālu paziņojumu Eirolīgas mājaslapā, nosaucot abus brāļus par “agresoriem” un piespriežot viņiem mūža aizliegumu apmeklēt spēļu arēnas. Eirolīga informāciju par aizliegumu ir darījusi zināmu arī klubiem, kas piedalās Eirolīgas organizētajās spēlēs, tādā veidā izraisot pastiprinātu mediju uzmanību un radot būtisku kaitējumu brāļu reputācijai.

Normunds un Nauris Maci ir apņēmušies izmantot visus juridiskos mehānismus, lai panāktu mūža aizlieguma atcelšanu, jebkādu neslavu ceļošu paziņojumu atsaukšanu no interneta vides, oficiālas atvainošanās publicēšanu, kā arī lai saņemtu kompensāciju par nodarīto morālo kaitējumu.

Papildus brāļi Maci plāno iesniegt prasību tiesā pret "Eurosport" saistībā ar tiešsaistē publicētajiem nepamatotiem apgalvojumiem par brāļu uzbrukumu kluba “Real Madrid” spēlētājam.

Informāciju sagatavoja:
Pāvels Tjusevs

  +2 [+] [-]

, 2013-04-30 13:09, pirms 11 gadiem
jābrauc uz maskavu skatīties CSKA spēles jo krieviem nospļauties par spāņu mafiju
bet novēlu brāļiem veiksmi lai izdodas
un kaut tas Fernandez salauztu kāju P.S.S.

  -1 [+] [-]

, 2013-04-30 13:11, pirms 11 gadiem
Nevajag uzvesties kā idiotiem, tad nebūs nekas jāpārsūdz...

  +3 [+] [-]

, 2013-04-30 13:19, pirms 11 gadiem
Viennozīmīgi tiesa atcels. Kā minimusm balstoties uz šo:
Eirolīga pirmstiesas procesa laikā nav sniegusi informāciju un informējusi brāļus Macus par pret viņiem vērsto apsūdzību saturu, kā arī nav norādījusi uz pierādījumiem, kas pamato šīs apsūdzības, kā arī pārkāpto noteikumu interpretāciju, kas varētu sniegt brāļiem iespēju aizstāvēties un izvērtēt tieši, kuras viņu darbības ir uzskatāmas par Eirolīgas noteikumu pārkāpumiem.

     [+] [-]

, 2013-04-30 14:12, pirms 11 gadiem
Vajadzēja celt divas prasības tiesā- katram atsevišķi. Tas, kurš nesita 100% vinnētu, otram 50:50. Tad noteikti vismaz viens vinnētu! Spāņu MAFIJU vajag sodīt un aktierim fernandesam 3500 sods neadekvāti mazs bija.

  +1 [+] [-]

, 2013-04-30 14:31, pirms 11 gadiem
Lai vai kā,bet "Overtime" studijā džeki pateica, ka, tomēr, bija situši Fernandezam! Bet nu jā, sita jau tikai viens, vismaz tam spānim!

     [+] [-]

, 2013-04-30 16:19, pirms 11 gadiem
Kas ir brāļi Maci? Varbut tomer Maciusi?

  +1 [+] [-]

, 2013-04-30 16:49, pirms 11 gadiem
brāļi ilmāri..

     [+] [-]

, 2013-04-30 22:34, pirms 11 gadiem
Es kā vecis piekrītu,ka jābelž,...bet tāpēc jau ir juristi ,kas to regulē. Vispār kauns overtime Pučem par to,ka esam anarhijas nometnē. Lai kādus sūdus vārītu Rudy,mums ir savs viedoklis un viss. Kā es Mārcis vai Kseņa uzlūko situāciju ir - kkādu tiesībsargājošu jedzienu ziņā.

     [+] [-]

, 2013-05-01 04:18, pirms 11 gadiem
To spāņu mafiju vajag samīt ar papēdi kā okurčiku! Viens brālis pieskārās Real "zvaigznītei" - un par to mūža DSQ diviem brāļiem? Prātiņ, kur tu maldies...