Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Barcelona" trešais jaunpienācējs būs slovēnis Nahbars

Agris Suveizda

"Barcelona" trešais jaunpienācējs būs slovēnis Nahbars
Boštjans Nahbars (ar bumbu) pret "Barcelona"
Foto: AFP/Scanpix

Spānijas basketbola klubs "Barcelona" drīzumā sastāvu papildinās ar slovēņu uzbrucēju Boštjanu Nahbaru. 33 gadus vecais basketbolists savulaik sešus gadus pavadīja Nacionālajā basketbola asociācijā, bet pagājušajā sezonā spēlēja Vācijas klubā "Brose Baskets". Ar Nahbaru līgums tiks parakstīts pēc sistēmas 1+1.

Kā vēsta Sportando.net un Spānijas mediju rīcībā esošā informācija, par trešo "Barcelona" papildinājumu šajā starpsezonā kļūs 206 centimetrus garais slovēnis Boštjans Nahbars. "Barcelona" prioritāte bija "Caja Laboral" serbs Nemaņa Bjelica, taču viņš priekšroku deva Stambulas "Fenerbahce". "Barcelona" noreaģēja zibenīgi un panāca vienošanos ar Nahbaru, kuram trešajā jūlijā apritēja 33 gadi. "Barcelona" jau ir parakstījusi līgumu ar Džouiju Dorsiju un Kostu Papanikolau.

Nahbars karjeru sāka Ļubļanas "Union Olimpija", pēc tam pievienojās Trevīzo "Benetton", bet tad sešus gadus pavadīja dažādos Nacionālās basketbola asociācijas klubos. 2002.gadā viņu ar 15.numuru draftēja Hjūstonas "Rockets". 2008.gadā Nahbars pārcēlās uz Maskavas "Dynamo", vēlāk spēlēja arī "Efes Pilsen" un Kazaņas "Unics", bet pagājušo sezonu aizvadīja Vācijā - Bambergas "Brose Baskets", kas Eirolīgas pirmajā grupu turnīrā bija vienā grupā ar "Barcelona".

Eirolīgas sezonā Nahbars piedalījās 23 no 24 spēlēm un vidēji mačā guva 16.1 punktu. Nahbara kontā arī 3.4 atlēkušās bumbas un 1.1 rezultatīva piespēle. Divpunktu metienus Nahbars izpildīja ar 46.1% precizitāti, no tālās distances iemeta 37.0% metienu, bet no soda metienu līnijas bija precīzs 80.0% gadījumu.

Tikmēr Telavivas "Maccabi" vienojās par trīs gadu līgumu ar 29 gadus veco Jotamu Halperinu, kurš iepriekšējo sezonu spēlēja Minhenes "Bayern", savukārt Atēnu "Panathinaikos" vēl uz sezonu pagarināja līgumu ar lietuvieti Jonu Mačuli.

Izmantotie resursi:
MARCA.com
Sportando Basket News