Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Unics" prezidents: "Derētu izveidot Kontinentālo basketbola līgu"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

"Unics" prezidents: "Derētu izveidot Kontinentālo basketbola līgu"
Andrejs Kiriļenko
Foto: Itar-Tass/Scanpix

"Austrumeiropas basketbola līgas izveide atbrīvos līdzjutējus un skatītājus no pastāvošā jucekļa," sarunā ar aģentūru "RIA Novosti" pastāstījis Maskavas CSKA uzbrucējs Andrejs Kiriļenko. Atbalstu līgas izveidei paudusi trīs Krievijas basketbola klubu vadība, turklāt Kazaņas "Unics" prezidents Jevgeņijs Bogačovs izteicies, ka turnīram vajadzētu izvēlēties skanīgāku nosaukumu.

Par Austrumeiropas līgas izveidi trešdien, 25. janvārī, žurnālistiem paziņoja VTB Vienotās līgas prezidents Sergejs Ivanovs un BEKO PBL Padomes priekšsēdētājs Andrejs Vatutins.

Publisku atbalstu jaunajai līgai pagaidām pauduši Kazaņas “Unics” prezidents Jevgeņijs Bogačovs , Augšvolgas kluba “Nizhny Novgorod” prezidents un Ņižņijnovgorodas apgabala gubernatora vietnieks Dmitrijs Svatkovskis , kā arī Krasnodaras kluba “Lokomotiv-Kuban” prezidents Andrejs Vediševs.

Bogačovs gājis tālāk un ierosinājis līgai izvēlēties citu nosaukumu. “Tam vajadzētu būt līdzīgākam Kontinentālajai hokeja līgai. Piemēram, KBL – Kontinentālā basketbola līga,” “Unics” prezidentu citē aģentūra “RIA Novosti”.

Kazaņas kluba pārstāvis komentējis arī iespējamo Baltijas valstu klubu dalību jaunajā līgā. “Baltiešiem, iespējams, būs problēmas, taču domāju, ka viņi tās atrisinās. “Žalgiris” jau paziņojis, ka līdzās dalībai Lietuvas līgā vēlas spēlēt pie mums.”

Kauņas “Žalgira” prezidents Vladimirs Romanovs pagaidām nav komentējis Austrumeiropas līgas iespējamo izveidi, taču Lietuvas medijiem apstiprinājis, ka klubs arī nākamgad turpinās spēlēt nacionālajā čempionātā. “Žalgiris” ir ieinteresēts spēlēt spēcīgā turnīrā, taču tas nekādā gadījumā nepārtrauks startu Lietuvas basketbola līgā, kluba īpašnieku citē “Kauno Diena” un “Lietuvos Rytas” žurnālisti.

Viļņas kluba "Lietuvos Rytas" un Polijas čempionvienības Gdiņas "Asseco Prokom" vadība nesteidzas ar atbildes sniegšanu, norādot, ka par jaunā turnīra perspektīvām varēs lemt tikai pēc līgas vadības sarunām ar ULEB Eirolīgu.

Pozitīvi par VTB Vienotās līgas un Profesionālās basketbola līgas apvienošanu izteicies Maskavas CSKA līderis Andrejs Kiriļenko.

“Labi, ka līgas apvienosies. Līdzjutējiem vairāk nebūs neskaidrību, jo dažreiz nevarēja saprast, kādā turnīrā komanda spēlē. Spēlētājiem, protams, ir ērtāk, kad nemainās noteikumi, nemainās bumbas, bet viss notiek viena turnīra ietvaros. Domāju, ka spēles tāpat būs ļoti interesantas. Vienotā līgā sacentīsies pietiekami augsta līmeņa Eiropas komandas: lietuvieši, latvieši. Spēles ar tādām komandām – tas ir labs sparings jebkurai Krievijas komandai,” teica Kiriļenko.

Krievijas Basketbola federācija pagaidām komentārus nav sniegusi.

Izmantotie resursi:
Главные новости часа | Лента новостей "РИА...
lrytas.lt / Naujienos
СПОРТ-ЭКСПРЕСС: Ежедневная спортивная газета....

 +11 [+] [-]

, 2012-01-30 15:32, pirms 12 gadiem
vef varētu pāriet tikai uz leģionāriem un majas spēles aizvadīt Taganrogā...

  +7 [+] [-]

, 2012-01-30 15:34, pirms 12 gadiem
ļoti jauki lasīt tik daudz rakstus un ziņas par krievu klubu viedokli, bet kāds ir mūsu VEF viedoklis??!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-01-31 14:24, pirms 12 gadiem
Par to,kurš no Latvijas klubiem spēlētu šai līgā jālemj LBS,visai sporta sabiedrībai,potenciālajiem sponsoriem,jo budžeta rocība ir par īsu,lai konkurētu ar Krievijas klubiem.
VEF un Jaunupa ambīcijas ir tikai apsveicamas un ceru,ka šo projektu atbalstīs Latvijas potenciālie sponsori.Bet būtu jāinformē sabiedrība par spēlētāju algām,lai varētu redzēt to atbilstību sniegumam uz laukuma.Jāredz ienākumu un izdevumu sadaļas.Lai nu ko,bet Latvijas basketbols ir vēsturiski bagātāks ar sasniegumiem nekā hokejs,kurš šobrīd ir līdzjutēju topā.