Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

ULEB Eirokauss sākas ar ''Budučnost'' un ''Dolomiti Energia'' uzvarām

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

ULEB Eirokauss sākas ar ''Budučnost'' un ''Dolomiti Energia'' uzvarām
Foto: EPA/Scanpix

Šodien ar divām spēlēm sākās jaunā ULEB Eirokausa sezona, kurās Podgoricas ''Budučnost'' ar 93:81 pārspeja ''Germani Brescia'' komandu, bet itāļu ''Dolomiti Energia'' izbraukumā ar 93:86 bija pārāk pār ''Frutti Extra Bursaspor''. Atlikušās pirmās kārtas spēles tiks aizvadītas 30.septembrī.

B grupā Podgoricas ''Budučnost'', kuras sastāvā iepriekšējā sezonā spēlēja latvietis Mārtiņš Meiers, savā laukumā uzņēma ''Germani Brescia'' komandu. Spēles uzvarētājs noskaidrojās pēdējā desmitminūtē. Līdz tam laukumā noritēja līdzīga spēle. Pirmajā ceturtdaļā septiņu punktu pārsvaru ieguva viesi un tikai puslaika izskaņā ''Budučnost'' izdevās izlīdzināt spēli un pēc pirmā puslaikā viena punkta pārsvars - 43:42 ''Germani Brescia'' klubam.

Trešajā ceturtdaļā spēle ritēja punkts punktā, nevienai no komandām neizdevās veikt izrāvienu un neizšķirts pirms pēdējām 10 minūtēm - 65:65. Pēdējo ceturtdaļu lieliski nospēlēja ''Budučnost'', īpaši aizsardzībā, septiņu minūšu laikā ielaižot tikai divus punktus. Ar izrāvienu 14:2, mājinieki panāca 79:67 un svinēja pirmo uzvaru turnīrā ar 93:81. Rezultatīvākais uzvarētājiem bija Nikola Ivanovičs ar 24 punktiem, bet viesu rindās 17 punkti Dušanam Rističam.

D grupā Trento ''Dolomiti Energia'' viesojās Turcijā pie ''Frutti Extra Bursaspor'', esot pārāki ar 93:86. Pirmajā ceturtdaļā gan laukumā dominēja mājinieki, lieliski uzbrūkot un pēc desmit minūtēm esot vadībā ar desmit punktu pārsvaru - 29:19. Sākot ar otro ceturtdaļu, ''Dolomiti Energia'' pamazām pārņēma spēles iniciatīvu, bet lūzumu panāca trešajā ceturtdaļā, to uzvarot ar 27:16. Saspringtā galotnē noturēts minimālais pārsvars un izcīnīta uzvara. Rezultatīvākais ''Dolomiti Energia'' rindās bija Wiljamss Džekorejs ar 19 punktiem, kamēr mājinieku komandā 19 punkti Danielam Hamiltonam.

Izmantotie resursi:
https://www.eurocupbasketball.com/