Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

FIBA lemj: bijušajam Freimaņa klubam jāmaksā 125 000 dolāru diviem amerikāņu spēlētājiem

Andrejs Siliņš

FIBA lemj: bijušajam Freimaņa klubam jāmaksā 125 000 dolāru diviem amerikāņu spēlētājiem
Foto: LaPresse/Scanpix

Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Arbitrāžas tiesa (Basketball Arbitral Tribunal) lēmusi, ka Itālijas A sērijas basketbola klubam "Sutor Montegranaro", ko pagājušajā sezonā pārstāvēja arī Latvijas izlases spēka uzbrucējs Rolands Freimanis, diviem tā bijušajiem spēlētājiem jāmaksā kopumā 125 000 dolāri.

FIBA Arbitrāžas tiesas lēmums ir labvēlīgs prasības uzturētājiem amerikāņu basketbolistiem Ronaldam Stīlam un Tamaram Slejam - abi un to aģenti saņems kopumā ap 125 000 dolāru. Novembra vidū Stīls, Slejs, kā arī vēl divi pagājušās sezonas spēlētāji Kristians Bērnss un Kails Džonsons iesniedza prasību pret "Sutor Montegranaro" klubu par parādu atmaksu.

Visi četri pagājušajā sezonā pārstāvēja Montegranaro komandu, tāpat kā latviešu spēka uzbrucējs Rolands Freimanis. Jau neilgi pēc pagājušās sezonas sākuma klubam radās lielas finansiālās problēmas, un algu izmaksas krietni aizkavējās un arī vienkārši nenotika.

Šosezon gan Slejs, gan Stīls pārstāv Itālijas otrās līgas klubus, tikmēr "Sutor Montegranaro" cīnās par palikšanu A sērijā. Šobrīd ar septiņām uzvarām 24 spēlēs komanda ieņem priekšpēdējo vietu, bet pēdējā vietā esošā "Victoria Libertas Pesaro" izcīnījusi tikai par vienu uzvaru mazāk. No A sērijas atvadīsies viena vienība.

Izmantotie resursi:
Tuttosport