Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Kalev/Cramo" ar "īsu soliņu" pamoka VTB vicelīderus, bet pārsteigumu nesarūpē

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

"Kalev/Cramo" ar "īsu soliņu" pamoka VTB vicelīderus, bet pārsteigumu nesarūpē
Roberts Štelmahers un "Kalev/Cramo". Foto: vtb-league.com

Latviešu pārstāvētā "Kalev/Cramo" komanda šī gada pēdējā mačā VTB līgās mačā viesojās pie līgas vicelīderiem "Nizhny Novgarod" un septiņu spēlētāju spēkiem spēja uzvarēt pirmo puslaiku, bet visā spēlē piedzīvoja zaudējumu 85:95.

“Kalev/Cramo” komanda šī gada pēdējā izbraukumā bija devusies tikai deviņu spēlētāju sastāva, kurā bija arī Latvijas leģionārs Jānis Kaufmanis, bet “Nizhny Novgorod” pieteikumā robu nebija. Mača rezultātu jau pirmajā uzbrukumā ar Ivana Strebkova tālmetienu atklāja mājinieki, bet pēc tam pāris minūtes pie punktiem netika neviena no komandām. Līdz ceturtdaļas vidum “Nizhny” bija izvirzījusies vadībā 11:4, turklāt desmit punkti jau bija Strebkova rēķinā. Viesu rezultātu ar precīzu tālmetienu izkustināja Martins Dorbeks (13:7), tomēr tikai pusminūtei vēlāk starp komandām jau bija desmit punkti un pirmo minūtes pārtraukumu pieprasīts bija spiests Roberts Štelmahers.

Pēc tā laukumā pirmo reizi devās Kaufmanis, bet “Kalev/Cramo” tiešām izdevās uzlabot savu spēli un samazināt punktu deficītu. Pēdējā minūtē no tālās distances trāpīja viesu uzbrukuma līderis Markuss Kīns, kurš pēc brīža arī teicami nospēlēja aizsardzībā, tomēr iespēju pietuvoties vēl vairāk viesi neizmantoja – pēc desmit minūtēm 24:17 “Nizhny” labā. Arī otrā ceturtdaļa sākās ar Kīna tālmetienu, bet tūlīt pat ar nedaudz tuvāku metienu atbildēja Strebkovs.

Ceturtdaļas vidū atkal iesprūda viesu uzbrukums un mājinieki no sešu punktu pārsvara ātri panāca +13 (39:26), bet Moriss Kemps ar trīspunktu gājienu un Kīns ar diviem ātrajiem uzbrukumiem tik pat ātri atjaunoja -6. Minūtes pārtraukumu jau bija jāpieprasa Ņižņijnovgorodas komandai. Pēdējās minūtes ievadā Kīns pie tālmetienu līnijas izdancināja 33 centimetrus garāko Aleksu Gavrilovču un pāri centram trāpīja savu trešo tālmetienu, bet četras sekundes līdz pārtraukuma iemeta arī ceturto, ļaujot savai komandu puslaiku noslēgt plusos – 45:44!

Otrā puslaika sākumā mājinieki ātri atjaunoja sešu punktu pārsvaru, aizsardzībā sevišķu uzmanību veltot Kīnam, bet uzbrukumā cenšoties spēlēt ātri. Nostiprināties vadībā “Nizhny” ļāva arī veiksme no tālās distances, bet galvenais vilcējs joprojām bija Strebkovs – trešās ceturtdaļas izskaņā viņa rēķinā bija jau 25 punkti, bet komanda bija vadībā 66:57. Izšķirošās desmit minūtes Štelmahera un Vairoga padotie sāka ar 12 punktu deficītu (71:59), bet bija jūtams, ka, spēlējot ar tik īsu soliņu, viesiem sāk pietrūkt jaudas.

Pārsteigumam tiešām nebija lemts notikt, jo mājinieki ātri palielināja savus plusus, tiekot jau pie vairāk nekā 20 punktu pārsvara, tā kā mača pēdējās minūtes jau kļuva vien par formalitāti. Produktīvāk tās gan nospēlēja viesi, turklāt īsā laikā trīs tālmetienus iemeta Kaufmanis, bet pacīnīties par uzvaru neizdevās tik un tā – 85:95. “Nizhny” tika pie savas sestās uzvaras septiņos mačos, saglabājot vicelīderu godu, bet “Kalev/Cramo” tas bija sestais zaudējums septiņos mačos.

Jānis Kaufmanis 19 minūtēs atzīmējās ar 12 punktiem (2p 1/2 , 3p 3/4) un izprovocēja trīs noteikumu pārkāpumus.

VTB līgas tabula

#KomandaU-Z%
1Zenit8-188.9
2Nizhny Novgorod6-185.7
3CSKA8-280.0
4Lokomotiv8-372.7
5Avtodor5-362.5
6UNICS5-455.6
7Zielona Gora6-650.0
8Himki4-544.4
----
9PARMA4-640.0
10Astana3-730.0
11Kalev/Cramo1-414.3
12Tsmoki1-811.1
13Enisey1-811.1