Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

E.Lorbeks atgriežas pēc divu gadu pauzes, Lakovičs beidz karjeru

Andrejs Siliņš

E.Lorbeks atgriežas pēc divu gadu pauzes, Lakovičs beidz karjeru
Jaka Lakovičs
Foto: SIPA/Scanpix

Par karjeras beigšanu 38 gadu vecumā paziņojis pazīstamais slovēņu saspēles vadītājs Jaka Lakovičs, savukārt cits slavens slovēņu basketbolists Erazems Lorbeks pēc divu gadu pauzes nolēmis atgriezties laukumā.

"Basketbols ir bijis un būs svarīga manas dzīves sastāvdaļa, tomēr kopš šī brīža ne vairs kā profesionālam spēlētājam," Barselonas kluba mājaslapā raksta Lakovičs. 38 gadus vecais Lakovičs pagājušajā sezonā spēlēja "Barcelona" otrajā jeb B komandā Spānijas pēc spēka otrajā līgā. 186 centimetrus garais Lakovičs pārstāvējis tādus klubus kā "Geoplin Slovan", Novo Mesto "Krka", Atēnu "Panathinaikos", "Barcelona", Stambulas "Galatasaray", "Sidigas Avellino" un Gaziantepas "Royal Hali".

"Pienācis laiks dalīties un nodot savas zināšanas un pieredzi nākamajai paaudzei," raksta Lakovičs, pateicoties arī savai ģimenei un cilvēkiem, kas iepazīti 20 gadu laikā. Lai gan tas netiek tieši norādīts, Lakovičs liek saprast, ka varētu turpināt darbu basketbolā kā treneris.

2010. gadā ar "Barcelona" Lakovičs kļuva par Eirolīgas čempionu, 2005. gadā, pārstāvot "Panathinaikos", tika iekļauts otrajā simboliskajā Eirolīgas pieciniekā. Tāpat savulaik saņēmis Grieķijas līgas (2005) un kausa (2005) MVP atzinības, kā arī Grieķijas finālsērijas MVP godu (2003, 2005). Slovēnijas izlases sastāvā piedalījies septiņos Eiropas čempionātu finālturnīros pēc kārtas (2001-2013), kā arī divos Pasaules kausos (2006, 2010).

Savukārt Erazems Lorbeks 32 gadu vecumā pēc divu sezonu izlaišanas veselības likstu dēļ gatavs atgriezties laukumā. "Šajā laikā ne brīdi neiedomājos par iespēju beigt karjeru. Gribēju būt 100% drošs, ka varu atgriezties laukumā. Esmu gatavs doties cīņā, varu smagi trenēties. Būšu tāds pats, ja ne pat vēl labāks spēlētājs. Ceru spēlēt, cik vien ilgi varēšu, bet domāju, ka manī vēl ir vismaz pieci gadi basketbola. Jūtu, ka man vēl ir daudz, ko dot," intervijā teamscout.net sacīja Lorbeks.

210 centimetrus garais Lorbeks profesionāļa gaitas sāka 2003. gadā Boloņas "Fortitudo", un pēc diviem gadiem šī kluba sastāvā tika atzīts par Eirolīgas labāko jauno spēlētāju. Vēlāk pārstāvējis Malagas "Unicaja", Trevīzo "Benetton", Romas "Lottomatica", Maskavas CSKA un no 2009. līdz 2014. gadam "Barcelona". 2011. gadā pēc tiesību iegūšanas no "Pacers" (draftēts 2005. gadā ar 46. numuru) Lorbeku savā komandā vēlējās redzēt Sanantonio "Spurs", taču "Barcelona" piedāvāja krietni izdevīgāku līgumu un basketbolists palika Eiropā.

2010. gadā ar "Barcelona" Lorbeks kļuva par Eirolīgas čempionu, bet 2012. gadā pēc Spānijas titula izcīnīšanas par finālsērijas MVP. Eirolīgā Lorbeks nospēlējis 11 sezonas, vidēji 21,3 minūtēs gūstot 9,1 punktu un izcīnot 4,0 atlēkušās bumbas.

Lorbeka brālis Domens arī ir profesionāls basketbolists, kurš pēdējās divas sezonas spēlēja Turcijā, bet šovasar pievienojās ambiciozajai "Cantu" vienībai Itālijā.