Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Emporio Armani" septītajā spēlē atņem "Montepaschi" Itālijas čempiona titulu

"Emporio Armani" septītajā spēlē atņem "Montepaschi" Itālijas čempiona titulu
Alesandro Džentile
Foto: LaPresse/Scanpix

Milānas "Emporio Armani" Itālijas čempionāta finālsērijas septītajā – izšķirošajā – spēlē šovakar ar 74:67 uzveica "Montepaschi", pārtraucot Sjēnas kluba dominanci pēdējos gados. "Montepaschi" līdz tam bija izcīnījis septiņus titulus pēc kārtas.

Itālijas čempionāta finālsērija basketbola līdzjutējiem sarūpēja pamatīgu saldo ēdienu. Pirmajās divās spēlēs savā laukumā uzvarēja "Emporio Armani", bet Sjēnas "Montepaschi" atbildēja ar diviem panākumiem mājās un uzvaru viesos. Sestajā mačā "Montepaschi" Sjēnā palika tikai dažu punktu attālumā no titula, bet šovakar Milānā mājinieki tika pie panākuma, izcīnot uzvaru ar 74:67.

Pirms pēdējās ceturtdaļas "Montepaschi" vēl bija neliels pārsvars (54:48), tomēr izšķirošajās 10 minūtēs "Emporio Armani" ar vētrainu līdzjutēju atbalstu un ļoti agresīvu aizsardzību panāca savu un pārtrauca Sjēnas dominanci pēdējos gados. "Montepaschi" neatdeva Itālijas čempionu kroni jau kopš 2007.gada, tomēr šovakar bija spiests kapitulēt.

18 punktus uzvarētāju labā guva ar 55.numuru šī gada draftā izvēlētais Alesandro Džentile, bet 11 punktus un 13 atlēkušās bumbas pievienoja Nikolo Melli. "Montepaschi" labā 15 punktus iemeta Eriks Grīns. Par Itālijas čempioniem kļuva arī igaunis Kristjans Kangurs (šovakar trīs minūtes un bez punktiem) un sezonas sākumā "VEF Rīga" rīcībā esošais Gani Lavals (11 minūtēs seši punkti un četras atlēkušās bumbas).

Kā zināms, "Montepaschi" finansiālo problēmu dēļ nākamgad nestartēs ne Itālijas čempionāta augstākajā divīzijā, ne ULEB Eirolīgā.

Izmantotie resursi:
Serie A BEKO