Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Turcijā varētu tikt izveidots jauns superklubs

Andrejs Siliņš

Turcijā varētu tikt izveidots jauns superklubs
Turcijas izlases galvenais treneris Orhuns Ene
Foto: AFP/Scanpix

Turcijas Basketbola līga (TBL) pēdējā sezonās tiek uzskatīta par vienu no naudīgākajām Eiropā, un izskatās, ka tuvākajā laikā vēl viens turku klubs "Olin Odirne" uzsāks ambiciozu plānu īsenošanu.

Turcijas čempionāts tiek uzskatīts par vienu no bagātākajiem Vecajā kontinentā, un to ar darbiem apliecinājuši vairāki klubi, kas startē starptautiskajos turnīros - gan "Fenerbahce Ulker", gan "Bešiktaš" ar katru gadu pulcē aizvien spēcīgākus, tātad arī dārākus spēlētājus savu komandu sastāvos. Tiesa, ar mērķu sasniegšanu pagaidām nav veicies pārāk spoži.

Eirolīgā neviens turku klubs nekad nav spēlējis finālā, arī ULEB Eirokausā triumfēt nav izdevies, vien pēc spēka trešajā kontinenta klubu turnīrā izdevies gūt uzvaras - pirms gada trofeju virs galām cēla "Bešiktaš", bet šogad finālā spēlēja "Pinar Karsiyaka".

Stāsts gan šreiz par citu klubu - 2006. gadā izveidoto "Olin Odirne" nupat iegādājies jauns īpašnieks "Dogus Group", kas ienācis basketbolā ar lielām ambīcijām. Turcijā pat tiek runāts par to, ka jaunie īpašnieki esot gatavi investēt pat līdz 20 miljoniem eiro sezonā, lai izveidotu komandu, kas spējīga sasniegt augstākos mērķus.

2010. gada pavasarī "Olin Odirne" ar uzvaru TBL2 nopelnīja vietu elites sabiedrībā un jau debijas sezonā izdevās iekļūt ceturtdaļfinālā. Pēdējās divās sezonās gan komandai nācies palikt labu sprīdi aiz izslēgšanas spēļu robežas - 14. vietas, kas ir pēdējā, lai neizkristu. Aizvadītajā sezonā "Olin Odirne" rindās spēlēja bijušais Rīgas VEF baltkrievu centrs Artjoms Parakauskis.

Jaunās kluba vadības pirmais mērķis esot piesaistīt komandai Turcijas izlases galveno treneri Orhunu Eni.

  +1 [+] [-]

, 2013-05-28 15:09, pirms 11 gadiem
Turki ir gudri un nauda viņiem ar netrūkst. Re kā čiki briki un viens superklubs būs gatavs.

  +2 [+] [-]

, 2013-05-28 15:27, pirms 11 gadiem
Gudri ir un nauda arī, čiki briki klubus taisa un spēlētājus pērk, bet rezultāta (kārotā) nav!!! Par naudu visu nevar nopirkt!

     [+] [-]

, 2013-05-28 15:48, pirms 11 gadiem
KobeB24 rakstīja: Gudri ir un nauda arī, čiki briki klubus taisa un spēlētājus pērk, bet rezultāta (kārotā) nav!!! Par naudu visu nevar nopirkt!
taisnība, jauniešu izlases ar nekādus kalnus negāž.

     [+] [-]

, 2013-05-28 17:38, pirms 11 gadiem
KobeB24 rakstīja: Gudri ir un nauda arī, čiki briki klubus taisa un spēlētājus pērk, bet rezultāta (kārotā) nav!!! Par naudu visu nevar nopirkt!
Iepirks NBA vadošās zvaigznes!....Par naudu var visu!...

     [+] [-]

, 2013-05-28 17:42, pirms 11 gadiem
Domu_Lasītājs rakstīja: taisnība, jauniešu izlases ar nekādus kalnus negāž.
Nav jau arī tik traki. Pēdējos 5 gados 7 draftēti špīleri.

     [+] [-]

, 2013-05-28 20:11, pirms 11 gadiem
Olin Edirne nevis kaa savaadak. Viens sajauca un visi parejie mauc liidzi.
Par 20M tas ir nereali, bet ka budzets dubultosies tas gan.
Butu forshi, kadu latvieti redzet turcijas TBL liigaa. NEdomaju seit Kambalu.