Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

FIBA Eiropas prezidents: "ULEB apdraud basketbola nākotni"

Andrejs Siliņš

FIBA Eiropas prezidents: "ULEB apdraud basketbola nākotni"
Turgajs Demirels
Foto: sportstv.com.tr

Starp Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) Eiropas nodaļu un Eiropas Basketbola līgu savienību (ULEB) sācies
"karš" - FIBA Eiropas prezidents Turgajs Demirels atklājis, ka ULEB divarpus sezonas nav maksājusi iepriekš norunāto samaksu, kā arī pavēstīja, ka ULEB ir drauds visai basketbola nākotnei.

"Eirolīga mēģina sacensties ar pasauli un Eiropas basketbola līgām, mainot spēles noteikumus," dusmīgs par ULEB darbību bija Demirels. "Eirolīga grib būt liela līga kā NBA, iznīcinot visus vietējos čempionātus. Tas nav labi Eiropas basketbolam. Nacionālie čempionāti, piemēram, Vācijā, Spānijā un Turcijā nevēlas to pieņemt, un klubi šobrīd noraida visus [ULEB] piedāvājumus."

"Eirolīgai būtu jāļauj visu Eiropas valstu čempionēm spēlēt vismaz kvalifikācijas turnīrā," uzskata Demirels. "Saskaņā ar vienošanos Eirolīgai būtu jāveic mums samaksa. Tas nav noticis par pēdējām divarpus sezonām. Esmu licis iesniegt prasību tiesā. Viņi gribēja samazināt FIBA autoritāti. Tāpat viņi nevēlas pieņemt 2017. gada kalendāro sistēmu. Viņi apdraud basketbola nākotni."

2004. gadā abas puses vienojās par mierizlīgumu, un tas paredzēja, ka ULEB katru sezonu maksās FIBA 400 000 eiro. No 2012. gada ULEB to nav darījusi, tādējādi protestējot pret FIBA ieceri sezonu laikā kalendārā iekļaut pauzes nacionālo izlašu vajadzībām.

Izmantotie resursi:
"G.Saray o maçta karar vermişti" - NTVSpor.net

  +3 [+] [-]

, 2015-03-28 10:10, pirms 9 gadiem
Vai tad tas ir pirmās vai pēdējās nesaskaņas starp ULEB un FIBA?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-03-28 10:37, pirms 9 gadiem
attēlā redzamais nav Turgajs Demirels

     [+] [-]

, 2015-03-28 14:43, pirms 9 gadiem
400 000 eiro, tas tak ir vien viduvēja spēlētāja alga, izsmiekls, ULEB to nometīs kā kapeiku, lai aizver muti un viss.

     [+] [-]

, 2015-03-28 16:41, pirms 9 gadiem
ap 2008. gadu šitie arī cīkstējās, kad ULEBs Eurocupā ielika 54 komandas un pamatīgi iedragāja FIBA Izaicinājuma kausa prestižu, kurā uzvarēja Barons.