Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

VTB līgai tiek viena B licence dalībai ULEB Eirolīgā

Andrejs Siliņš

VTB Vienotās Basketbola līgas vadība vienojusies ar ULEB Eirolīgas vadību par vienas licences piešķiršanu labākajai līgas komandai, kurai jau nav A licence. Vienošanās būs spēkā uz nākamajām trim sezonām.

Jaunais ULEB Eirolīgas formāts paredz 16 komandu turnīru divos apļos, tādējādi katrai komandai regulārajā sezonā aizvadot pa 30 mačiem. Astoņas labākās pēc regulārās sezonas uzsāks izslēgšanas spēles pēc jau līdz šim ierastā formāta - ceturtdaļfinālā uzvarētāji tiks noskaidroti sērijās līdz trim uzvarām, bet pēc tam sekos "Final Four" turnīrs, kurā tiks noskaidroti čempioni.

Šobrīd ir skaidras jau desmit dalībnieces, kuram piešķirtas A licences dalībai turnīrā: Stambulas "Anadolu Efes" un "Fenerbahce", Atēnu "Panathinaikos" un Pirejas "Olympiacos", "Barcelona", Madrides "Real" un Vitorijas "Laboral Kutxa", Maskavas CSKA, Telavivas "Maccabi" un Kauņas "Žalgiris".

Viena vieta paredzēta ULEB Eiropas kausa ieguvējai, Vienu vietu ieņems kvalifikācijas turnīra uzvarētāja, bet vēl trīs dalībnieces līdz šim nebija zināmas. Tagad kļuvis skaidrs, ka viena vieta nākamajos trīs gados pienāksies VTB līgas labākajai komandai, kurai jau nav A licence, tātad CSKA. Līdz ar to no VTB līgas būs iespēja startēt vismaz divām komandām (ja kāda no komandām triumfēs ULEB Eiropas kausā, tad - pat trīs komandas).

Ļoti iespējams, ka vēl viena vieta tiks atdota Stambulas "Daruššafaka", kuras ģenerālsponsors ir arī liels Eirolīgas sponsors.

  -3 [+] [-]

, 2016-02-29 00:11, pirms 9 gadiem
Nu ja Vefiņš pacīnītos, tad tiktu. Nekas sarežģīts nav- CSKA ar Lokomotives Kuban tiek automātiski, tāpat Himki

  +1 [+] [-]

, 2016-02-29 00:31, pirms 9 gadiem
Tas tikai logiski.Jau sen esmu uzskatijis ,ka no VTB Eiroligaa ir jaspele vismaz 3 komandam,bet pie jauna formata,ari garantetas divas vietas nemaz nav tik slikti.Ja runajam par sportisko pusi ,tad jautajumi vispar lieki,vienigais minuss krievu komadam,ir viss kas notiek arpus laukuma(skatitaji,sovi utt) Tur viniem krietni prieksa ir ari Zalgiris,kuru visas Eiroligas speles medz but izpardotas.
Skaidrs,ka otra vieta,visticamak, izkirsies starp Himki,Unics,un Lokomotiv. Bet interesanti ja,piemeram,kada no komandam kuram nav a licence(Piemeram Lokomotiv vai Himki mana skatijuma nemaz nav tik nereaali) sogad klust par Eiroligas cempioni,tad nakamsezon var nebut iespeja aizstavet titulu?Tas nu gan butu feils no Eiroligas puses.Un ja Darussafaka tiks iedota viena vieta,tad 3!!! komandas no vienas pilsetas (Stambulas) jau nu butu krietni par daudz..Bet nu kaa zinam nauda dara savu...

  +2 [+] [-]

, 2016-02-29 02:22, pirms 9 gadiem
RahX rakstīja: Nu ja Vefiņš pacīnītos, tad tiktu. Nekas sarežģīts nav- CSKA ar Lokomotives Kuban tiek automātiski, tāpat Himki
Tu joko? Kāds Vef? Tad jau Kalev pelnijis daudz vairāk!

     [+] [-]

, 2016-02-29 02:27, pirms 9 gadiem
Nu kā. Dabūtu jaudīgāku sastāvu vai arī izveidot latviešiem best komandu un cīnīties par medaļām, labu piemēru var ņemt no žalgira, proti žalgiris ir top komanda, bet ne tik laba, lai cinitos par medalam.

  +1 [+] [-]

, 2016-02-29 09:07, pirms 9 gadiem
"vēl viena vieta tiks atdota Stambulas "Daruššafaka", kuras ģenerālsponsors ir arī liels Eirolīgas sponsors"
pērkams turnīrs, tik par naudu

FIBA Eirolīga daudzas lietas sakārtos

  -1 [+] [-]

, 2016-02-29 09:16, pirms 9 gadiem
Dinamo'1988 rakstīja: "vēl viena vieta tiks atdota Stambulas "Daruššafaka", kuras ģenerālsponsors ir arī liels Eirolīgas sponsors"
pērkams turnīrs, tik par naudu

FIBA Eirolīga daudzas lietas sakārtos
Laikam esi naivs
Padomā loģiski kāpēc FIBA grib organizēt klubu turnīrus

  +1 [+] [-]

, 2016-02-29 09:21, pirms 9 gadiem
RahX rakstīja: Nu kā. Dabūtu jaudīgāku sastāvu vai arī izveidot latviešiem best komandu un cīnīties par medaļām, labu piemēru var ņemt no žalgira, proti žalgiris ir top komanda, bet ne tik laba, lai cinitos par medalam.
Žalgira budžets mūsu apstākļos ir zinātniskā fantastika. Nesapņosim, leišiem nauda aiziet 2 lielajiem sporta veidiem basketbolam un futbolam (kur arī viss nav rožaini, bet vismaz abiem Žalgiriem ir pieklājīgs budžets un rezultāti Eiropas mērogā) viņiem tur nav 97 federācijas, kuras visas cīnās par valsts un sponsoru atbalstu.

  +1 [+] [-]

, 2016-02-29 09:33, pirms 9 gadiem
Edgars rakstīja: Žalgira budžets mūsu apstākļos ir zinātniskā fantastika. Nesapņosim, leišiem nauda aiziet 2 lielajiem sporta veidiem basketbolam un futbolam (kur arī viss nav rožaini, bet vismaz abiem Žalgiriem ir pieklājīgs budžets un rezultāti Eiropas mērogā) viņiem tur nav 97 federācijas, kuras visas cīnās par valsts un sponsoru atbalstu.
Nu, Žalgiris ir īpašs stāsts. Cik Kauņas pašvaldība viena pati katru gadu viņos ieliek? 2 ļimonus? Nu, nevaram mēs sakasīt 5-6 miljonu budžetu. Dinamo ir īpaša situācija. Augstākais, uz ko varam cerēt, bija VEFa modelis pirms dažiem gadiem. Tas bija klubs, par ko nebija kauns.

     [+] [-]

, 2016-02-29 09:35, pirms 9 gadiem
Edgars rakstīja: Žalgira budžets mūsu apstākļos ir zinātniskā fantastika. Nesapņosim, leišiem nauda aiziet 2 lielajiem sporta veidiem basketbolam un futbolam (kur arī viss nav rožaini, bet vismaz abiem Žalgiriem ir pieklājīgs budžets un rezultāti Eiropas mērogā) viņiem tur nav 97 federācijas, kuras visas cīnās par valsts un sponsoru atbalstu.
Mēs jau lepojamies, ka piekopjam vairāk dažādu sportu, taču fakts tāds, ka leiši mums vasaras OS visu laiku ieliek - medaļu ieskaitē...

     [+] [-]

, 2016-02-29 09:46, pirms 9 gadiem
flipsider rakstīja: Lietuviešiem medaļas 11 sporta veidos, mums 10+3(ziemas)!
Es par vasaru un vieglatlētiku runāju. Diemžēl, bet ar vieglatlētiku mums ir kā ir...

  +1 [+] [-]

, 2016-02-29 09:48, pirms 9 gadiem
flipsider rakstīja: Esam sadrumstaloti, bet sporta nozare tāpat ir top nozare Latvijā, ar ko var lepoties pasaulē!
Turnīrus sarīkot ir grūti, bet pienesumu(sportistu ziņā)- dodam milzīgu!

Paskatamies uz futbola, basketbola, hokeja izlasēm. Vēl ir volejbols, teniss, handbols un dažādi mazāk pazīstami sporta veidi pasaulē, kur dodam savu artavu!
Leiši handbolā parasti mums maķenīt priekšā ir. Futbolā šobrīd, vismaz uz papīra, izskatāmies labāk, bet tas vēl uz laukuma jāparāda. Klasiskais Volejbols mums kaut kā neko diži neizskatās, igauņi aizlīda priekšā. Es teiktu, ka basis ir spēris visplatāko soli pēdējos gadus.

  +1 [+] [-]

, 2016-02-29 09:50, pirms 9 gadiem
flipsider rakstīja: Alekna un diska mešana(3 medaļas), septiņcīņa, vēl 4 medaļas modernajā pieccīņā, kas pasaulē nav starp tiem populārākajiem sporta veidiem!
Un skeletons ir? Davai, ka beigsim par tiem populārākajiem sporta veidiem pasaulē, tas nav interesanti latvietim, cik skeletons ir populārs pasaulē, mēs mīlam Dukurus, ar to pietiek. Nafik man zināt, cik daudz cilvēku pazīst bobsleju Kenijā vai Mjanmā?

     [+] [-]

, 2016-02-29 09:56, pirms 9 gadiem
flipsider rakstīja: Es nerunāju par kādiem panākumiem izlašu līmenī, bet reālu sportistu pienesumu pasaulei!
Kas tas par "pienesumu pasaulei"? Nepetiek ar pienesumu Latvijai?

     [+] [-]

, 2016-02-29 09:57, pirms 9 gadiem
flipsider rakstīja: Es nerunāju par kādiem panākumiem izlašu līmenī, bet reālu sportistu pienesumu pasaulei!

Mums ne tikai ir 3 top sporta veidi vēl volejbols(top atlēti), teniss, handbols, kas dod top sportistus, bet ir vēl daudz citu sportu!

Lietuviešiem ir basketbols, futbols, tālāk ..?
Nu, hanbols viņiem ir, viņi mums handbolā ir priekšā! Pasaulē Lietuva ir 37. vietā, mēs top 50 neesam...

     [+] [-]

, 2016-02-29 10:54, pirms 9 gadiem
Redneck un Kurzemes Petjka drošvien domā, ka tas priekš VEf
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-02-29 11:06, pirms 9 gadiem
Tagad teorētiski Vefam un arī Krievu klubiem ir kaut kāda jēga no VTB..Jāgaida Jaunupa šokējošs paziņojums,ka nākamsezon atkal būvēs Eirolīgas cienīgu blici.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-02-29 13:41, pirms 9 gadiem
Kurzemes Petjka VB rakstīja: A murītis un HMB savukārt laikam uzskata, ka no nabagu kausa varot Eirolīgā ielekt
Mēs Ventspils puse vismaz objektīvi novērtējam savas spējas un nekad nesam saukuši savu komandu par eirolīgas klubu atšķirībā no Jaunupēniem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-02-29 17:58, pirms 9 gadiem
Kurzemes Petjka VB rakstīja: labojums... vajadzētu vienreiz novērtēt savu nespēju! Jau 6 gadus kaut ko fantazējat cik stipri un vareni, bet VEF nīkuļi. Bet kā pienāk kārtējie LBL play-off tā astes kājstarpēs

2015 VEF Rīga BK Ventspils 4–2
2014 BK Ventspils VEF Rīga 4–1 (šito pusklibo lazareti pat LU būtu paņēmusi )
2013 VEF Rīga BK Ventspils 4–1
2012 VEF Rīga BK Ventspils 4–1
2011 VEF Rīga BK Ventspils 4–3
2010 Barons/LMT VEF Rīga 4–3 (a kur diez lemberdzēni? )
Un ,ko tu teiksi ja sogad pusklibie lemberdzeni noliks pie vietas Vef?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja