Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Muižnieks: "Jābūt gataviem rādīt labāko spēli jebkurā situācijā"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Muižnieks: "Jābūt gataviem rādīt labāko spēli jebkurā situācijā"
Kārlis Muižnieks no savas komandas katrā mačā gaida atdevi un raksturu.
Foto: bkventspils.lv

BK "Ventspils" basketbolisti šodien sāks cīņu FIBA Eiropas kausā, bet komandas galvenais treneris Kārlis Muižnieks pirms turnīra sākuma, atzīstot, ka komandā viss vēl nav labākajā kārtībā, uzsver, ka profesionāļiem jābūt gataviem rādīt labāko spēli jebkurā situācijā.

Pēdējā spēku pārbaude pirms FIBA Eiropas kausa starta bija mačs ar "Jūrmala/Fēnikss" komandu, un pirmais puslaiks sanāca ļoti smags. Jūrmalnieki ar kaut ko pārsteidza vai paši pārsteidzāt sevi?
- Sākums bija ļoti slikts, par ko komandai arī pateicu pārtraukumā un pēc spēles. Ar ko atšķīrās pirmā ceturtdaļā no trešās? Tikai ar spēlētāju koncentrēšanos, kurai vienmēr jābūt maksimālai. Es nesaku, ka katrā mačā, katrs spēlētājs aizvadīs savu labāko spēli, noteikti visus uzvarēsim, bet cīņas sparam, raksturam, pārliecībai jābūt no pirmās ceturdaļas. Ceturtajā visi spēlēja agresīvi un labi, bet kāpēc pirmajā tā nevarēja? Kur ir tas iemesls? Jākoncentrējas katrai spēlei! Trenējamies, gatavojamies, bet, kad sākas spēle, piepeši izrādās, ka kāds kaut ko nezina vai nesaprot. Kad sākām pieturēties spēles plānam, viss bija kārtībā, bet, lai sāktu tā spēlēt, bija jāpaiet 20 minūtēm.

Graujošās uzvaras LBL ir nedaudz sabojājušas komandu?
- Šādus attaisnojumus mums nevajadzētu meklēt, jo tomēr esam profesionāla komanda, kas iet uz konkrētiem mērķiem. Jākoncentrējas katrai atsevišķai spēlei un tajā jācenšas parādīt savu labāko sniegumu. Protams, var jau meklēt visādus attaisnojumus, piemēram, spēlētāju traumas, kuru dēļ mums ir izjaukta rotācija, taču basketbolā ir sezonas, kad tā gadās, ir tādas, kad tā negadās. Jāmāk strādāt augstā līmenī, lai arī kādi ir blakus apstākļi, un es ticu, ka mēs to varam. Cerams, ka līdz pirmajam FIBA Eiropas kausa mačam sastāvā atgriezīsies vēl kāds.

FIBA Eiropas kausa sezonas pirmajā mačā jāspēlē ar slovēņu "Helios Suns", kas tā visai negaidīti ielēca turnīrā. Vai izdevies to izpētīt un kāds basketbols mūs otrdien sagaida?
- Spēļu viņiem nav bijis daudz, bet informāciju ieguvuši esam. Viņiem ir divi amerikāņu leģionāri, trīs pieredzējuši basketbolisti, arī vairāki jaunie basketbolisti, turklāt arī labi zināms treneris. Komanda var spēlēt gan agresīvi un ātri, gan pozicionālu basketbolu. Skaidrs, ka Slovēnijā ir labas basketbola tradīcijas un viegli nebūs. Viegli nebūs nevienā spēlē šajā grupā, bet mums ir jābūt tam gatavam.

Grupa piepeši kļuva vēl interesantāka nekā pirms tam, bet uzdevums no tā diez vai mainās? Pirmajās divās vietā ir jātiek?
- Protams, par to arī pirmajā posmā cīnīsimies. Uzdevums gan ir cīnīties par uzvaru katrā mačā, un tad jau redzēsim, cik tālu tas ļaus tikt.

Kādu laiku tas kauss nav ņemts, varbūt atkal pienācis laiks?
- Jā, tāds laiciņš pagājis un nebūtu slikti (Smaida). Taču tik tālu vēl skatīties nevajag, tagad jāskatās uz šodienu, uz tuvāko spēli. Jāturpina strādāt, turklāt visos virzienos – arī ar komplektāciju, jāaiztaisa visi robi. Arī par komandas spēli nevarētu teikt, ka tajā viss apmierina, jo, protams, spēlētāju traumas izsit no ritma. Sevišķi žēl par Lomažu, kurš ir jauns spēlētājs, bet bija jau sasniedzis kondīciju un savu vietu izcīnījis, bet tagad spiests pauzēt. Traumas gadījās arī citiem spēlētājiem, bet, kā jau teicu pirms tam, jāmāk strādāt un sasniegt rezultātu arī šādā situācijā. Tā dažkārt gadās un ar to ir jāsadzīvo.

  +2 [+] [-]

, 2015-10-27 12:53, pirms 9 gadiem
Aņisimovs ir pazudis no komandas pieteikuma: BK VENTSPILS | FIBA Europe Cup (2016) | FIBA... .