Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Khimki" patur komandā Deivisu un Lončaru

Andrejs Siliņš

"Khimki" patur komandā Deivisu un Lončaru
Pols Deiviss
Foto: AFP/Scanpix

VTB Vienotās Basketbola līgas kluba Maskavas apgabala "Khimki" vadība oficiāli noslēgusi jaunus līgumus ar amerikāņu spēka uzbrucēju Polu Deivisu un horvātu centra spēlētāju Krešimiru Lončaru, kur komandu pārstāvēja jau iepriekš.

"Khimki" gatavojas ULEB Eirolīgas kvalifikācijas turnīram, taču pēc finansiālajām problēmām pagājušajā sezonā kluba vadība starpsezonā paziņoja par iespaidīgu kluba budžeta samazināšanu. Tiesa, tie tik un tā ir aptuveni desmit miljoni eiro (oficiālā versija), līdz ar to Rima Kurtinaiša vadītā komanda arī jaunajā sezonā būs pietiekami nopietns spēks Eiropā. Ja sākotnēji izskanēja, ka klubu pametīs teju visi vadošie spēlētāji, tad vairāki no tādiem tomēr ierindā ir palikuši.

To starpā arī divi garā gala vīri - 29 gadus vecais amerikānis Pols Deiviss un 30 gadus vecais horvāts Krešimirs Lončars. 211 centimetrus garais Deiviss bija viens no CSKA un Telavivas "Maccabi" mērķiem šajā starpseoznā, taču Mičiganas štata universitātes absolvents paliks Himkos. Pagājušajā sezonā Deivisam, kurš karjeras laikā spēlējis arī Losandželosas "Clippers", Vašingtonas "Wizards", spāņu "Oradoiro" un Seviļas "Cajasol", vidēji 13,4 punkti un 5,5 atlēkušās bumbas Eirolīgā, bet VTB līgā 12,5 punkti un 4,7 bumbas.

210 centimetrus garais Lončars kurš Krievijas klubos spēlē jau kopš 2006. gada (iepriekš Rostovas "Lokomotiv" un Kazaņas "Unics"), Himku komandu pārstāv jau kopš 2010. gada. Pagājušajā sezonā horvāts vidēji mačā Eirolīgā guva 8,0 punktus un izcīnīja 3,6 bumbas zem groziem, bet VTB līgā vidēji 7,8 punkti un trīs atlēkušās bumbas.

  +1 [+] [-]

, 2013-08-27 10:33, pirms 11 gadiem
comon, Siliņ! varbūt tomēr - centra spēlētāju Polu Deivisu un horvātu spēka uzbrucēju Krešimiru Lončaru ?