Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Štimacs atgriežas "Crvena Zvezda", Milānai pievienosies Saikss

Andrejs Siliņš

Štimacs atgriežas "Crvena Zvezda", Milānai pievienosies Saikss
Vladimirs Štimacs. Foto: Reuters / Scanpix

ULEB Eirolīgā spēlējošais Serbijas basketbola superklubs Belgradas "Crvena Zvezda" papildinājis komandu ar vietējo centru Vladimiru Štimacu, kurš savulaik spēlējis Latvijā. Savukārt Milānas "Olimpia" vienojusies par līgumu ar amerikāņu aizsargu Kīferu Saiksu.

Jau vēstījām, ka Štimacs pēc vairākiem mēnešiem Stambulas "Fenerbahce" atstājis Žeļko Obradoviča vadīto komandu, tomēr ilgi bez darba centrs nav palicis. 32 gadus vecais serbs atgriezies "Crvena Zvezda", kur spēlējis jau iepriekš karjeras laikā (2008-2010 un 2015-2016). Šī Štimacam ir sestā sezona Eiropas prestižākajā klubu turnīrā ULEB Eirolīgā.

Pēc centra, iespējams, lūkosies arī Izraēlas klubu basketbola smagsvars Telavivas "Macabi". Komanda palikusi bez amerikāņu centra Terika Bleka - 28 gadus vecais spēlētājs guvis savainojumu, kā rezultātā nāksies izlaist pusotru līdz trīs mēnešus. Bleks jau devies uz dzimteni, lai tur veiktu rehabilitāciju. "Lakers" un "Rockets" spēlējušais Bleks šosezon Eirolīgā vidēji guvis 9,1 punktu un izcīnījis 4,8 atlēkušās bumbas. Tas nav vienīgais "Maccabi" iztrūkums garajā galā, jo vēl mēnesi nespēlēs izraēliešu uzbrucējs, komandas kapteinis un simbols Omri Kaspi.

Tuvu līgumam ar Eirolīgas klubu ir slovēņu aizsargs Žans Marks Šiško - 22 gadus vecais saspēles vadītājs šobrīd ir labākais piespēlētājs Adrijas līgā (vidēji 9,9 rezultatīvas piespēles) un spēlētāju nolūkojis Vācijas superklubs Minhenes "Bayern". Šiško jau otro sezonu pēc kārtas spēlē Koperas komandā Slovēnijā, ar ko pavasarī triumfēja Adrijas līgas 2. divīzijā, bet debijas sezonu augstākajā divīzijā sākusi teicami - astoņas uzvaras 12 spēlēs un šobrīd piektā vieta tabulā (pirmās četras kvalificēsies izslēgšanas turnīram).

Itālijas superklubs Milānas "Olimpia" vienojies par līgumu ar amerikāņu aizsargu Kīferu Saiksu, kuram tā būs atgriešanās A sērijā un debija Eirolīgā. 183 centimetrus garais Saikss karjeru sāka NBA Attīstības līgā, pēc tam uzspēlēja Korejā, bet 2017. gadā nonāca Eiropā, pievienojoties turku "Ankara DSI". Kļuvis par rezultatīvāko Turcijas superlīgas spēlētāju (vidēji 22,8 punkti), Saikss parakstīja līgumu ar Avelīno klubu Itālijā, kur pagājušosezon spēlēja kopā ar latviešu uzbrucēju Ojāru Siliņu. Vēl viena rezultatīva sezona Eiropā (16,4 punkti, 4,1 piespēle, 3,4 bumbas) ļāva Saiksam tikt pie ienesīga līguma Ķīnā.

Ņemot vērā astoņas iepriekšējās sezonas NBA pavadījušā Šelvina Meka negaidīti vājo sniegumu (Eirolīgā vidēji 4,9 punkti), Milānas klubs gribēja papildinājumu aizsarga pozīcijā un nu vienojies ar Saiksu par līguma parakstīšanu. "Loong Lions" komandas sastāvā Ķīnā Saikss vidēji guva 28,2 punktus, atdeva 6,1 rezultatīvu piespēli, izcīnīja 5,3 atlēkušās bumbas un pārtvēra 1,5 bumbas.

No Ķīnas atgriezt savu "pazudušo dēlu" vēlas arī sensacionāli vāju sniegumu sezonas pirmajā pusē rādošā Stambulas "Fenerbahce" - turku superklubs grib tikt pie Džeimsa Nannalija, kuram ir spēkā līgums ar Šanhajas "Sharks". Itāliešu medijs "Sportando" vēstī, ka "Fenerbahce" esot gatava maksāt Nannalijam 300 000 dolāru (ap 270 000 eiro) par atlikušo sezonu. Tiesa, "Sharks" neesot gatava laist Nannaliju vaļā pēc pašreizējā līguma nosacījumiem, līdz ar to darījums pagaidām nav noticis.

29 gadus vecais Nannalijs, kurš pagājušo sezonu pēc atbrīvošanas no Hjūstonas "Rockets" noslēdza Milānas rindās, šosezon Ķīnā vidēji guvis 22,3 punktus, izcīnījis 5,5 bumbas, atdevis 3,3 piespēles un pārtvēris 1,8 bumbas. "Fenerbahce" rindās Nannalijs spēlēja divas sezonas (2016-2018), kļūstot par Eirolīgas čempionu 2017. gadā. Pēc Stambulā pavadītā laika Nannalijs ticēja otrajai iespējai NBA, parakstot līgumu ar Minesotas "Timberwolves", tomēr arī otrais mēģinājums pasaules basketbola Mekā bija nesekmīgs.

     [+] [-]

, 2019-12-26 15:17, pirms 5 gadiem
Nu trulības sāk birt pat Siliņam. Vācijas superklubs Minhenes "Bayern? Ei, Siliņ, ko Bavārija ir sasniegusi basītī? Tā var rakstīt tikai superidiots...