Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Bauermans kļūs par kolorītās "Krasny Oktyabr" galveno treneri

Andrejs Siliņš

Bauermans kļūs par kolorītās "Krasny Oktyabr" galveno treneri
Dirks Bauermans
Foto: AFP/Scanpix

Vācu speciālists Dirks Bauermans tuvākajā laikā kļūs par jauno VTB Vienotās līgas un ULEB Eiropas kausa krievu kluba Volgogradas "Krasny Oktyabr" galveno treneri.

Viens no visu laiku izcilākajiem vāciešu basketbola treneriem Dirks Bauermans šobrīd ir bez darba, bet jau tuvākajā laikā kļūs par Volgogradas "Krasny Oktyabr" galveno treneri. "Krasny Oktyabr" sezonu sākusi nepārliecinoši - VTB līgā viena uzvara (pār Rīgas VEF pēc tiesneša kļūdas) un trīs zaudējumi, bet Eiropas kausā debitēts ar vienu zaudējumu un vienu minimālu uzvaru.

Viņnedēļ pirms Eiropas kausa uzvarētās spēles Jeruzalemē tika atbrīvots ukraiņu speciālists Valentīns Beresņevs un viņa lietuviešu palīgs Marjuss Linarts. Pagājušajā sezonā treneru štābā strādāja arī latviešu fiziskās sagatavotības speciālists Ēriks Visockis, kurš šosezon veic Kurskas "Dynamo" spēlētāju sagatavošanu Gundara Vētras un Mārtiņa Zībarta vadītajā komandā.

Interesanti, ka kluba prezidents Dmitrijs Gerasimenko aktīvi piedalās komandas procesos gan treniņos, gan spēlēs. Arī Rīgā pēc pirmā puslaika pret VEF Beresņevs pirms doties uz ģērbtuvi uzrunāt komandu uzklausīja aktīvu Gerasimenko viedokli par laukumā notiekošo un nepieciešamajām izmaiņām. Tāpat Gerasimenko pieteicis sevi komandas sastāvā gan VTB līgas, gan Eiropas kausa turnīram. Pagaidām laukumā Gerasimenko nav devies, bet pagājušajā sezonā tas notika, un gaidāms, ka notiks atkal.

Būs interesanti pavērot, kā ar šādu prezidenta iesaistīšanos komandas darbībā tiks galā Bauermans.

56 gadus vecais Bauermans ir deviņkārtējs Vācijas Bundeslīgas čempions - septiņi tituli izcīnīti deviņdesmitajos gados, vadot Leverkūzenes "Bayer Giants", bet vēl divi pie Bambergas "Brose Baskets" stūres 2005. un 2007. gadā. Četras reizes Bauermans atzīts par Vācijas gada labāko treneri. Bauermans bija Vācijas izlases galvenais treneris no 2003. līdz 2011. gadam, aizvedot komandu līdz 2005. gada Eiropas bronzai, dalībai pasaules čempionātos un olimpiskajās spēlēs.

Pagājušajā gadā Bauermans nesekmīgi vadīja Polijas valstsvienību Eiropas čempionāta finālturnīrā, bet pagājušās sezonas beigās uz dažiem mēnešiem kļuva par Viļņas "Lietuvos Rytas" galveno treneri.

"Krasny Oktyabr" sastāvā ir nospiedošs amerikāņu pārsvars - septiņi šīs zemes spēlētāji, tostarp Lebrona Džeimsa draugs un vidusskolas komandas biedrs Romeo Treviss.