Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Atamans Pao sastāva veidošanu sāk ar Vildosas ilgtermiņa piesaisti

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Atamans Pao sastāva veidošanu sāk ar Vildosas ilgtermiņa piesaisti
Luka Vildosa ar bumbu pret Daišonu Pjēru. Foto: Imago/Scanpix

Viena no vadošajām Grieķijas basketbola komandām Atēnu ''Panathinaikos'' pēc jaunā galvenā trenera Ergina Atamana ierašanās sākusi sastāva komplektāciju nākamajai sezonai, oficiāli izziņojot argentīniešu aizsarga Lukas Vildosas piesaisti.

Sadarbība starp Vildosu un ''Panathinaikos'' noslēgta uz nākamajām trīs sezonām.

27 gadus vecais Luka Vildosa profesionāļa gaitas sāka dzimtajā Argentīnā, kur līdz 2017. gadam pārstavēja vietējo meistarsacīkšu klubu ''Quilmes''. Pēc tam aizsargs pārcēlās uz Eiropu, nākamos četrus gadus kopā ar Artūru Kurucu pavadot Spānijas klubā Vitorijas ''Baskonia''.

Pēc sekmīga posma Basku zemē argentīnietis lēma izmēģināt spēkus otrpus okeānam un pārcēlās uz NBA, parakstot līgumu ar Ņujorkas ''Knicks''. Lielajā ābolā Vildosa traumu dēļ tā arī neuzspēlēja, tikdams pie iespējas ar Milvoki ''Bucks''.

Pagājušā gada oktobrī Argentīnas izlases basketbolists mainīja domas un atgriezās Eiropā, pastiprinot Belgradas ''Crvena Zvezda'' rindas.

Aizvadītajā Eirolīgas sezonā Vildosa 29 Eirolīgas spēlēs caurmērā izcēlās ar 12,6 punktiem, 2,5 atlēkušajām bumbām un 3,9 rezultatīvām piespēlēm.

Atēnu ''Panathinaikos'' pagājušo Eirolīgas sezonu noslēdza priekšpēdējā vietā 18 klubu konkurencē. Sezonas izskaņā Pao tika sodīta ar divu uzvaru atņemšanu, finišējot ar bilanci deviņas uzvaras un 23 zaudējumi.

Izmantotie resursi:
https://www.paobc.gr/en/press-relea...