Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Vatutins: "Eiropas basketbola zvaigžņu algas neatbilst klubu un līgu ienākumiem"

Andrejs Siliņš

Vatutins: "Eiropas basketbola zvaigžņu algas neatbilst klubu un līgu ienākumiem"
CSKA vadošais punktu guvējs Maiks Džeimss. Foto: cskabasket.com

Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Krievijas basketbola superkluba Maskavas CSKA prezidents Andrejs Vatutins aicinājis ULEB Eirolīgas vadību pārstāt kalt plānus šīs sezonas atsākšanai un sākt koncentrēties jau nākamās sezonas sākšanai.

"Nav nekādas skaidrības par starptautisko gaisa satiksmi. Šī brīža regulas nosaka divu nedēļu karantīnu [pēc ierašanās citā valstī]. Komandas, kas nav no Šengenas zonas valstīm, nemaz nedrīkst šķērsot Eiropas Savienības robežu. Tāpat jāatceras, ka Spānijas un Adrijas līgas joprojām grib pabeigt savas sezonas. 24. maijā [kad plānots pieņemt gala lēmumu par Eirolīgas sezonu] starp 18 komandām joprojām būs ļoti atšķirīga situācija, sarežģījumi saglabāsies. Vēl nebūs skaidrības par satiksmi, robežām, karantīnu utt. Tāpēc vēlu kolēģiem būt vienotiem lēmuma pieņemšanā," Vatutins aicināja Eirolīgu nolemt izbeigt pašreizējo sezonu oficiāli.

"Arī sportiski komandas būs tālu no tā, kas vajadzīgs izšķirošajos sezonas brīžos. Komandas soli pa solim sešu mēnešu laikā tuvojas savai labākajai formai. Atsākt spēles pēc tik ilga pārtraukuma ļaus labākajā gadījumā demonstrēt pirmssezonas līmeņa basketbolu," CSKA kluba prezidents norādīja, ka arī sportiskā puse, ko produkts spētu piedāvāt sezonas atsākšanas gadījumā, būtu vāja. "Spēlētāji cenšas palikt labā formā, kamēr atrodas ieslodzīti savos dzīvokļos. Kādu gan basketbolu varam gaidīt? Ir smieklīgi divus mēnešus netrenēties un tad noskaidrot čempionus divu vai trīs nedēļu laikā. Vēl vairāk - pakļausim sportistus savainojumu riskam, liekot spēlēs izšķirošas spēles pēc tik ilga pārtraukuma."

Tāpat Vatutins uzsvēra, ka neredz iespēju Eirolīgai nopelnīt, lai segtu izmaksas: "Kur tieši ir ienākumu sadaļa? Bez skatītājiem spēlēt ir smieklīgi, galu galā klubi nozīmīgu budžeta daļu veido no biļešu pārdošanas. ASV basketbolam ir reāli ienākumi no TV pārraidēm, tāpēc saprotu Donaldu Trampu, kurš aicina atsākt bez skatītājiem, jo tas iegrieztu visu industriju. Mūsu reitingi ir zemi. Tāpēc, lai cik ļoti gribam atkal redzēt lielo basketbolu, uzskatu, ka svarīgāk ir labāk sagatavoties nākamajai sezonai, nevis censties "atdzīvināt mirušo"."

"Ar tādu ieņēmumu samazinājumu grūti sagaidīt kaut ko labu," runājot par klubu spēju noturēt līdzšinējo finansiālo līmeni, skeptisks bija Vatutins. "Paredzu, ka budžeti samazināsies par aptuveni 30%. No otras puses ceru, ka šī krīze, tāpat kā iepriekšējā, samazinās spēlētāju cenu. Visa cieņa Eiropas basketbola zvaigznēm, taču viņu algas neatbilst klubu un līgu ienākumiem, kā tas ir NBA. Viņu algas nosaka īpatnēja cīņa starp klubu īpašnieku ambīcijām.[..] Jāsaprot, ka, pat ja CSKA nebūs pietiekami daudz līdzekļu, lai apmaksātu lielās algas vadošajiem spēlētājiem, neviens Eiropā nevarēs maksāt līdzvērtīgu naudu, jo krīze ietekmēs visus. Esam jau nopietni pievērsušies nākamajai sezonai, pagarinot līgumus ar diviem spēlētājiem [Danielu Haketu un Džoelu Bolomboju], bet šobrīd vairs nesaprotam, kā plānot savu budžetu, tāpēc ar tālākajām rīcībām nogaidīsim."

Jānim Strēlniekam ir spēkā esošs līgums ar CSKA arī uz nākamo sezonu.

Izmantotie resursi:
https://sportrbc.ru/

  +1 [+] [-]

, 2020-04-26 20:32, pirms 4 gadiem
Pamodās

     [+] [-]

, 2020-04-27 09:22, pirms 4 gadiem
Maiks Džeimss un Lebrons Džeimss
Baketbola karałi
Martins Dukurs un Tomass Dukurs
Skeletona karałi

     [+] [-]

, 2020-04-28 00:06, pirms 4 gadiem
Vispār jau taisnība viņam ir .Tikai krieveļi paši mīl pārmaksāt līdz ar to čakarēt tirgu.