Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Kurtinaitis izvērtē Eirokausu sezonu un ieskatās VEF nākotnē

Kurtinaitis izvērtē Eirokausu sezonu un ieskatās VEF nākotnē
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Basketbola kluba "VEF Rīga" galvenais treneris Rims Kurtinaitis pēc Eirokausu sezonas beigām izvērtējis savas trenētās komandas sniegumu tajos, kā arī ieskatījies tajā, kas sagaida Rīgas klubu tuvākajā laikā.

Nedēļas sākumā VEF basketbolisti aizvadīja spēli Čehijā, kas izrādījās pēdējā Eirokausos šosezon. Viens sezonas posms pagājis, ko tagad var izvērtēt. "Spēlētāju kodolam ir jāiegūst pieredze Eiropā, jo tas ir pavisam citādāk kā spēlēt Latvijā un BBL - cita atbildība, cits presings no skatītājiem, medijiem. Tik un tā spējām arī pieveikt lielas komandas kā "Cajasol" un Jeruzalemes "Hapoel", kam ir lielākās iespējas un budžets. Pirmais solis ir veikts, žēl gan, ka netikām tālāk, bet būs laba pieredze nākamajam gadam sešiem septiņiem spēlētājiem, kas veido kodolu. Ņemot vērā mūsu neveiksmīgo ārzemnieku komplektāciju, esam izdarījuši lielu darbu," šo trešdien pēc izstāšanās no Eirokausa sarunā (video) ar "Basketbola Apskata" veidotājiem sacījis VEF galvenais treneris Rims Kurtinaitis.

Dienu pēc izstāšanās no ULEB Eirokausa izcīņas VEF paziņoja par divu spēlētāju atskaitīšanu - komandu pameta amerikāņu aizsargi Čeins Gadsons un Dereks Viljamss. Pirmais neattaisnojis uz sevi liktās cerības, jo neesot pastiprinājis komandas un atbildis līmenim, bet Viljamss esot palīdzējis savainoto spēlētāju aizvietošanā.

"Pēc svētkiem veidosim jaunu ārzemnieku komandu. Keinu paturēsim, jo viņš ir cilvēks ar raksturu - pēdējā spēlē piedalījās, neņemot vērā sāpes. Pat vietējiem spēlētājiem viņš rāda piemēru kā cīnīties par savu klubu, pilsētu un valsti," amerikāņu spēlētāju Taileru Keinu slavējis Kurtinaitis. Tāpat sastāvā paliks baltkrievu centrs Artjoms Parahouskis. "Viņš ir labs un perspektīvs spēlētājs, kas cīnās uz maksimumu. Pret viņu man lielu pretenziju nav. Jā, liels tehniskais arsenāls viņam nav, bet viņš ir jauns un perspektīvs." Pirms pāris nedēļām komandai pievienojās uzbrucējs Juris Umbraško, kurš piedalījies tikai vienā spēlē. Viņam pilnvērtīgi spēlēt liedz vēl pilnīga neatgūšanās no ceļgala savainojuma.

Tagad VEF lūkojas pēc pastiprinājuma garajā galā, pēc spēlētāja, kas var spēlēt ceturtā un piektā numura pozīcijās. Viens no iemesliem, kāpēc tas vajadzīgs, ir Kaspara Bērziņa nestabilitāte. "Labas spēles mijas ar sliktām. Žēl, ka tieši uz pašām svarīgākajām spēlēm viņš nepalīdzēja." Ar visām šīm izmaiņām sastāvā lielas izmaiņas Rīgas VEF spēles stilā nebūs, vienīgi tas varētu kļūt ātrāks. Savukārt pašreiz Kurtinaitis un pārējie VEF pārstāvji ir Ziemassvētku brīvdienās, bet nākamā spēle būs jau Jaunajā gadā.

  -3 [+] [-]

, 2010-12-25 15:00, pirms 13 gadiem
Umbraško šosezon spēlēs VEFā? Vai arī debitēs tikai nākošgad?

  +4 [+] [-]

, 2010-12-25 15:09, pirms 13 gadiem
skumsts rakstīja: Umbraško šosezon spēlēs VEFā? Vai arī debitēs tikai nākošgad?
Jau debitēja

  +1 [+] [-]

, 2010-12-25 15:14, pirms 13 gadiem
skumsts rakstīja: Umbraško šosezon spēlēs VEFā? Vai arī debitēs tikai nākošgad?
Pret BKV spēlēja: "BBL Homepage"

     [+] [-]

, 2010-12-25 15:16, pirms 13 gadiem
biezais rakstīja: Jau debitēja
Bet nopietni spēlēt, nevis aizvietot traumētos!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2010-12-25 16:05, pirms 13 gadiem
Kāpēc jāpatur Keins, ja komandā ir Šeļakovs? BBL līmenim pilnībā pietiekami, bet uz neko augstāku VEF vairs nepretendē. Un, galu galā, kāpēc vispār kaut kādi ārzemnieki ir jāmeklē?

     [+] [-]

, 2010-12-25 16:08, pirms 13 gadiem
Keins turklāt esot lēts un spēlē atbilstīgi savai samaksai.

     [+] [-]

, 2010-12-25 17:09, pirms 13 gadiem
Vynilz rakstīja: Keins turklāt esot lēts un spēlē atbilstīgi savai samaksai.
esmu gatavs spēlēt par 10latiem arī spēlēšu atbilstoši savai samaksai

  +5 [+] [-]

, 2010-12-25 17:26, pirms 13 gadiem
iegrābās Vefs uz leģionāriem!!!!

     [+] [-]

, 2010-12-25 19:50, pirms 13 gadiem
nu jaaa vef sogad iegrabas ar arzemniekiem .....
janem ir tadi ka miledžš , akinbala... broyls ....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-12-25 20:57, pirms 13 gadiem
Brand87 rakstīja: IEDOD NAUDU
gan jau vefam ir nauda ja jau var pirkt tadu gadsonu kurs gandriz nba tika ...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-12-25 21:19, pirms 13 gadiem
askriga112 rakstīja: gan jau vefam ir nauda ja jau var pirkt tadu gadsonu kurs gandriz nba tika ...
nu bagatskis ari tusejas pa NBA virtuvi tas tagad nenozime ka vinam ir uzreiz kaut kada cena, pilns ar tiem melnajiem kas grozas ap to vietu bet nonozime ka vini ir labi un lielas naudas verti

  -3 [+] [-]

, 2010-12-25 21:31, pirms 13 gadiem
Kurtinaitis ieskatās VEF nākotnē...khe, khe Drīzāk jau to nākotni paredzēs tā pavecā kundze no VEF reklāmas

     [+] [-]

, 2010-12-26 17:01, pirms 13 gadiem
Vynilz rakstīja: Keins turklāt esot lēts un spēlē atbilstīgi savai samaksai.
ljoti labs arguments
es vareetu tiiri smiekla peec speeleet vefaa pa 2 ls par speeli. mani njemsiet? un man ir veel viens chalis, kas moshka ar pa 2ls buus gatavs speeleet
aiziet?
nu keins vispaar ir ljoti neperspektiivs un netalantiigs speeleetaajs, bet tas jau nekas, galvenais, ka leets va ne?

     [+] [-]

, 2010-12-26 17:03, pirms 13 gadiem
naakamais buutu moduls vadiibai jaaprasa, vai naudu veel dos vai nee?

modulam jau arii finansiaaalaa situaacija nav taa labaakaa, kaa dzirdeets moshka lai valdis uzreiz tais jaunu projektu, kaada jeega ar sho vairs keepaaties?