Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

76 miljonus NBA nopelnījušais Monro pievienosies "Bayern" un spēlēs Eirolīgā

Andrejs Siliņš

76 miljonus NBA nopelnījušais Monro pievienosies "Bayern" un spēlēs Eirolīgā
Gregs Monro. Foto: AFP / Scanpix

2010. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) drafta septītais numurs Gregs Monro karjeru turpinās Vācijā - masīvais centrs vienojies par līgumu ar Bundeslīgas čempionvienību Minhenes "Bayern" un jaunajā sezonā debitēs Eirolīgā.

211 centimetrus garais un 120 kilogramus smagais Monro NBA nospēlējis pirmās deviņas sezonas savā profesionāļa karjerā. No 2010. līdz 2015. gadam Monro pārstāvēja Detroitas "Pistons", kļūstot par vienu no vadošajiem centriem Austrumu konferencē. 2015. gadā Monro noslēdza trīs gadu līgumu par 50 miljoniem ar Milvoki "Bucks", kur ar laiku kļuva par rezervistu un tā arī nekad vairs neatguva stabilu starta piecinieka spēlētāja darbu.

2017. gada rudenī Monro tika aizmainīts uz Fīniksas "Suns", kas pēc dažiem mēnešiem spēlētāju atbrīvoja. Vēlāk Monro uzspēlējis Bostonas "Celtics" un Toronto "Raptors", bet šī gada pavasarī vispirms tika pie desmit dienu līguma ar "Celtics", bet sezonu beidza "76ers" rindās, kur piedalījās desmit izslēgšanas turnīra spēlēs.

Karjeras laikā Monro aizvadījis NBA 632 regulārās sezonas spēles, vidēji 27,7 minūtēs gūstot 13,2 punktus, izcīnot 8,3 atlēkušās bumbas, atdodot 2,1 rezultatīvu piespēli un pārtverot 1,1 bumbu. 27 izslēgšanas turnīru mačos vidēji 6,4 punkti un 4,1 bumba pie groziem. Karjeras laikā Monro nopelnījis vairāk nekā 76,8 miljonus dolāru.

Minhenes "Bayern" šovasar papildinājusi sastāvu ar jau diviem citiem amerikāņiem - aizsargu Tīdžeju Breju no Bundeslīgas sensācijas Fehtas "Rasta", kā arī uzbrucēju Džošu Hestisu, kuram ir 76 spēļu pieredze NBA. Pagājušajā sezonā "Bayern" rindās spēlēja cits savulaik ar augstu numuru NBA draftā izvēlēts basketbolists - Deriks Viljamss, kuru 2011. gadā draftēja ar otro numuru. Uzbrucējs 29 mačos Eirolīgā vidēji guva 13,4 punktus un izcīnīja 4,2 bumbas zem groziem. Šovasar Viljamss parakstīja līgumu ar Turcijas superklubu Stambulas "Fenerbahce".

Tikmēr cits bijušais NBA spēlētājs Kevins Serafins, kurš pēdējās divas sezonas pavadīja "Barcelona", dosies peļņā uz Ķīnu - franču centrs vienojies par līgumu ar "Flying Tigers" klubu. 208 centimetrus garais basketbolists aizvadītajā sezonā Eirolīgā vidēji 14 minūtēs guva 8,3 punktus un izcīnīja 3,6 atlēkušās bumbas.

  +1 [+] [-]

, 2019-07-25 09:38, pirms 5 gadiem
oho, šis viens no retajiem nopietnajiem vārdiem, kas no NBA uz Eiropu. joprojām arī ZNBA būtu nopietns spēks. jā aizsardzībā ir problēmas, bet tāpat spm Kantera līmenis.

     [+] [-]

, 2019-07-25 09:43, pirms 5 gadiem
Kurš pirms pāris gadiem būtu domājis, ka tāds talantīgs centrs dosies spēlēt uz Vāciju!? Šādos gadījumos, kad nesaprotami karjera iet uz leju, parasti vainīgs izlaidīgs dzīves veids (līdz ar to pavirša trennēšanās) un narkotikas. Bet varbūt arī lielais naudas daudzums atņem motivāciju.