Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Obradovičs paliek pie "Alba" stūres

Andrejs Siliņš

Obradovičs paliek pie "Alba" stūres
Saša Obradovičs
Foto: AFP/Scanpix

Vācijas Bundeslīgas basketbola kluba Berlīnes "Alba" vadība trešdien pavēstīja, ka turpinās sadarbību ar komandas galveno treneri Sašu Obradoviču, kurš ar komandu strādā jau kopš 2012. gada.

46 gadus vecais Obradovičs aizvadītajā sezonā aizveda Berlīnes komandu līdz otrajai vietai regulārajā turnīrā, taču pusfinālā atzina Minhenes "Bayern" pārākumu. Vācijas kausā izcīnīta trešā vieta, bet Eirolīgā tika Top16 turnīrā, kur izcīnīja septiņas uzvaras 14 spēlēs, paliekot pirmā aiz svītras pirms izslēgšanas turnīra.

Pēc sezonas klīda runas, ka Obradoviča un "Alba" ceļi šķirsies, un serbu speciālists jau tika minēts kā viens no galvenajiem kandidātiem uz Atēnu "Panathinaikos" trenera amatu. Tomēr abas puses nu vienojušās par sadarbības turpināšanu arī nākamajā sezonā.

"Alba" jaunajā sezonā startēs arī ULEB Eiropas kausa izcīņā.

Trenera karjeras laikā Obradovičs strādājis ar Ķelnes "RheinEnergie", ukraiņu "Kyiv", poļu "Turow", ukraiņu "Donetsk" un "Alba" komandām.