Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Strēlniekam astoņi punkti CSKA otrājā uzvarā; ''Barcelona'' pagarinājumā izglābjas pret ''Zenit''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Strēlniekam astoņi punkti CSKA otrājā uzvarā; ''Barcelona'' pagarinājumā izglābjas pret ''Zenit''
Jānis Strēlnieks pret Marko Guduriču. Foto: Euroleague

Vienas uzvaras attālumā no ULEB Eirolīgas Final 4 nonāca latviešu aizsarga Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Maskavas CSKA, kas sērijas otrajā mačā ar 78:67 (23:25, 27:17, 10:13, 18:12) uzveica Stambulas ''Fenerbahce''. Trešais mačs starp abām komandām norisināsies 28. aprīlī Stambulā. Vakara otrā spēlē Rolanda Šmita pārstāvētā ''Barcelona'' pagarinājumā izglābās pret Sanktpēterburgas ''Zenit'' - 81:78, izlīdzinot rezultātu sērijā 1:1.

Sērijas pirmajā spēlē latviešu aizsargs Jānis Strēlnieks bija precīzs divos trīspunktniekos, bet viņa pārstāvētā CSKA ceturtajā ceturtdaļā sakāva bez vairākiem līderiem un galvenā trenera Igora Kokoškova spēlējošo Stambulas ''Fenerbahce'' - 92:76.

Jānis Strēlnieks ceturtdaļfināla sērijas otro maču uzsāka Krievijas granda pamatpieciniekā. Latvietis laukumā pavadīja 16:38 minūtes, kurās guva astoņus punktus (2p. 1/1, 3p. 2/4), divreiz piespēlēja, kā arī nopelnīja efektivitātes reitingu četri.

Mačs iesākās ar līdzvērtīgu cīņu, pēc pirmajām desmit minūtēm par diviem punktiem vairāk gūstot ''Fenerbahce'' basketbolistiem. Pirmo nopietno izrāvienu, tuvojoties puslaika beigām, veica CSKA - 13 gūti punkti pret viesu pieciem un astoņu punktu pārsvars. Trešajā ceturtdaļā CSKA basketbolisti vairāk nekā astoņas minūtes nespēja gūt punktus no spēles, ko izmantoja viesi un samazināja iekrāto deficītu. Taču ceturkšņa noslēdzošajās 100 sekundēs maskavieši guva deviņus punktus, pārsvaru atjaunojot. Ceturtajā desmitminūtē otro spēli pēc kārtas veiksmīgi darbojās krievu basketbolisti Semjons Antonovs, Ivans Uhovs un Ņikita Kurbanovs, kas palīdzēja CSKA vienībai izcīnīt otro panākumu ceturtdaļfinālā - 78:67.

CSKA komandā otro maču pēc kārtas rezultatīvākā basketbolista gods itāļu aizsargam Daniela Haketam, kurš iemeta 14 punktus un astoņas reizes rezultatīvi piespēlēja, savukārt Tornike Šengelija panākumu kaldināja ar 11 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām un tikpat piespēlēm partneriem. Lieliskas pirmās 20 minūtes ''Fenerbahce'' rindās aizvadīja sezonas vidū Stambulā atgriezušais Marko Guduričs - 20 punkti puslaikā, bet visā mačā 27. Serbs arī bija vienīgais Turcijas superkluba basketbolists, kurš punktu ailītē sasniedza divciparu skaitli.

Jau nākamajā nedēļā abas vienības pārcelsies uz Turciju, kur 28. aprīlī Stambulas ''Ulker Sports'' arēnā paredzēta sērijas trešā spēle.

Tikmēr otrā mačā ''Barcelona'' saspringtā mačā pagarinājumā pieveica Sanktpēterburgas ''Zenit'' ar 81:78 (13:16, 25:13, 10:19, 18:18, 15:12) un izlīdzināja rezultātu sērijā.

Rolands Šmits 12:41 minūšu laikā atzīmējās ar sešiem gūtiem punktiem (2p. 0/1, 3p. 2/3), kā arī piecām bumbām zem groziem un vienu rezultatīvu piespēli. Latviešu uzbrucējam arī lietderības koeficients astoņi.

Pēc zaudētas pirmās spēles arī otro maču mājinieki iesāka miegaini, bet otrajā ceturtdaļā atguvās un izvirzījās vadībā. Spānijas komandai pagalam nesekmīgs bija trešais ceturksnis, kurā tika izlaists desmit punktu pārsvars. Spēles noslēdzošā desmitminūte tika aizvadīta līdzīgā un saspringtā cīņā. Mača pamatlaika pēdējā minūtē Nikola Mirotičs un Kevins Pangoss apmainījās ar neprecīziem potenciālajiem uzvaru nesošajiem metieniem, tāpēc bija jāspēlē papildlaiks. Tajā lielāko daļu laika vadībā atradās ''Zenit'', taču 38 sekundes līdz pagarinājuma noslēgumam Brendons Deivīss ar soda metieniem atguva vadību mājiniekiem. Pēdējā uzbrukumā kļūdījās Kevins Pangoss, bet Barca ar piespēlēm izvairījās no piezīmes un izcīnīja uzvaru.

''Barcelona'' rindās produktīvākais ar 22 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām bija Brendons Deivīss, bet 15 pievienoja deviņus soda metienus realizējušais Korijs Higinss. Sanktpēterburgas klubā rezultatīvākais sniegums Kevinam Pangosam - 23 punkti.

ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālu spēles

Pāris1. spēle2. spēle3. spēle4. spēle*5. spēle*
Anadolu Efes - Real90:6391:6827.04.29.04.04.05.
Olimpia - Bayern79:7880:6928.04.30.04.04.05.
CSKA - Fenerbahce92:7678:6728.04.30.04.04.05.
Barcelona - Zenit74:7681:7828.04.30.04.04.05.

* - ja nepieciešams

     [+] [-]

, 2021-04-24 02:39, pirms 3 gadiem
34 piezīmes Zenit, 23 piezīmes Barcelona. 19 soda metienu iespējas Zenit, 44 soda metienu iespējas Barcelona... Vienai, kārtējo reizi "lielejai" komandai, par 25 soda metieniem vairāk, un tas viss pie samērā līdzvērtīgas spēles. Fantastika! Protams, var jau runāt, ka Pangosam vajadzēja iemest uzvaras metienu, bet viņš aizmeta garām un tā... bet nu, ja šitā ar vilkšanu jāvelk lielā Barcelona finālā, mazliet skumji paliek.

  +1 [+] [-]

, 2021-04-24 08:45, pirms 3 gadiem
Vajag skatīties spēli nevis tikai statistiku

     [+] [-]

, 2021-04-24 09:26, pirms 3 gadiem
var paskatiities uz Shmitam iedotaam un pret vinju neiedotaam pieziimeem, lai noveerteetu, kaa Barcu "vilka". Vinsh triec no augshas, vinjam iedod brutaali pa rokaam un nekas, bet Pangoss skrien caurgaajienaa, Shmits, neskaroties klaat, skrien pakalj blokjeet un iedod un veel raada, ka it kaa gruudis. Mirotichu vispaar jau saakumaa novaaca ar aatraam pieziimeem, Sharam izshkjiroshaa briidii iedod tehnisko, taa kaa nevajag liet, ne velti Sharas bija kaa puukjis peec speeles.

     [+] [-]

, 2021-04-24 09:42, pirms 3 gadiem
555 rakstīja: var paskatiities uz Shmitam iedotaam un pret vinju neiedotaam pieziimeem, lai noveerteetu, kaa Barcu "vilka". Vinsh triec no augshas, vinjam iedod brutaali pa rokaam un nekas, bet Pangoss skrien caurgaajienaa, Shmits, neskaroties klaat, skrien pakalj blokjeet un iedod un veel raada, ka it kaa gruudis. Mirotichu vispaar jau saakumaa novaaca ar aatraam pieziimeem, Sharam izshkjiroshaa briidii iedod tehnisko, taa kaa nevajag liet, ne velti Sharas bija kaa puukjis peec speeles.
Tieši tā. Vairākas nesaprotamas piezīmes Barsai sadeva trešais tiesnesis (nezinu uzvārdu, ne Lamonica un ne sieviete). Labi , ka viss beidzās veiksmīgi, taču uzbrukums spāņiem baigi buksē. Palielam vienīgie stabilie ir Deiviss un Higinss. Mirotičs galīgi pašvaks, uz Kuricu izspēles pamaz, Kalatesam metiens no distances vispār nav un tie flouteri, ko viņš vakar lidināja, atgādināja Šķēles gājienus. Zenit uzbrukums izskatās daudzveidīgāks.
Šmits labs, vakar gan Šaras vienā brīdī norāva nost un kārtīgi paauroja, taču aizsardzībā izskatījās labāk kā Mirotičš.

     [+] [-]

, 2021-04-24 11:51, pirms 3 gadiem
Par epizodi tieši ar Šmitu piekrītu, bet citādi... Lai no spēles uztaisītu šovu neko jau daudz patiesībā nevajag. Vienkārši iedod vājākajai komandai par 10-20 soda metieniem vairāk, un pārējais notiks pats par sevi. Tā tomēr ir Barcelona. Zenit bija reāli "uzsēdināti" uz svilpes. Piezīmju norma, un svilpj aizsardzībā katru kontaktu, reāli nedod spēlēt. 37 punkti no 81 Barcelona guva tikai ar soda metieniem. Katrs solis - svilpe. Pangosa sods uzbrukumā vispār šedevrs. Spēlētājs metienā lec uz priekšu, aizsargs nestāv uz vietas, bet tīšām ieiet un nostājas vietā, kur viņam jāpiezemējas. Labi, ka Pangos vēl traumu neguva. Anna ieraudzīja tikai kontaktu pēc metiena (nevis kustību pirms tam) - uzreiz svilpe. 2 sodi atpakaļ, jo piezīme pēc metiena. Kalatess aizsardzībā nekur netiek līdzi, visu laiku spēlē ar rokām pa gaisu, bet toties skaļi bļauj. Tā arī nospēlēja gandrīz 30 minūtes, kamēr 5.piezīmi beidzot dabūja. Autoritāte. Pēc tam atkal līga sūdzēsies, ka televīzijas reitingi krīt.