Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Artūrs Zanders

Butauts: "Lielākā problēma bija nogurums"

Butauts: "Lielākā problēma bija nogurums"
ASK Rīga galvenais treneris
Ramūns Butauts
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Pēc otrdienas Eiropas kausa pirmā kvalifikācijas raunda noslēdzošās spēles, kurā "ASK Rīga" ar 73:75 piekāpās "Cholet Basket", bet divu spēļu summa uzvarēja ar 142:137, pārdomās dalījās abu komandu pārstāvji.

"ASK Rīga" galvenais treneris Ramūns Butauts: "Šī bija laba spēle. Šolē ir jauna, bet ļoti talantīga komanda, kuras treneris ir ļoti pieredzējis. Mūsu galvenā problēma bija nogurums no garā ceļojuma (ASK izbraukumā no mājam atrodas jau no pagājušās piektdienas, kad devās uz BBL spēli Viļņā - aut.). Runājot kopumā, franču komandas spēlē labi, ko mēs zinājām, tāpēc esam priecīgi par iekļūšanu nākamajā kārtā. Šajā spēlē galvenā problēma bija Nando De Kolo apturēšana, kurš ir ļoti labs spēlētājs. Dažas minūtes pirms spēles beigām bijām noraizējušies, jo arī "Cholet Basket" bija tuvu uzvarai šajā sērijā."

"ASK Rīga" kapteinis Sandis Valters: "Esmu priecīgs, ka uzvarējām sērijas summā - tas ir labākais iespējamais variants, kuru varējām gaidīt. Bija nelielas problēmas apturēt Vinsentu Grīru, bet komanda parādīja raksturu. Domāju, ka nopelnījām iekļūšanu nākamajā raundā."

"Cholet Basket" galvenais treneris Ermans Kunters: "Sēriju nezaudējām šeit, bet jau Rīgā. Neskatoties uz zaudējumu, svarīgākais mums bija uzvarēt mājas spēlē - spēlētāji ir jauni, tāpēc viņiem nepieciešama lielāka pārliecība. Ja spēlēsim kā šajā spēlē, komanda varētu paveikt ko "EuroChallenge" turnīrā. Rīga ir ļoti spēcīga komanda, pret kuru ir sarežģīti spēlēt." "Cholet Basket" aizsargs Mišels Mokongo: "Šovakar spēlējām agresīvi. Lai būtu vairāk uzvaras, mums savā spēlē jābūt stabilākiem. Pret Rīgas komandu nebijām gatavi izmantot visus spēkus un galarezultātā zaudējām."

Izmantotie resursi:
eurocupbasketball.com


, 2008-10-22 13:33, pirms 16 gadiem
jacer ka ASK uz nakamo speli bus atguvusi jau spekus lai var beidzot radit to basketbolu kuru mes no vinjiem gaidam
, 2008-10-22 13:34, pirms 16 gadiem
Nez ko tad domāja spēlētājs S. HO YOU FAT ?
, 2008-10-22 13:38, pirms 16 gadiem
Butaut, laid vairaak letinjus laukumaa, tad nebuus probleemas ar nogurumu!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-10-22 13:53, pirms 16 gadiem
Tā jau ir! Brauciens uz Viļņu, kur bija jāiztiek bez Kalves, tātad lielāka slodze līderiem un tad uz Šolē jābrauc! Garš izbrauciens! Bet labi ka viss labi beidzās!
, 2008-10-22 13:59, pirms 16 gadiem
dimants peteris rakstīja: nepatik vairs butauta vadisanas stils
Godīgi sakot man arī šosezon ne pārāk patīk ASK komandas komplektācija (vai tiešām nepieciešami tik daudz ārzemnieki?!?) un trenera spēles vadīšanas stils...
, 2008-10-22 14:01, pirms 16 gadiem
Nu tas ir sviests, sezona sākusies, bet komanda nogurusi, kas viņi ar kājām uz Franciju gāja un teltīs gulēja sviests kaut kāds...
, 2008-10-22 14:04, pirms 16 gadiem
Huntington rakstīja: Butaut, laid vairaak letinjus laukumaa, tad nebuus probleemas ar nogurumu!!!
Sākās!!!
Pasties laikus spēlētāju!
Vakar Kalvem 7min, ok bik mazāk! Valteram 29, Helmani 19, Grafam 4 (vinš kā aizmidzis sezonas sākumā) Bertāns saprotams ka nespeleja!
Pret Rytas Helmani virs 17, Grafam virs 6, Valteram gandrīz 30 un Bertānam 13!
Un jāatcerās, ka ar Jahovicu ar rēķinājās, bet diemžēl var teikt uz visu sezonu ārā!
Slēpts komentārs: Ivars77
, 2008-10-22 14:12, pirms 16 gadiem
Par ASK!
, 2008-10-22 14:15, pirms 16 gadiem
Banzai rakstīja: Sākās!!!
Pasties laikus spēlētāju!
Vakar Kalvem 7min, ok bik mazāk! Valteram 29, Helmani 19, Grafam 4 (vinš kā aizmidzis sezonas sākumā) Bertāns saprotams ka nespeleja!
Pret Rytas Helmani virs 17, Grafam virs 6, Valteram gandrīz 30 un Bertānam 13!
Un jāatcerās, ka ar Jahovicu ar rēķinājās, bet diemžēl var teikt uz visu sezonu ārā!
man gan nav saprotams kāpēc Bertāns netiek uzspēlēt...
, 2008-10-22 14:20, pirms 16 gadiem
Lieciet cik gribat tos mīnusus, bet nevaru saprast, kā profesionāla komanda pēc vienas spēles varētu būt nogurusi, ko tad viņi teiktu ja spēle Viļņā ir sestdien un spēle Francijā ir pirmdien, laikam vispār atceltu spēli, jo noguruši, līdz janvārim nospēlēs un tad jāņem atvaļinājums jo visi spēki būs iztērēti, besī šitie stulbie attaisnojumi, ka zaude, ja nemāki vinnēt tad ciet klusu...
, 2008-10-22 14:32, pirms 16 gadiem
reinisz rakstīja: man gan nav saprotams kāpēc Bertāns netiek uzspēlēt...
Bertans vēl ir jauns! Viņam viss vel priekšā, spēlēja jau pagājušo sezon gana daudz! Pret to pašu Rytas, kas ir spēcīgāki par Šolē viņam bija gandrīz 13 min, vakar netika, jo spēle daudz svarīgāka bija un kā uz naža asmens! Protams ka pieredzējušie spēlēja, nevis 19 gadīgais Bertāns! Un bertāns vēl šosezon savas minūtes dabūs gan BBL, gan LBL!
, 2008-10-22 14:45, pirms 16 gadiem
Man māc intrese kad ASK beidzot nokomplektēs sastāvu?
, 2008-10-22 16:46, pirms 16 gadiem
kalninsh87 rakstīja: Man māc intrese kad ASK beidzot nokomplektēs sastāvu?
n salidzinot ar baroniem...atrak
Pablo Laso. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Laso pārņem ''Baskonia'' trenera grožus, ''Žalgiris'' atrod aizstājēju Šmitam

Vairāki būtiski jaunumi šodien bijuši Eirolīgas klubu rindās. Par Pablo Laso iecelšanu kluba galvenā trenera amatā paziņojusi ''Baskonia'', bet Kauņas ''Žalgiris'' atradis aizvietotāju Rolandam Šmitam - serbu Alenu Smailagiču. Bruņoties turpina Artūra Žagara Stambulas ''Fenerbahce'', kas no Telavivas ''Maccabi'' izpirkusi Bonzī Kolsonu un gatavojas savām rindām pievienot arī Veidu Baldvinu.
Dairis Bertāns. Foto: FIBA
3

VEF Čempionu līgas grupā spēlēs pret Grieķijas un Izraēlas klubiem

Šodien notikušajā 2024./2025. gada FIBA Čempionu līgas grupu turnīra izlozē noskaidrojies, ka Latvijas čempione basketbolā ''VEF Rīga'' apakšgrupā spēkosies pret Grieķijas klubu Atēnu AEK, Izraēlas vienību ''Ramat-Gan'' un ceturtā kvalifikācijas turnīra uzvarētāju.
Vensāns Puarjē. Foto: dpa/picture-alliance/Scanpix

Šmita jaunā komanda "Anadolu Efes" pastiprinās ar "Real Madrid" franču centru Puarjē

Turcijas basketbola vicečempione Stambulas "Anadolu Efes" pavēstījusi par vienošanās panākšanu uz trim sezonām ar 30 gadus veco franču centra spēlētāju Vensānu Puarjē.