Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

''Monaco'' pastiprinās ar Francijas izlases spēlētāju Tārpiju

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

''Monaco'' pastiprinās ar Francijas izlases spēlētāju Tārpiju
Terijs Tārpijs. Foto: AFP/Scanpix

Francijas čempione basketbolā ''Monaco'' paziņojusi par trīs gadu līguma noslēgšanu ar uzbrūkošu aizsargu Teriju Tārpiju, kurš 2022. gada Eiropas čempionātā ar Francijas izlasi izcīnīja sudraba medaļu.

Eirolīgas trešās vietas ieguvēja un Francijas čempione ''Monaco'' paziņojusi, ka tā noslēgusi līgumu uz nākamajām trim sezonām ar vietējo basketbolistu Teriju Tārpiju. 29 gadus vecais uzbrūkošais aizsargs pēdējās sešas sezonas pavadīja citā Francijas augstākās līgas klubā ''Le Mans'', 2018. gadā ar to kļūstot par līgas čempionu.

2022./2023. gada sezonā viņš ''Le Mans'' rindās laukumā devās 26 regulārās sezonas spēlēs, kurās vidēji guva 8.9 punktus, izcīnīja 4.8 atlēkušās bumbas un atdeva 3.4 rezultatīvās piespēles. Divās izslēgšanas spēlēs viņam 6.5 punkti un 5.5 atlēkušās bumbas.

Viņš aizvadījis arī vairākas spēles Francijas basketbola izlases sastāvā. Tārpijs palīdzēja valstsvienībai kvalificēties 2023. gada Pasaules kausam, bet pirms gada viņš tās rindās debitēja augstākā kaluma turnīrā, spēlējot Eiropas čempionātā. Deviņās spēlēs Tārpijam 5.4 punkti, 4.3 atlēkušās bumbas un 1.6 rezultatīvās piespēles.

Francija ir ielozēta vienā apakšgrupā ar Latviju šī gada Pasaules kausā, savstarpējo spēli aizvadot 27. augustā. Oficiālo treniņnometni francūži sāks šī gada 28. jūlijā, vēlāk aizvadot vairākas pārbaudes spēles.

Izmantotie resursi:
https://asmonaco.basketball/news/sh...