Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eirokauss: ''Unics'' izcīna pirmo uzvaru ceturtdaļfinālā, apspēlējot ''Lokomotiv Kuban''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Eirokauss: ''Unics'' izcīna pirmo uzvaru ceturtdaļfinālā, apspēlējot ''Lokomotiv Kuban''
Aizeja Keinens ar bumbu. Foto: Eurocup

Šovakar ar spēli starp Kazaņas ''Unics'' un Krasnodaras ''Lokomotiv Kuban'' sākās ULEB Eirokausa ceturtdaļfinālu sērijas līdz divām uzvarām. Savā laukumā pirmo uzvaru ceturtdaļfinālā ar 94:88 (18:25, 33:17, 17:20, 26:26) izcīnīja ''Unics''.

Gan ''Unics, gan ''Lokomotiv Kuban'' tagadējā Krasnodaras kluba galvenā trenera Jevgeņija Pašutina vadībā reiz triumfējušas ULEB Eirokausā. Šīvakara spēles mājinieki to paveica 2010./2011. gada sezonā, bet Loko uzvarēja 2013. gadā. Kamēr ''Unics'' pēc aizvadītām piecām spēlēm Top 16 kārtā jau bija nodrošinājuši dalību izslēgšanas spēļu sērijā, Krasnodaras komandai bija obligāti jāuzvar izšķirošā spēle pret Itālijas ''Trento'' ar vismaz 12 punktu pārsvaru, kas arī veiksmīgi tika izdarīts, paliekot otrajā vietā F apakšgrupā. Šī ir trešā reize, kad abas Krievijas vienības tiekas ULEB Eirokausa ceturtdaļfinālā.

Mača pirmās 12 minūtēs viesi iekrāja 11 punktu pārsvaru, taču tad sākās ''Unics'' trīspunktnieku lietus - četri mājinieku basketbolisti pirmajā puslaikā realizēja vismaz divus trejačus. Kazaņas klubs atspēlēja deficītu, kā arī paši veica izrāvienu, puslaikā dodoties deviņu punktu vadībā.

Spēles otrā puse bija saspringta, taču ''Lokomotiv Kuban'' ne reizi nepārņēma vadības grožus. Kazaņas komanda, pateicoties lieliskam leģionāru sniegumam, izcīnīja pirmo uzvaru ceturtdaļfināla sērijā ar 94:88, nonākot vienas uzvaras attālumā no pusfināla. Nākamā spēle starp abām vienībām paredzēta ceturtdien.

''Unics'' klubā rezultatīvākais ar 18 gūtiem punktiem bija Aizeja Keinens, bet pa 17 un 16 punktiem attiecīgi guva Džamars Smits un puertorikānis Džons Holands. Viesiem uzbrukumā neapturams bija Naidžels Viljamss-Goss, kuram 31 gūts punkts.

Jau rīt ceturtdaļfinālus uzsāks atlikušie trīs pāri. ''Unics'' un '''Lokomotiv Kuban'' pāra uzvarētājam pusfinālā pretī stāsies Boloņas ''Virtus'' un Badalonas ''Joventut'' sērijas spēcīgākā komanda.

ULEB Eirokausa ceturtdaļfināli

Pāris1. spēle2. spēle3. spēle*
Unics - Lokomotiv Kuban94:8825.03.-
Virtus - Joventut23.0326.03-
Monaco - Buducnost23.0326.03-
Metropolitans 92 - Gran Canaria23.0326.03-