Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Beļģija un Nīderlande jau nākamgad varētu uzsākt apvienoto basketbola čempionātu

Agris Suveizda

Beļģija un Nīderlande jau nākamgad varētu uzsākt apvienoto basketbola čempionātu
"Oostende" spēlētājs Žans Marks Mvemā. Foto: FIBA

Beļģijas un Nīderlandes basketbola federācijas informējušas, ka abu valstu klubi ir pieņēmuši vienbalsīgu lēmumu un ka ir sperti nākamie soļi pretī Beniluksa līgas izveidošanai. Ideālā scenārijā tā varētu sākties jau 2021. gada septembrī.

"Nākamie soļi tiek sperti pēc trīs mēnešus ilga procesa, kurā tika veiktas neskaitāmas tikšanās un veiktas diskusijas ne tikai ar klubiem, bet arī partneriem, medijiem, tiesību turētājiem un federācijām. Tika organizēta arī fanu aptauja, kurā piedalījās 1200 respondentu," sacīts Beļģijas čempionāta mājaslapā.

"Tagad tiks izveidota virkne darba grupu, lai izstrādātu svarīgākos aspektus no sportiskā, komerciālā un finansiālā skatu punkta. Tiks izskatīti arī licencēšanas jautājumi, lai abu līgu prasības kļūtu arvien tuvākas. Galīgo lēmumu abas valstis pieņems šā gada pēdējā ceturksnī. Pozitīva lēmuma gadījumā līgu varēs sākt jau 2021. gada septembra vidū," paziņojumā turpināts.

"Nīderlandes līgas klubi allaž vēlējušies uzlabot sportiskās, komerciālās un organizatoriskās kvalitātes, un daudzi jau ilgu laiku vēlējušies palielināt līgas dalībnieču skaitu," sacīja Nīderlandes līgas prezidents Ramzess Brākmans. Beniluksa līga jau risinās ledus hokejā, un par tamlīdzīga čempionāta veidošanu arvien nopietnāk izskan runas arī futbolā.

Beļģijas čempionātā šosezon piedalījās desmit komandas, bet Nīderlandes līgā – deviņas. Eirokausos abas valstis bija pārstāvētas FIBA turnīros – Beļģija ar divām komandām Čempionu līgā un divām komandām Eiropas kausā, bet Nīderlandei Eiropas kausā spēlēja trīs vienības. Abu līgu sezonas jau ir izbeigtas koronavīrusa dēļ. Beļģija nolēma par čempioni pasludināt "Oostende", bet Nīderlandē šosezon tituls netiks pasniegts – vietu sadalījums gan būs būtisks Eirokausu ceļazīmju sadalē.

Izmantotie resursi:
Belgian Pro Basketball League and Dutch...