Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Medijs: "Darussafaka" draud pamest ULEB turnīrus un spēlēt FIBA Čempionu līgā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Medijs: "Darussafaka" draud pamest ULEB turnīrus un spēlēt FIBA Čempionu līgā
Stambulas "Darussafaka" basketbolists Sinans Gulers ar bumbu. Foto: Roberto Tommasini/IPA/I/SIPA/Scanpix

Viens no Turcijas spēcīgākajiem basketbola klubiem Stambulas "Darussafaka" ir tuvu tam, lai no 2021./22. gada sezonas pamestu ULEB rīkotos turnīrus (Eirolīgu un Eirokausu) un spēlētu FIBA Čempionu līgā, vēsta portāls "sportando.basketball".

"Darussafaka" līdz šim trīs reizes ir spēlējusi Eirolīgā - divas reizes pēc "wild card" iegūšanas un vienreiz pēc uzvaras ULEB Eirokausa izcīņā (2018. gadā). Iemesls šādiem plāniem ir ULEB rīcība Eirokausa "top 16" kārtas izšķirošajā spēlē, kurā itāļu Boloņas "Virtus" tika aizliegts doties gan uz Stambulu, gan Berlīni, kā rezultātā "Darussafaka" mājas spēle tika aizvadīta Belgradā, "Virtus" komandai izcīnot uzvaru ar 106:96 un nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā.

Mača aizvadīšana Belgradas "Stark" arēnā "Darussafaka" vienībai esot kopumā izmaksājusi ap 100 tūkstošiem eiro. 80 tūkstoši bija jāmaksā par arēnas saimniekiem, bet atlikusī daļa - līdzjutējiem, kuri jau iepriekš bija iegādājušies biļetes uz Stambulā paredzēto cīņu. Stambulas klubs pēcāk izvirzīja piedāvājumu "rēķinu" sadalīt, taču Boloņas vienība un ULEB tam nepiekrita.

"Darussafaka" Eirokausa E grupā ar bilanci 3-3 palika aiz Žaņa Peinera pārstāvētās Belgradas "Partizan NIS" (5-1) un minētās "Virtus" (4-2). Savukārt pirms Turcijas Superlīgas apturēšanas "Darussafaka" ar 23 spēlēs iekrātām 13 uzvarām atradās sestajā pozīcijā.

Izmantotie avoti:
https://sportando.basketball/en/dar...