Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

''Žalgiris'' sastāvā arī nākamajā sezonā spēlēs Kīnans Evanss un Brazdeiķis

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

''Žalgiris'' sastāvā arī nākamajā sezonā spēlēs Kīnans Evanss un Brazdeiķis
Igns Brazdeiķis. Foto: Žalgiris

Lietuvas Basketbola līgas čempione Kauņas ''Žalgiris'' paziņojusi, ka arī nākamajā sezonā tās sastāvā spēlēs divi pagājušās sezonas vadošie spēlētāji - Kīnans Evanss un Igns Brazdeiķis.

Rolanda Šmita pārstāvētā Kauņas ''Žalgiris'' šodien oficiāli paziņojusi, ka tās rindās nākamajā sezonā turpinās spēlēt Kīnans Evanss un Igns Brazdeiķis. Abu līgumos bija noteikts konkrēts datums, līdz kuram tie var pamest vienības rindas, taču tā nenotika un abi arī nākamajā sezonā spēlēs Kauņā.

Kīnans Evanss līdz Ahilleja cīpslas traumas gūšanai šī gada pašā sākumā bija ''Žalgiris'' līderis. 17 Eirolīgas spēlēs viņš vidēji guva 15.9 punktus, atdeva 3.7 rezultatīvās piespēles un izcīnīja 3.2 atlēkušās bumbas zem groziem. Karjeras laikā Evanss pārstāvējis arī tādas komandas kā Bosnijas un Hercegovinas ''Igokea'', kā arī Izraēlas Haifas ''Hapoel'' un Telavivas ''Maccabi''.

Igns Brazdeiķis savā pirmajā sezonā Eiropā vidēji spēlē guva 11.6 punktus, izcīnīja 2.9 atlēkušās bumbas un atdeva 1.3 piespēles. Drīzumā viņš sāks gatavošanos ar Lietuvas izlasi gaidāmajam Pasaules kausam basketbolā, otro vasaru pēc kārtas pārstāvot valstsvienību starptautiskā izlašu turnīrā.

Karjeras laikā Brazdeiķis līdz pat 2021./2022. gada sezonas beigām sevi pierādīja NBA komandās, pārstāvot Ņujorkas ''Knicks'', Filadelfijas ''76ers'' un Orlando ''Magic''. Basketbola mekā nostiprināties viņam neizdevās, statistiski labāko sniegumu demonstrējot G-līgas komandās.

Izmantotie resursi:
https://zalgiris.lt/news/bc-zalgiri...

     [+] [-]

, 2023-07-21 12:09, pirms gada
Zalgiris noturejusi visus liderus ar Valmieras basketbola produktu Rolandu Smitu prieksgala, tur jabut loti labai sezonai