Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Jokubaitis pārceļas pie Šmita uz ''Barcelona'', Hanters pastiprina ''Bayern''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Jokubaitis pārceļas pie Šmita uz ''Barcelona'', Hanters pastiprina ''Bayern''
Roks Jokubaitis. Foto: Lietuvos rytas

Sastāvus turpina komplektēt Eiropas basketbola komandas. Par skaļāko pāreju šodien parūpējās Rolanda Šmita pārstāvētā ''Barcelona'', kura izpirkusi Roka Jokubaiša līgumu Kauņas ''Žalgiris'', noslēdzot ar spēlētāju vienošanos līdz 2025. gada vasarai. Tikmēr Minhenes ''Bayern'' pastiprinājusi sastāvu ar 35 gadus veco veterānu Otello Hanteru.

20 gadus vecais lietuviešu talants Roks Jokubaitis lēmis savu meistarību turpmāk slīpēt Barselonā pie bijušā Kauņas ''Žalgiris'' galvenā trenera Šarūna Jasikēviča, oficiāli ziņo klubs. Abas puses parakstījušas ilgtermiņa līgumu līdz 2024./2025. gada sezonas beigām. Pagājušajā sezonā Jokubaitis tika atzīts par otru labāko jauno spēlētāju ULEB Eirolīgā, vidēji 21 minūtē izceļoties ar septiņiem punktiem un 2.5 rezultatīvām piespēlēm. Iepriekšējā sezonā Jokubaitis ar ''Žalgiri'' kļuva par Lietuvas čempionu, vidēji spēlē gūstot astoņus punktus un atdodot četras rezultatīvas piespēles.

Eirolīgā Jokubaitis debitēja jau 2018. gadā, kad ''Žalgiri'' vēl trenēja Jasikēvičs. Kopumā basketbolists Eirolīgā jau laukumā devies 53 spēlēs, kamēr Lietuvas basketbola līgā 99. Tāpat šovasar Jokubaitis tika iekļauts Lietuvas izlases sastāvā cīņā par iekļūšanu Tokijas olimpiskajās spēlēs, kur gan finālā nācās piedzīvot neveiksmi pret Slovēniju.

Kā ziņo ''basketnews.com'' Kauņas ''Žalgiris'' ievērojami nopelnījis par Jokubaiša pārdošanu. Tiek lēsts, ka Lietuvas basketbola flagmanis saņems vismaz 230 tūkstošu eiro izpirkuma maksu, taču gadījumā, ja kāda komanda spēlētāju izvēlēsies NBA draftā un parakstīs ar viņu līgumu, summa pieaugs līdz 750 tūkstošiem eiro.

Savukārt cits Eirolīgas klubs Minhenes ''Bayern'' paziņojis, ka tās sastāvu uz nākamo sezonu papildinās 35 gadus vecais veterāns Otello Hanters, kurš pēdējās divas sezonas pavadīja Telavivas ''Maccabi''. 2019. gadā ar Maskavas CSKA Hanters kļuva par Eirolīgas čempionu, tāpat 23 spēles basketbolists nospēlējis NBA Atlantas ''Hawks'' rindās. 2020./2021. gada sezonā Hanters vidēji laukumā pavadītajās 21 minūtēs izcēlās ar astoņiem punktiem un 5.3 atlēkušajām bumbām.

''Godīgi sakot, pēc pēdējām divām sarežģītām sezonām un Covid-19, šajā starpsezonā daudz par basketbolu nedomāju, vairāk pievēršoties atpūtai. Kad saņēmu piedāvājumu no ''Bayern'', divreiz nedomāju, jo trenerim Trinkjēri esmu sekojis vairākus gadus. Esam jau komunicējuši un mums ir vienāds skatījums. Ar nepacietību gaidu pievienošanos vienībai, lai atkal iekļūtu izslēgšanas spēlēs. Mans mērķis ir sasniegt ''Final Four'' un uzvarēt Eirolīgā. Ticu, ka to varu izdarīt ar ''Bayern'','' pēc līguma noslēgšanas kluba oficiālajā mājas lapā citēts basketbolists.

Karjeras laikā Hanters spēlējis arī tādās komandās kā Sjēnas ''Montepaschi'', Pireju ''Olympiacos'' un Madrides ''Real''.

Izmantotie resursi:
https://fcbayern.com/basketball/de/...
https://www.fcbarcelona.com/en/bask...