Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Ļaksas un Umbraško "Tarvas" svin pirmo uzvaru Izaicinājuma kausā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Ļaksas un Umbraško "Tarvas" svin pirmo uzvaru Izaicinājuma kausā
Māris Ļaksa
Foto: www.delfi.ee

Savu pirmo uzvaru FIBA Izaicinājuma kausa A grupas spēlē izcīnījusi Māra Ļaksas un Jura Umbraško pārstāvētā Rakveres "Tarvas" komanda, kas savā laukumā uzņēma Antverpenes "Giants" vienību. "Tarvas" šajā mačā guva panākumu ar rezultātu 77:75.

Rakveres komanda Izaicinājuma kausā centās tikt pie pirmā panākuma trijās spēlēs, kamēr Antverpenes "Giants" viena uzvara jau bija kabatā (74:68 pret "JDA Dijon").

Savstarpējais abu komandu duelis iesākās ar 4:0 izrāvienu no mājinieku puses, bet "Giants" basketbolisti ātri vien spēja panākt izlīdzinājumu. Mazāk kā četras minūtes līdz pirmās ceturtdaļas beigām "Tarvas" vienība nonāca iedzinējos ar 10:14. Īstajā brīdī tālmetienu spēja realizēt Māris Ļaksa, uz brīdi apturot viesu komandas nelielo atrāvienu. Līdz ceturtdaļas beigām rezultāta starpība atkal pieauga, līdz Ļaksa trāpīja vēl vienu trejaci, samazinot rezultāta starpību līdz četriem punktiem - 16:20. Otrās ceturtdaļas ievadā turpināja dominēt viesi, kuri ātri vien savu pārsvaru ar precīzu tālmetienu palīdzību bija palielinājuši līdz 12 punktiem. Savu pirmo trīspunktnieku spēja trāpīt arī Juris Umbraško, bet ar to bija krietni par maz. Latviešiem vajadzēja palīgus laukumā. Lūzumu spēlē prata panākt Kristo Sāge, kurš īsā laikā guva astoņus punktus pēc kārtas, bet 10:0 izrāvienu noslēdza Ļaksa (32:35). Pirmā puslaika izskaņā "Giants" atjaunoja piecu punktu pārsvaru, dodoties lielajā pārtraukumā pie labvēlīga rezultāta 41:36.

Trešās ceturtdaļas ievadā viesi vēl turējās vadībā, bet tad 14:0 izrāvienu veica "Tarvas" basketbolisti, pārņemot spēles grožus savās rokās (53:46). "Giants" komanda padoties negrasījās, spējot sadeldēt mājinieku pārsvaru līdz minimumam. Īstā cīņa par uzvaru sākās ceturtajā ceturtdaļā, kurā nelielā vadībā turējās "Tarvas" komanda. Līdz pēdējām trīs minūtēm pamatlaikā cīņa bija ļoti sīva, kad vairākus tālmetienus realizēja mājinieki, iegūstot 11 punktu pārsvaru (75:64). "Giants" vienība nepadevās, veicot 8:0 izrāvienu. Ar to gan izrādījās par maz. "Tarvas" nosargāja uzvaru savās rokās, svinot pirmo panākumu Izaicinājuma kausā ar rezultātu 77:75. Svarīgi piezīmēt, ka mājinieki šajā spēlē realizēja 15 tālmetienus, bet kopā izmeta 31.

Rezultatīvākais "Tarvas" rindās ar 26 gūtiem punktiem, realizējot septiņus no deviņiem tālmetieniem, bija Kristo Sāge. "Giants" labā 23 punktus guva un 10 atlēkušās bumbas izcīnīja Maksīms De Zeū, bet 19 punkti, septiņas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles Franka Tērnera kontā.

Māris Ļaksa laukumā pavadīja 17 minūtes un septiņass sekundes, kuru laikā guva astoņus punktus (2pts 1/3, 3pts 2/3), izcīnīja trīs atlēkušās bumbas un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli. Tikmēr Juris Umbraško 31 minūtē un 49 sekundēs atzīmējās ar sešiem punktiem (2pts 0/2, 3pts 2/7) un četrām izcīnītām atlēkušajām bumbām.

Izmantotie resursi:
FIBA Europe

     [+] [-]

, 2013-11-20 23:08, pirms 11 gadiem
Ja 3 pt metieni krīt ar 50% precizitāti un ir 15 no 30, nav brīnums.