Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Kornelī Spāniju nomaina pret Franču Rivjēru, Moneke dodas pretējā virzienā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Kornelī Spāniju nomaina pret Franču Rivjēru, Moneke dodas pretējā virzienā
Petrs Kornelī. Foto: ZUMAPRESS/Scanpix

Kārtējos papildinājumus izziņojušas Eiropas vadošās basketbola komandas. Franču spēka uzbrucējs Petrs Kornelī no čempiones Madrides ''Real'' pārcēlies uz bronzas medaļnieci ''Monaco'', savukārt pretējā virzienā no Franču Rivjēras kluba uz Vitorijas ''Baskonia'' devies Čima Moneke. Boloņas ''Virtus'' pievienojies Džeilens Smits, savukārt Vilerbānas ASVEL rindās turpmāk spēlēs Periss Lī. Debiju Eirolīgā ''Bayern'' sastāvā piedzīvos Francijas izlasē iekļautais Silvēns Fransisko.

27 gadus vecais Francijas spēka uzbrucējs Petrs Kornelī pēc līguma ar Madrides ''Real'' beigām karjeru turpinās dzimtenes čempionātā spēlējošajā ''Monaco'' komandā.

Pagājušajā starpsezonā 211 centimetrus raženais basketbolists atgriezās Eiropā pēc sezonas otrpus okeānam, kur viņš pārstāvēja Denveras ''Nuggets'' un tās G-līgas fārmklubu ''Grand Rapids Gold''.

Karjeras laikā Kornelī spēlējis arī Francijas komandās ''Le Mans'', ''Metropolitans 92'' un ''Pau-Orthez''.

Pagājušajā sezonā spēka uzbrucējam 32 Eirolīgas spēlēs vidēji 5,9 punkti un 3,2 atlēkušās bumbas.

Francijas čempione un Eirolīgas bronzas medaļniece Monako šajā starpsezonā piesaistījusi tikai frančus – Muhammadū Žetē no Boloņas ''Virtus'', Teriju Tārpiju no ''Le Mans'' un jau minēto Kornelī no ''Real''.

Kā vienīgais šobrīd ''Monaco'' vienību pametis Nigērijas izlases rindās spēlējušais centrs Čima Moneke, kurš parakstījis līgumu ar Vitorijas ''Baskonia'', kuras rindās iepriekšējās trīs sezonas Eirolīgā pavadīja Latvijas izlases aizsargs Artūrs Kurucs.

Iepriekšējo sezonu Moneke sāka NBA, pārstāvēdams Sakramento ''Kings''. Tur 198 centimetrus raženajam basketbolistam nostiprināties neizdevās. Janvārī basketbolists atgriezās Eiropā, līdz sezonas beigām pastiprinot ''Monaco''.

Eirolīgā Monekem vidēji 3,9 punkti un 3,1 atlēkusī bumba, laukumā vidēji pavadot nepilnas 13 minūtes, bet Francijas ''Pro A'' meistarsacīkstēs nigērieša kontā 9,7 punkti un četras bumbas zem groziem.

Moneke iespēju pārcelties otrpus okeānam nopelnīja pirms diviem gadiem, kad bija Mārča Šteinberga pārstāvētās ''Manresa'' komandas līderis Spānijā, klubam toreiz spēlējot FIBA Čempionu līgas finālā. Moneke toreiz tika atzīts par turnīra sezonas vērtīgāko spēlētāju.

Karjerā atlētiskais basketbolists iepriekš spēlējis Francijas zemāko līgu klubos ''Rouen'', ''Denain'', ''Beliers de Quimper'', kā arī ''Pro A'' komandā ''Orleans''.

Viņš kļuvis par Vitorijas vienības piekto papildinājumu vasarā. Basku klubu iepriekš papildinājuši aizsargi Nikolo Menjons un Kodijs Millers-Makintairs, uzbrucējs Nikoss Rogkavopuloss un centrs Halifa Diops.

''Baskonia'' rindās nākamajā sezonā vairs nebūs Dariusa Tompsona, Roka Giedraiša, Doltona Homesa, Maksa Heidegera un Stīvena Īnoka.

Itālijas vicečempioni Boloņas ''Virtus'' nākamās divas sezonas pārstāvēs 193 centimetrus garais aizsargs Džeilens Smits, kurš iepriekšējās sezonas pavadīja Vācijas galvaspilsētas klubā ''Alba''.

Pagājušajā sezonā Eirolīgā albatrosu rindās Smita rēķinā vidēji 12 punkti un divarpus rezultatīvas piespēles, bet Vācijas Bundeslīgā aizsargam ik maču 13 punkti un trīs piespēles.

Eiropā amerikāni Smitu naturalizējusi Horvātijas valstsvienība. Aizvadītajā ''EuroBasket 2022'' finālturnīrā viņš caurmērā guva 12 punktus.

Karjeras laikā Smits spēlējis arī Bundeslīgas komandās ''Heidelberg'' un ''Ludwigsburg'', kur 2020./2021. gada sezonā izpelnījās Vācijas čempionāta vērtīgākā spēlētāja atzinību.

Serdžio Skariolo vadīto Emīlijas Romanjas klubu vasarā pastiprinājis arī serbs Ogņens Dobričs, amerikānis Devontejs Keikoks, kā arī itāļi Bruno Maskolo un Akille Polonara.

Pēc gada pārtraukuma Francijas čempionātā atgriezīsies Periss Lī, kurš parakstījis viena gada līgumu ar Tonijam Pārkeram piederošo Vilerbānas ASVEL. Pagājušo sezonu Lī pavadīja Atēnu ''Panathinaikos'' rindās Grieķijā.

Pao rindās 184 centimetrus garais amerikāņu aizsargs Eirolīgā vidēji izcēlās ar 11,2 punktiem un 3,9 rezultatīvām piespēlēm.

28 gadus vecais basketbolists karjeras laikā spēlējis arī Antverpenes ''Giants'', Bambergas ''Brose'', ''Orleans'' un ''Monaco''.

Dalībai Pasaules kausa finālturnīrā Francijas izlases rindās iekļautais Silvēns Fransisko pēc planētas meistarsacīkstēm piedzīvos debiju ULEB Eirolīgā. Viņš pievienojies Pablo Laso vadītajai Minhenes ''Bayern'' komandai.

Aizvadītajā sezonā Grieķijas klubā ''Peristeri'', spēlējot leģendārā Vasiļa Spanuļa vadībā, Fransisko caurmērā guva 16,2 punktus un atdeva 5,8 rezultatīvas piespēles.

25 gadus vecais aizsargs karjeras laikā pārstāvējis arī ''Metropolitans 92'', ''Paris Basketball'', ''Roanne'' komandas Francijā un ''Manresa'' vienību Spānijā. Tosezon Fransisko spēlēja kopā ar jau minēto Moneki un Šteinbergu.

Sadarbība noslēgta uz divām sezonām. Iepriekš divu gadu līgumu ar Bavārijas grandu parakstīja argentīniešu aizsargs Leandro Bolmaro.

Izmantotie resursi:
https://asmonaco.basketball/news/sh...
https://www.baskonia.com/chima-mone...
https://www.virtus.it/en/news/jalee...
https://ldlcasvel.com/paris-lee-ren...
https://fcbayern.com/basketball/en/...