Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Pēkšņā nāvē miris FIBA "Europe" prezidents Rafnsons

Agris Suveizda

Pēkšņā nāvē miris FIBA "Europe" prezidents Rafnsons
Olafūrs Rafnsons
Foto: FIBA Europe

Pēkšņā nāvē miris FIBA "Europe" prezidents Olafūrs Rafnsons, vēsta organizācijas oficiālā mājaslapa. Islandietis tika atrasts miris viesnīcas numuriņā Ženēvā. Nāves iemesls pagaidām nav zināms.

"FIBA "Europe" un FIBA ir šokētas un sarūgtinātas, uzzinot, ka trešdienas vakarā 50 gadu vecumā negaidīti mūžībā ir aizgājis FIBA "Europe" prezidents Olafūrs Rafnsons," teikts FIBA "Europe" paziņojumā. "Rafnsona kungs mira vizītes laikā Ženēvā, kur otrdien apmeklēja FIBA jaunās mītnes oficiālo atklāšanu."

Saistībā ar Rafnsona nāvi FIBA "Europe" nolēma, ka līdz turnīra beigām Eiropas sieviešu basketbola čempionātā visi karogi tiks nolaisti pusmastā, FIBA "Europe" karogs tiks papildināts ar melnu sēru lenti, bet pirms šodien un rīt notiekošajiem mačiem Rafnsona piemiņa tiks godināta ar klusuma brīdi.

Rafnsons bija Islandes Nacionālās olimpiskās asociācijas prezidents un 2010.gada maijā tika ievēlēts arī par FIBA "Europe" jauno prezidentu, šajā amatā nomainot grieķi Jorgosu Vasilakopulosu. 1963.gada aprīlī dzimušais Rafnsons basketbolista karjeras laikā "Haukar" komandas sastāvā kļuva par 1988.gada Islandes čempionu.

Izmantotie resursi:
FIBA Europe