Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

''Zenit'' pagarina līgumu uz trim gadiem ar galveno treneri Paskālu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

''Zenit'' pagarina līgumu uz trim gadiem ar galveno treneri Paskālu
Ksavi Paskāls. Foto: EPA/Scanpix

Krievijas basketbola komanda Sanktpēterburgas ''Zenit'' pēc veiksmīgās sezonas ULEB Eirolīgā vienojusies ar galveno treneri Ksavi Paskālu par līguma pagarināšanu uz vēl trim sezonām. Jau rīt komanda uzsāks Eirolīgas ceturtdaļfināla spēles pret Rolanda Šmita ''Barcelona''.

Ksavi Paskāls par Sanktpēterburgas ''Zenit'' galveno treneri tika nozīmēts pirms šīs sezonas, stājoties sava tautieša Hoana Plazas vietā. Jau savā pirmajā sezonā ar komandu Paskāls prata sasniegt augstvērtīgu rezultātu, iekļūstot ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēlēs. Ceturtdaļfinālā ''Zenit'' spēkosies pret regulārā čempionāta uzvarētājiem - Rolanda Šmita pārstāvēto ''Barcelona''.

Jau iepriekš tika baumots, ka ''Zenit'' plāno pagarināt vienošanos ar Ksavi Paskālu. Šodien klubs to paziņojis arī oficiāli. Abas puses vienojušās par sadarbības turpināšanu uz vēl trim gadiem. Savas trenera karjeras laikā Paskāls trenējis arī tādas komandas kā ''Barcelona'' un ''Panathinaikos''.

2010. gadā kopā ar ''Barcelona'' Paskāls kļuva par ULEB Eirolīgas čempionu. Tajā pašā gadā speciālists tika atzīts par Eirolīgas gada labāko treneri. Četras reizes Paskāls triumfējis ACB līgā, trīs reizes Spānijas kausā, bet divas Grieķijas čempionātā.