Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Kurtinaitis: "Par Mazuru varu teikt tikai labus vārdus"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kurtinaitis: "Par Mazuru varu teikt tikai labus vārdus"
Nikolajs Mazurs
Foto: Nora Krevņeva, f64

"Himku spēlētāji pirmajā un otrajā ceturtdaļā mūs daudz apspēlēja viens pret vienu. Iemeta ļoti grūtus metienus pāri rokām vai trāpīja uzbrukuma pēdējās sekundēs," pēc zaudējuma Eiropas kausa izcīņas spēlē teica basketbola kluba "VEF Rīga" galvenais treneris Nikolajs Mazurs.

Žofrē Loverņs, "Himki" spēlētājs

“Labi sākām un labi nospēlējām visu pirmo puslaiku. Otrajā puslaikā atslābinājāmies un mums klājās grūti, taču panācām labvēlīgu iznākumu. Atmiņas par spēlēšanu kopā ar Dāvi Bertānu sagādā prieku. Mēs uzvarējām daudzos turnīros un izbaudījām daudz skaistu brīžu. Biju sarūgtināts, kad viņš guva ceļgala savainojumu. Ceru, ka varēsim vēl kādreiz uzspēlēt kopā.”

Rims Kurtinaitis, "Himki" galvenais treneris

“Labi, ka uzvarējām, taču ar komandas sniegumu esmu neapmierināts. Otrajā puslaikā mēs laukumā tikai eksistējām. Pārliecība bija pazudusi, padevāmies haosam. Mana komanda tā nespēlē. Beigās matemātika sanāca vienkārša – iemetām par diviem tālmetieniem un izprovocējām par vienu piezīmi vairāk. Tādā veidā ieguvām septiņu punktu pārsvaru.

Septiņpadsmit kļūdas – tas nav mūsu līmenis. Neveiksmes kompensēja vienīgi uzvara. Mums nespēlēja trīs svarīgi spēlētāji – Deiviss, Hanīkats, Vjaļcevs. Izcelšu Koponenu, kurš pirmajā puslaikā izslēdza no spēles Robinsonu.

Nikolaju Mazuru pirms ierašanās Rīgā nepazinu. Viņš ir basketbola fanātiķis. Darbaholiķis, var gulēt zālē. Labi vada komandu. Runājot atklāti, mūsu, “Bešiktaš” un “Zenit” budžeti ir nesalīdzināmi ar VEF iespējām. Neskatoties uz to, šodien nekontrolējām spēli. Tas ir Nikolaja Mazura nopelns. Varu teikt par viņu tikai labus vārdus.

Ronaldam Zaķim sekoju jau laikā, kad viņš spēlēja Ventspilī. Stiprs, stūrgalvīgs spēlētājs, kā daudzi latvieši. Īpašas tehnikas nav, taču visus punktus mums sameta ar darbu. Mūsu centri ir augstvērtīgi, taču Rīgā šajā pozīcijā mums nebija īpaša pārsvara.

Pagājušajā nedēļā pret “Zenit” piedzīvoju pirmo zaudējumu trīsarpus gadu laikā. Pirms tam viesos aizvadījām labu spēli pret Krasnodaras “Lokomotiv-Kubaņ”. Grūtā cīņā uzvarējām pretiniekus ar 20 punktu pārsvaru. Atlidojām uz Maskavu, vienīgajā dienā starp spēlēm netrenējāmies. Neteiktu, ka nenovērtējām “Zenit”, taču zaudējām viņiem enerģijā. Neveiksme mums maksāja dārgi.

Mums bijuši daudzi līdzīgi kritumi. Domāju, ka mēs to labosim. Neesam vienīgie. Buksē Krasnodara, Kazaņa. Mums pagājušajā sezonā klājās līdzīgi. Eirolīgas kvalifikācijā zaudējām Ostendei. Eiropas kausa pirmajā kārtā netikām galā ar Ploješti klubu. Rumāņi – tas neko nenozīmē, viņi izveidojuši labu komandu. Piemēram, nesen viņi ar +20 uzvarēja “Lietuvos rytas”.

Pēc vājā sākuma pagājušajā sezonā labojām daudzus rekordus. Bijām pirmie, kuri 18 spēļu regulāro sezonu VTB līgā noslēdza bez zaudējumiem. Mums izdevās garākā uzvaru sērija Eiropas kausa vēsturē. Sākām nestabili, taču uzvarējām 33 spēlēs pēc kārtas. Himkiem ir labs sastāvs, vienīgi sezonas sākumā bijuši daudzi savainojumi.

Ronalds Zaķis, "VEF Rīga" spēlētājs

“Sākums sanāca diezgan bēdīgs, taču trešajā ceturtdaļā atsitāmies. Pietrūka viens mazs solis. Himki svarīgā brīdī iemeta tālmetienu, mēs atkal viņus izlaidām priekšā un nenoķērām.”

Nikolajs Mazurs, "VEF Rīga" galvenais treneris

“Himku spēlētāji pirmajā un otrajā ceturtdaļā mūs daudz apspēlēja viens pret vienu. Iemeta ļoti grūtus metienus pāri rokām. Peteri Koponens trāpīja pēdējā sekundē, realizējot metienu faktiski četru punktu vērtībā. Par uzbrukumu nav, ko pārmest, spēlējām pieklājīgi.

Ingus Jakovičs labi izmanto iespējas, brīvos metienus. Ja pretinieks atkāpjas un ļauj mest, viņš iemet. Tajā pašā laikā katrā spēlē pieaug spiediens pret Jāni un Džeraldu. Pretinieki taktiski strādā pret viņiem, lai mēs nevarētu ieskrieties. Meklējam jaunus risinājumus. Kad Jānis tika nosegts, viņš lieliski atrada Ronaldu. Kad Himki mūs spieda groza apakšā, ārā atradām Jakoviču. Ingus progresē.

Ceturtajā ceturtdaļā vairākas reizes nokļuvām grūtās situācijās pēc tiesnešu piešķirtās nesportiskās piezīmes un Popoviča tālmetiena pēdējās sekundēs. Pietuvojāmies sešu vai septiņu punktu attālumā, taču pretinieki sagatavoja meistarīgas atbildes.”

  +4 [+] [-]

, 2014-11-19 22:56, pirms 10 gadiem
Pienākot klāt vēl Bonim ar Šķēli un turpinot kopējo progresu, tad domāju, ka uz LBL playoff VEF būs labā līmenī, šis jaunais spēlētāju kodols nākamsezon var parādīt ko negaidītu, protams bez Mejera visticamāk

     [+] [-]

, 2014-11-19 23:08, pirms 10 gadiem
kad tiek plānota Boņa un Šķēles atgriešanās?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-11-19 23:36, pirms 10 gadiem
Kakselis V rakstīja: Bonis pēc mēneša jau būšot ierindā, par Šķēli gan nezinu.
Bonis ap 15 datumu, un Šķēle kādas pāris nedēļas pēc viņa.

     [+] [-]

, 2014-11-19 23:44, pirms 10 gadiem
chuuw rakstīja: Manuprāt Mejeri varētu atstāt, ir vieta vēl kur progresēt, taču Bērziņu vecāko un Strēlnieku jāmaina gan nost..
Tur tā lieta, ka Mejeris ir izīrēts

     [+] [-]

, 2014-11-20 00:08, pirms 10 gadiem
Liels kompliments Mazuram no tāda vīra kā Rimas, un viņš zina ko runā.

  -1 [+] [-]

, 2014-11-20 01:04, pirms 10 gadiem
KaraLis rakstīja: Liels kompliments Mazuram no tāda vīra kā Rimas, un viņš zina ko runā.
Kārtējā pieklājības frāze .

Spēlēs ar Himki, gan CSKA nekādi nevar vērtēt Mazura ieguldījumu, jo vienkārši šie klubi nespēlēja ar pilnu atdevi, zinādami, ka tāpat uzvarēs...

Labākā mēraukla Mazura darbam bija spēle ar Union Olimpija, kurā viņš izgāzās, kā veca sēta.
Union Olimpija, pēc komplektācijas līdzīga, kā VEF, daudz jauni spēlētāji, pie tam bez diviem sākuma spēlētājiem, Salin Sasu un centra Mirzas Begiča – 5:26 ceturtdaļā, tas vien bija ko vērts. Ari pēc tam, kad VEF sāk pievilkt, uzlaist "zaļo" sastāvu, kas 4 reizes pēc kārtas pakāš bumbu...

  +3 [+] [-]

, 2014-11-20 02:33, pirms 10 gadiem
Tas ir labais! rakstīja: Kārtējā pieklājības frāze .

Spēlēs ar Himki, gan CSKA nekādi nevar vērtēt Mazura ieguldījumu, jo vienkārši šie klubi nespēlēja ar pilnu atdevi, zinādami, ka tāpat uzvarēs...

Labākā mēraukla Mazura darbam bija spēle ar Union Olimpija, kurā viņš izgāzās, kā veca sēta.
Union Olimpija, pēc komplektācijas līdzīga, kā VEF, daudz jauni spēlētāji, pie tam bez diviem sākuma spēlētājiem, Salin Sasu un centra Mirzas Begiča – 5:26 ceturtdaļā, tas vien bija ko vērts. Ari pēc tam, kad VEF sāk pievilkt, uzlaist "zaļo" sastāvu, kas 4 reizes pēc kārtas pakāš bumbu...
Tikai neaizmirsti faktu, ka Mazuram šis ir pirmais gads nopietnā veču basketbolā, tas tā vnk nenotiek, ka pilnīgi zaļai komandai ieliek vēl zaļāku treneri un būs nenormālu daudz uzvaru, lieliska komandas spēle utt. Atceros kā Bagatskis debitēja Žalgirī kā galvenais treneris, visi nolika un jau pēc pirmajām spēlēm teica, ka neko viņš nemāk utt, bet redzam kas ir noticis pēc daudziem gadiem, kad ir uzkrāta pieredze. Koļam, tapat kā visai VEF komandai vēl viss priekšā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-11-21 00:32, pirms 10 gadiem
Pieklajibas frazes un izskatas ka rimcikam ir drusku aizkritis ciet. Zakis labakais speletajs- muahaha ne nu vel vareja pateikt arturs berzins. Zakis potenciali kadreiz varbut vareja tikt uzskatits par labako jauno speletaju bet tagad kad vinam ir gandriz tricars jadoma drizak uz kuras naglas botes kart. Ka rimas pats saka tehnikas nekadas ar speku kau to megina kajas aizsardziba ta ari nekustas bloket nemak posta spelet nemak tikai stum un met samocitu pusaki pari rokam- labakais nuahaha. Nu par mazuru runajot ja vins ar kaut ko izceljas tad ar samocitu sejas grimasi un pazaudetam izskirosam speles momenriem un vaju basketbola izpratni