Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Emporio Armani" pastiprinās ar Kleizu, pagarina līgumu ar Džentili

Andrejs Siliņš

"Emporio Armani" pastiprinās ar Kleizu, pagarina līgumu ar Džentili
Lins Kleiza
Foto: AFP/Scanpix

Itālijas čempione basketbolā Milānas "EA7 Emporio Armani" papildinājusi sastāvu ar lietuviešu uzbrucēju Linu Kleizu, kurš iepriekš spēlēja "Fenerbahce Ulker" rindās Turcijā. Tāpat klubs pagarinājis līgumu ar treneri Luku Bjanki, kapteini Alesandro Džentili un Itālijas izlases spēka uzbrucēju Nikolo Melli.

Milāna šovasar izcīnīja pirmo Itālijas čempiontitulu kopš 1996. gada, no troņa gāžot iepriekšējo septiņu gadu un kopumā astoņkārtējo čempioni Sjēnas "Montepaschi". Sjēnas klubam šī bija pēdējā sezona augstākajā līmenī - kluba finanšu problēmu dēļ tas atsāks dalību Itālijas basketbola sistēmā no pēc spēka ceturtās līgas.

Tikmēr Milānas vienība, kuras prezidents Livio Proli iepriekš paziņoja, ka atkāpsies no amata, ja komanda neizcīnīs titulu, starpsezonā ir visai aktīva spēlētāju tirgū. Komandas 21 gadu vecais kapteinis (jaunākais kapteinis kluba vēsturē) Alesandro Džentile jūnija beigās tika izvēlēts Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) draftā (53. numurs, "Rockets") un saņēma arī Maskavas CSKA piedāvājumu uz trim gadiem par 1,3 miljoniem sezonā.

Tomēr 200 centimetrus garais un 104 kilogramus garais uzbrūkošais aizsargs, kurš saņēma finālsērijas MVP un labākā jaunā (U22) spēlētāja balvu Itālijā, piekrita pagarināt līgumu ar "Emporio Armani". Tas paredz, ka Džentile Milānas komandā spēlēs līdz 2017. gadam.

Tāpat klubs līdz nākamā gada vasarai pagarinājis līgumu ar 23 gadus veco spēka uzbrucēju Nikolo Melli. 205 centimetrus garais un 107 kilogramus smagais Melli "Emporio Armani" pievienojās 2010. gadā, kad Milāna iegādājās basketbolistu no "Reggio Emilia". Pirmajā sezonā Melli tika izīrēts "Victoria Libertas Pesaro", bet kopš 2011. gada pārstāvējis tikai "Emporio Armani". Savainojuma dēļ Melli šovasar nevarēs pārstāvēt Itāliju Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

Tāpat klubs oficiāli paziņojis par līguma pagarināšanu ar galveno treneri Luku Bjanki. 48 gadus vecais speciālists klubam pievienojās pagājušajā vasarā, pārnākot no "Montepaschi". Bjanki aizveda Milānu līdz pirmajam Itālijas titulam 18 gadu laikā, kā arī ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālam, kur atzina nākamās čempiones Telavivas "Maccabi" pārākumu. Bjanki un "Emporio Armani" līgums pagarināts līdz 2016. gada jūnijam.

Visbeidzot, klubs papildinājis sastāvu ar lietuviešu uzbrucēju Linu Kleizu. 29 gadus vecais Kleiza iepriekš pārstāvēja Stambulas "Fenerbahce Ulker", esot vislabāk apmaksātais basketbolists Eiropā (ap 3,3 miljoniem eiro sezonā). Tomēr pēc vienas sezonas Stambulas klubs nolēma neturpināt sadarbību ar Kleizu, un lietuvietis kļuva par brīvo aģentu. Jaunais līgums gan būšot krietni mazāk ienesīgs - par sezonu Kleiza saņemšot 700 000 eiro. Pagājušajā sezonā Eirolīgā Kleiza vidēji 21,3 minūtēs guva 10,1 punktu un izcīnīja 3,5 atlēkušās bumbas.

     [+] [-]

, 2014-07-19 22:27, pirms 10 gadiem
Kodols saglabāts, vēl 3 labi nigeri un atkal būs skatāmākā komanda Eirolīgā. Noteikti pagājušās sezonas mana favorītkomanda.