Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Titulētais Itudis pēc CSKA pamešanas pārņēmis "Fenerbahce" stūri

Agris Suveizda

Titulētais Itudis pēc CSKA pamešanas pārņēmis "Fenerbahce" stūri
Dimitris Itudis. Foto: EPA/Scanpix

LETA. Titulētais basketbola treneris Dimitris Itudis kļuvis par Turcijas komandas Stambulas "Fenerbahce" galveno treneri, vēsta klubs.

Vienošanās ar 51 gadu veco Grieķijas treneri panākta uz turpmākajām trīs sezonām. Kopš 2014.gada Itudis vadīja Krievijas klubu Maskavas CSKA, ar kuru 2016. un 2019.gadā uzvarēja ULEB Eirolīgā un sešas sezonas kļuva par Krievijas čempionu. 2016. un 2019.gadā Itudis nosaukts par sezonas ULEB Eirolīgas labāko treneri, saņemot bijušā Rīgas ASK trenera Aleksandra Gomeļska vārdā nosaukto balvu. Trīs reizes viņš kolēģu balsojumā atzīts par labāko treneri Vienotajā līgā.

Itudis pirms darba CSKA vienu sezonu strādāja Turcijas komandā Bandirmas "Banvit". Pirms tam viņš 13 sezonas bija Atēnu "Panathinaikos" galvenā trenera Žeļko Obradoviča asistents, šajā laikā tiekot pie pieciem Eirolīgas tituliem, 11 Grieķijas čempiontituliem un septiņām valsts kausa trofejām.

Iepriekšējā sezonā "Fenerbahce" komandu vadīja serbs Aleksandars Džordževičs, kura vadībā Stambulas klubs uzvarēja Turcijas meistarsacīkstēs, kausa izcīņā palika otrajā vietā un Eirolīgā neiekļuva izslēgšanas turnīrā.

Izmantotie resursi:
LETA