Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Unics" uzvar Valensijā un izvairās no "Khimki"

Raivis Dombrovskis
Raivis Dombrovskis

"Unics" uzvar Valensijā un izvairās no "Khimki"
Ar Bojana Dubļeviča 20+12 nebija pietiekami, lai Valensija savā laukumā apturētu Kazaņas ''Unics''. Foto: acb.com

Vakardienas vienīgajā ULEB Eiropas kausa izcīņas ''Last 32'' spēlē pie uzvaras tika Kazaņas ''Unics'', kas O apakšgrupas līdervienību duelī ar rezultātu 76:73 izbraukumā pārspēja Spānijas klubu ''Valencia''. Krievijas klubs ar šo uzvaru nodrošināja pirmo vietu grupā un mājas laukuma priekšrocības turnīra astotdaļfinālā.

Jau pirms spēles bija zināms, ka abas komandas izkļūs no grupas, taču aktuāls bija jautājums par noslēdzošo vietu sadalījumu. ''Unics'' cīņu sāka vareni, mača ievadā izvirzoties vadībā ar 36:15, taču spāņiem spēles gaitā izdevās veikt sekmīgu pakaļdzīšanos un ceturtās ceturtdaļas sākumā pat izvirzīties vadībā (65:62). Izšķirošajos brīžos nedaudz pārāki par pretiniekiem izrādījās Andrea Trinkjēri trenētie vīri - svarīgus metienus realizēja amerikāņi Gaudlaks un Harangodijs, bet ''Valencia'' aizsarga Lafajeta tālmetiens pamatlaika noslēdzošajās sekundēs bija neprecīzs (73:76).

Par spēles rezultatīvāko basketbolistu kļuva amerikānis Endrjū Gaudlaks, kuram 25 punkti un sešas izprovocētas piezīmes. Spānijas komandai 20 punktus guva un 12 bumbas zem groziem izcīnīja Bojans Dubļevičs.

Turnīra nākamajā kārtā ''Unics'' (bilance 5-1) tiksies ar Čehijas ''Nymburk'' vai Izraēlas ''Maccabi Haifa'', bet Valensijai (3-3) stāsies pretī Rims Kurtinaitis un zvaigžņotā Maskavas apgabala ''Khimki''.

Trešdien, 19. februārī, izšķirošās spēles par kvalificēšanos ULEB Eiropas kausa izcīņas astotdaļfinālam aizvadīs Kārļa Muižnieka trenētā Južnijas ''Khimik'' un Ainara Bagatska vadītā Kijevas ''Budivelnyk''.

Izmantotie resursi:
Eurocup - Welcome to Eurocup

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja