Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Banki ''Virtus'' preses konferencē: ''Neviens no rīta nepamostas ar domu palikt otrais''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Banki ''Virtus'' preses konferencē: ''Neviens no rīta nepamostas ar domu palikt otrais''
Luka Banki un kluba īpašnieks Masimo Dzaneti. Foto: Virtus Segafredo Bologna

Šodien Itālijas A sērijas grands Boloņas ''Virtus'' galvenā trenera amatā prezentēja Latvijas izlases galveno stratēģi Luku Banki. Preses konferencē speciālists komentēja lēmumu pieņemt Boloņas kluba piedāvājumu un to, kāds gods tas ir, bet ilgāko daļu runāja kluba īpašnieks Masimo Dzaneti, kurš skaidroja treneru nomaiņu.

''Esmu priecīgs būt tik prestiža kluba trenera amatā. Pārņemu kluba grožus neierastā situācijā, taču man nebija šaubu, kad pieņēmu šo izaicinājumu. Būs grūti pacelt šīs komandas līmeni, kad izcilība jau sasniegta, taču darīšu visu, kas ir manos spēkos, lai paveiktu to savā stilā. Nevēlos bremzēt lietas, jo nepiedalījos komandas būvniecības procesā. Man ir pietiekoši liela pieredze, lai saprastu, ka jāturpina ceļš uzņemtajā virzienā,'' ievadā teica jaunais ''Virtus'' stūrmanis un Latvijas izlases galvenais treneris Luka Banki.

Karjeras laikā speciālists vadījis Boloņas šobrīd sīkstākos sāncenšus Milānas ''Olimpia'', izceldams Basket City īpašo gaisotni: ''Spēlēt Boloņā vienmēr bijis īpaši, arī kā pretiniekam. Nevaru sagaidīt, kad varēšu jūs darīt lepnus par komandu, kas tiek novērtēta par tās ambīcijām, apņemšanos in vēlmi uzvarēt. Neviens no rīta nepamostas ar domu palikt otrais.''

''Šodien ir lieliska diena, jo varam prezentēt lielisku treneri, kurš tika atzīts par labāko startēģi 2023. gada FIBA Pasaules kausā. Kad iepriekš satikāmies, viņam teicu, ka man viņš bija jāparaksta, jo visi līdzjutēji sociālajos tīklos, cilvēki, kas man zvanīja, visi vēlējās Luku Banki. Runāju ar vēl vienu izcilu treneri Valteru De Raffaēli, taču visi vēlējās Banki. Viņš nekavējoties piekrita, jo pievienoties ''Virtus'' ir gods,'' preses konferencē sacīja Boloņas kluba īpašnieks Masimo Dzaneti.

''Uzskatu Serdžo Skariolo par lielisku treneri. Pat aizstāvēju viņu dažās situācijās, kad citi kluba vadības pārstāvji nebija apmierināti. Taču katrām attiecībām pienāk beigas, kaut kas notika. Mums nevajadzētu aizmirst, ka Skariolo bija tikšanās ar Toronto ''Raptors'' un Madrides ''Real'' klubu vadībām brīdī, kad viņš joprojām bija līgumattiecībās ar ''Virtus'','' izteicās Dzaneti.

''Ticu, ka komanda ir ļoti spēcīga, jo to Skariolo izveidoja kopā ar mūsu Paulo Ronči [''Virtus'' ģenerālmenedžeris – KD]. Galu galā klubu pameta tikai [Milošs] Teodosičs. Mums bija lieliskas attiecības, taču nedrīkstam aizmirst, ka pagājušajā oktobrī Skariolo komandas rindās negribēja nedz Teodosiču, nedz [Marko] Belinelli, jo viņi trenerim bija par vecu. Viņš neizmantoja viņus daudzos mačos. Man par šiem spēlētājiem bija jācīnās. Par laimi spējām pagarināt sadarbību ar Belinelli. Teodosičam bija pāris savainojumi un viņš nepieņēma mūsu līguma pagarinājuma piedāvājumu. Domāju, ka atgriezties Belgradā bija pareizs lēmums viņa gadījumā. Neraugoties uz viņa došanos projām, šī komanda ir ļoti spēcīga,'' kluba prezidents turpināja, kritizēdams bijušo galveno treneri Skariolo un slavējot komandas komplektāciju.

Savā pēdējā preses konferencē ''Virtus'' galvenā trenera amatā Serdžo Skariolo izteicās, ka latviešu aģenta Artūra Kalnīša klients, dāņu aizsargs Iffe Lundbergs pēc kluba vadības lēmuma neesot ''Virtus'' nākamās sezonas plānos. Trenera teikto noliedza Dzaneti: ''Lundbergs? Skariolo jau pagājušajā sezonā viņu nevēlējās redzēt komandā. Kā viņš var teikt, ka tas bija vadības lēmums atstāt Lundbergu ārpus sastāva? Pagājušajā aprīlī paspiedām rokas un es teicu, ka Skariolo varēs būvēt komandu tā, kā to pats vēlas. Viņš nevēlējās komandā redzēt gados vecākos spēlētājus. Ne tikai Teodosiču un Belinelli, bet arī manu favorītu [Kailu] Vīmsu un [Danielu] Haketu, kuru redzēju ārpus ģērbtuves raudam.''

''Kad Skariolo tikās ar ''Raptors'' un ''Real'', viņš pret mums izturējās kā otrās divīzijas komandu. ''Virtus'' ir klubs ar lielāko līdzjutēju Eiropā. Es uzskatu savu klubu par nozīmīgāko manā valstī. Pret šo klubu nevar izturēties kā pret kuru katru,'' turpināja itāļu funkcionārs.

Starpsezonā ambiciozajai ''Virtus'' Eirolīgas finanšu godīgas spēles noteikumu dēļ nācās samazināt komandas budžetu par vairāk nekā sešiem miljoniem eiro, tam gaidāmajā sezonā sastādot aptuveni 17 miljonus eiro. ''Ir pagājuši seši mēneši kopš pret mums izturās tā, it kā mums nebūtu naudas. Mūsu budžets ir otrais lielākais Itālijā. Lēmums samazināt gaidāmās sezonas budžetu nāca no Eirolīgas vadības. Tas nebija mūsu lēmums. Vairums aizmirst, ka daudz investējam arī sieviešu basketbolā,'' noslēdza kluba īpašnieks Masimo Dzaneti.

Boloņas ''Virtus'' jauno klubu sezonu sāks gaidāmajā sestdienā, Itālijas Superkausa pusfinālā spēkojoties pret Milānas ''Olimpia''. 1. oktobrī paredzēts A sērijas sezonas starts ar maču izbraukumā pret ''Scafati'', bet 5. oktobrī ''Segafredo'' arēnā Boloņā Eirolīgas pirmajā kārtā viesosies Rolands Šmits un Kauņas ''Žalgiris''.

Izmantotie resursi:
https://www.vunerebologna.it/virtus...